0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şöyle bir tecrübem oldu Corolla d4d olanlar bilirler yakıt göstergesini; İstanbul-Bünyan 820km yaptım daha depomda 3 kademe vardı nasıl???
yeni nesil corollayla 1.6 benzinli izmir içi rekorumu kırdım...724km yaptım
İlk deponun değeri kaçtı Türkay.Aklındamı acaba ? 500 km gibi bir şeydi yanılmıyorsam
yeni nesil corollayla 1.6 benzinli izmir içi rekorumu kırdım...724km yaptım ve range sıfırlandı, yol bilgisayarı dedi ki yakıt tüketimin 6.2, aldığım benzin 44.9 litre, verdiğim para 147 lira, kullandığım benzin shell fuel save, kullandığım güzergah bütün izmir (çeşmeye bile gitmedim en şehir dışı güzelbahçe) kmde yaktığım benzin 0.20336 ytl yani 20 kuruş...şimdi hedefim şehir dışı 50 litre ile 900 km gitmek, ortalama tüketimi 5.5 yapmak (bunu kısmen başardım, bir haftada 3 kez çeşme yapıp geldim ortalama tüketim 5.6 idi...
lpg 1 depo ile 3 hafta önce osmaniye - bahçe gittim, zaman zaman yüksek hızlara çıkmak zorunda kaldım.680 km yaptı. araçta 5 kişi idik. aygazdönüşte kozan - pozantı - ereğli - karaman güzergahından döndük, gittiğim yerde(hasanbeyli) ne oldugu belli olmayan bi gaz almak zorunda kaldım, pozantı da durdum araba feci şekilde tekliyordu, 2. piston yada buji yokmuş gibi çalışıyor. bu hafta sanayiye gideceğim inş. zaman bulabilirsem.
uzunyol klimalı 45lt ile 930 km (Ankara Alanya gidiş geliş)şehir içi klimalı 25lt ile 409 km, şehir içi sizce nasıl ?
çok iyi rakamlar.ben bu rakamlara nasıl ulaşabildiğine hayret ediyorum açıkcası.Senin toyotanın aynısı 5500 km.de daha, bende de var.düz vites, benzinli, 1.6 vvti. bende dikat ederek kullanıyorum ama o rakamlara ulaşmam imkansız gibi görünüyor.Türkay'cığım biraz kullanımdan bahsedebilirmisin.Sen arabaya hep tek kişi mi biniyorsun?Ortalama hızın kaç görünüyordu depoyu dolduruken?Hangi devir de vites değiştiriyorsun?Klima açık mı?Lastik basıncın ne?Senin rakamları tutturabilmemiz Karabük trafiğinde ve genelde 5 kişi seyehat ettiğimiz için zaten imkansız.Belki yaklaşabilirsek diye soruyorum.
Yakıtlarınızı mümkün mertebe havanın serin olduğu akşam 20:00'den sonra almaya gayret edin.Havanın sıcak olduğu saatlerde pompa ile aldığınız yakıtın değeri aynı olmuyor.Buna muhakkak dikkat edin.Bu bile depo ile kıyaslama yaptığında sizi şaşırtabilir.