Gönderen Konu: Ankara'ya 870 adet sabit radar...  (Okunma sayısı 7677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Ankara'ya 870 adet sabit radar...
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2010, 20:53:58 »
Birkaç hafta önce ilk defa böyle birşey gördüm. Mersin'e doğru gidiyordum. Birden karşıma çıktı. Navigasyonda da kayıtlı değilmiş, uyarı vermedi. Eğer uygulamaya başlamışlarsa yakında eve gelir makbuz.

ben bu aleti bir çok yerde gördüm,burdur-antalya yolunda, ankara-istanbul yolundada vardı yanlış hatırlamıyosam, radar görevi görmüyor bunlar uyarı levhasının digitali, bnm ordan her geçişimde hızda 150 falan yazıyodu herhangi bir makbuzda gelmedi.. sıkıntı yok yani =))

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2010, 20:53:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 04, 2010, 21:21:38 »
valla aslında düşünmüyorum =) o işin şakası tabi ama isterse 10.000 olsun, uygulama böyle olsun ilerleyelim artık ankara olarak, gayet güzel bir uygulama belki bu sayede her önüne gelen şöförüm diye trafiğe çıkmaz...
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Kurallara uyanlar için hiç bir problem yok..Hatta faydası var :)
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 04, 2010, 22:55:12 »
Samsun yolunda da var. yanlis hatirlamiyorsam delicedeydi heralde isigi gosterdi bana :D 1 aydir ceza yok ortalikta :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 04, 2010, 23:09:47 »
Samsun yolunda da var. yanlis hatirlamiyorsam delicedeydi heralde isigi gosterdi bana :D 1 aydir ceza yok ortalikta :D

Doğru diyorsun Ankara - Samsun - Trabzon arası bunlardan dolu var hatta bu resimdeki en ufağı ama hiçbirisi ceza yazma amaçlı kullanılmıyor yoksa şimdiye işten kovulurdum :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2010, 08:29:37 »
bunlar ceza amaçlı değil, bilgi ve kalibrasyon amaçlı, Samsun yolunda olduğunu hatırlıyorum ama dedlicede değil, çorumdan sonra diye hatırlıyorum ben...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2010, 09:30:20 »
interneten gezinirken bir haber de okumuştum sayfayı hatırlamıyorum.Vali 15 eylülde faliyete geçeceğni söylemişti.Ama dikkat etmek lazım ne olur ne olmaz ceza lar gelir sonradan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2010, 10:22:22 »
Aynen onlardan samsun tosya ordu giresun trabzon rize yolunda dolu cünkü gittim gördüm :) Özellikle antalyaya doğru inerkende çok var kütahya ısparta yollarında.. genellikle tünele yaklaşırken yada banket yollardan ayrıldığınızda gösteriyor.. bi cezası yok sadece uyarı diye biliyorum..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 05, 2010, 10:31:14 »
bunlar ceza amaçlı değil, bilgi ve kalibrasyon amaçlı, Samsun yolunda olduğunu hatırlıyorum ama dedlicede değil, çorumdan sonra diye hatırlıyorum ben...
doğrudur abi.
kemerde de var ayrıca.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 05, 2010, 11:33:24 »
ya aslında bu kadarda istanbullu olamaya gerek yok ya, ne bu kameralarla ceza falan paparazzi gibi =) hiç değilse polise derdini anlatabiliyodun, cenazem var,acelem var falan diye,bunlara itiraz et bekle dur ondan sonra,itirazına cevap gelir 1 sene sonra, takipsizlik =) ondan sonra bide 1 yılın faizini öde cezada =)

Burak, böylesi daha iyi değil mi sence? Gerçekten acelen varsa ve sonucuna katlanıyorsan durdurulmadan gidersin en azından...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 05, 2010, 11:41:15 »
Burak, böylesi daha iyi değil mi sence? Gerçekten acelen varsa ve sonucuna katlanıyorsan durdurulmadan gidersin en azından...
Mantıklı bi düşünce Hakkı abi en azından durdurulmadan sonucuna katlanarak gidersin..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 05, 2010, 12:33:48 »
Esenboğa yolunda otoban çıkışında var OPET in hemen önünde. dörtlü kamera yerleştirildi.
1-Radar uyarısı
2-Kaç ile radara giriliyor.
3-Sadece hız mı yoksa şerit ihlali vs. de var mı acaba.

Rastgele konulmaz diye düşünüyorum. Bu arada mobeseler çoktandır var Ankarada pilot olarak uygulanıyordu ama son dönemde geneline yayıldı mobese kameraları.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
« Yanıtla #31 : Ağustos 05, 2010, 13:19:12 »
eve hakkı abi haklısın durdurulmadan gidebiliriz ama bunun artıları ve eksileri olacaktır, en basiti dediğim gibi polise derdimizi anlatabiliyoduk. ve 50 olan yerlerde 60-65 e kadar tölerans gösterip çevirmiyolardı tam rakamı bilmiyorum, böyle bişey olmuycak.50 üzeri dedimmi tak ceza, güzel uygulama ama dediğim gibi artıları ve eksileri baya çok,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 07, 2010, 14:56:48 »
Ehliyetinize el konulabilir     

7 Ağustos 2010 HÜRRİYET

Bir sürücünün komşu iller arasındaki karayollarında en az 10 defa radar kontrolünden geçeceği belirtildi. 5 kez radara yakalananın ise ehliyetine el konulacağı vurgulandı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, yaz aylarında şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi için tedbirler artırıldı. Bu kapsamda iki komşu şehir arasında eş zamanlı radar uygulamasına başlandı. Kent giriş çıkışları ile merkezlerindeki radar uygulamalarıyla da ceza yemek istemeyen sürücülerin daha dikkatli olmasının sağlanacağı bildirildi. Kent merkezlerindeki gezici ve sabit radar uygulamalarında başarı elde edilmesi üzerine denetimler şehirlerarası yollara da taşındı.

SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ

Emniyet yetkilileri, komşu illerdeki görevlilerle irtibata geçip radar uygulamasını aynı saatlerde yapmaya başladı. Böylelikle iki şehir arasında bir sürücünün en az 10 kez radar kontrolünden geçtiği vurgulandı. Radar uygulamalarının sıklaştırılmasıyla yalnızca geçen yıla oranla bu yıl ölümlü trafik kazalarında yüzde 20 oranında azalma yaşandı. Hız sınırını aşanlara kesilen cezaların caydırıcı olması nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olduğunu vurgulayan İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bir sürücünün, aldığı ceza puanlarıyla ehliyetini kaybedebilme tehlikesiyle karşı karşıya olması nedeniyle hız sınırını aşmadığını belirtti.

5 KEZ YAKALANAN YANDI

Trafik denetimlerinde hız sınırını yüzde 30'a kadar aşan sürücülere 15 ceza puanı, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 20 ceza puanı veriliyor. Sürücülerin bir yıl içinde 100 ceza puanı alması durumunda ehliyetleri alınıyor. İkiz radar uygulamasıyla 5 kez radara takılan sürücülerin de ehliyetlerine el konuluyor.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 07, 2010, 17:14:04 »
Marifet uzun yola, her yeri radarla donatmak.Uzun yolda soforunu kontrol edemiyorsan eksik kalir o caba.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 30, 2010, 20:58:27 »
Abi radar aktifse kırımızı ışık yansıtıyor zaten görmemen ımkansız dıkkat çekiyor.100 km civarında kesiyor cezayı heral.

İstanbul yolunda hız sınırı 70Km ve bunu en fazla %10 aşabiliyorsun yani 77 + üzeri ceza yazılır...

% 10'a kadar hız sınırı her yerde aşılabiliyor ve cezası yok...

Kalibre olayı da mantıklı
örneğin benim tosun 4Km eksik gösteriyor...
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 30, 2010, 21:01:15 »
Bir de çiflik kavşağından geçtikten sonra (kızılay'a doğru) opet karşısı üst geçitin bacağında doblo gibi üzerinde garip bi cihaz olan polis aracı oluyor genelde akşamları 17:00 civarı
Acaba radar olabilir mi....?
Dikkat arkadaşlar
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^