Gönderen Konu: Erkenden 10.000 bakımı yaptırayımmı ?  (Okunma sayısı 2178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Erkenden 10.000 bakımı yaptırayımmı ?
« Yanıtla #20 : Ağustos 03, 2010, 19:35:19 »
Corollaya koyulan motor yağı 10-40 yağdır ve 10.000 km yapmaktadır. değiştirdikten 10.000 km sonra değişmesi gerekir. ama hava ve polen filitreleri temizleyerek bir süre daha idare edilebiir. bence bakımın tam zamanında yapılması gerekir. Garantili araçlarda çıkabilecek bir sorunda servis bakım periyotlarını (genellikle geç yapılan bakımı) bahane  ederek garanti kapsamına almayabilir.her 10.000 kmde yağ ve yağ filitresi , her 20.000km de polen , hava ,yağ ve yağ filitresi değiştirilmektedir.yeni 40.000 bakımı yaptırdım. Ağır bakımlardan birisi sayılır 448.00 TL ye maloldu.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 03, 2010, 19:35:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #21 : Ağustos 03, 2010, 21:06:36 »
evet arkadaşlar bugun 6.000 bakımına götürdüm :D ilk başta kampanya bıtmesıne ragmen bana yapılan bır kıyakla ücretsiz check up yapıldı ve tabıkı mukemmel sonuç :) ama arka sol lastıkte cıvı varmış :wacko: neyse ben motor yagını değiştirmek hava ve polen fıltresını değiştirmek istiyorum dedım neyse servise soktular 10w40 yağ koydular castrol magnatec. Sonra hava fıltresını değiştirdiler, polene gerek yokmus tertemızmış :) bırde faturada yağ tapası gibi birşey yazıyordu neden değiştiyse  :wacko: uzun lafın kısası  lastık tamırı yag hava fıltresi tapa değişmesi toplam 110 tl e patladı bana ve sordum bır dahakıne kaçta geleyım 20.000 de dediler tabı istediğinde getirebılırsın demeyi ikmal etmediler :)  siz simdi neden bu kadar erken yaptın diye sorabılırsıznız sormussunuzda benım kullandıgım ilçede asvalt yol yok desem yerıdır hep kumlu yol toz toprak ıcınde yol alıyorum vede aracım 6.000 de olmasına ragmen yaklasık 10 ay oldu aracı alalı.yag eskımıştır artık diye dusundum en azından kafam rahat artık 20.000 km e kadar  ama hava fıltresını artık kendım temızlerım nasıl sokuldugunu serviste ogrendım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ağustos 03, 2010, 21:44:46 »
20 gün daha bekleyeydin ben halledicektim ama :D :D :D

sen gel hele birde :D bu arada anladım forumun en pimprikli toyotacısı benım :D az once babamlada konustuk bınsen ıcım yanmıycak  pimpirikli herif dedi bana :D :D  napalım bızım fordumuz,renomuz yokkı servislere abone olalım :D :D böylelikle servis yüzü görüyoruz aslında servis değil servistekı güzel kızlarımı desem  :islik: :islik: :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 03, 2010, 22:39:48 »
yeni nesil corollada ve aurisde hava filtresi için değiştirme periyodu 40.000 km'dir. gerçi bende 29000 km de değiştirdim filtreyi. servis yapma, etme dedi ama .)   dizel araçlarda hava temizliğinin çok önemli olması ve bulunduğum yerde yolların çok tozlu olması dolayısıyla 11000 km yi yaktım, taktım yeni filtreyi. 45 tl filan diye hatırlıyorum fiyatını. filtre değişiminden sonra yaklaşık 0,3 lt kadar yakıt tasarrufu sağladım, eski filtreye göre. iyi ki değiştirmişim dedim rakamlardaki düşüşü görünce. 5,6-5,5 şehir içinden geri 5,3 lere indi...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 04, 2010, 00:16:29 »
ücretsiz check up yapıldı  10w40 yağ koydular castrol magnatec. sordum bır dahakıne kaçta geleyım 20.000 de dediler
Bildiğim kadarıyla check up zaten ücretsiz. check up amacı sorun bulup tamir edip para almak. garantiliyse ücretsiz değişmek.
10w40 yağ 10.000 km yapar bence 14.000km sonra gidersen sorun olabilir. araştır istersen.birde tozlu yolun yağa etkisi olmaz herhalde hava filitresini değişmen yeterli.
şimdilik iyisin biraz km yapınca ağır bakımlar gelince sende sıkılırsın. inşallah aracın böyle gider. ben korkmaya başladım. ilk alındığına arka balatalar değişmiş, daha sonra turbo arızası ve şimdide devirdaim arızası verdi. hepsi garantiden değişti. ama bu ay bitiyo garantim inşallah bundan sonra çıkmaz sorun. bunları görünce toyota deyince düşünmeye başlıyorum.
Corolla Comford d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ağustos 04, 2010, 00:23:04 »
Bildiğim kadarıyla check up zaten ücretsiz. check up amacı sorun bulup tamir edip para almak. garantiliyse ücretsiz değişmek.
10w40 yağ 10.000 km yapar bence 14.000km sonra gidersen sorun olabilir. araştır istersen.birde tozlu yolun yağa etkisi olmaz herhalde hava filitresini değişmen yeterli.
şimdilik iyisin biraz km yapınca ağır bakımlar gelince sende sıkılırsın. inşallah aracın böyle gider. ben korkmaya başladım. ilk alındığına arka balatalar değişmiş, daha sonra turbo arızası ve şimdide devirdaim arızası verdi. hepsi garantiden değişti. ama bu ay bitiyo garantim inşallah bundan sonra çıkmaz sorun. bunları görünce toyota deyince düşünmeye başlıyorum.

valla abı böyle dedın içimde bır kusku oldu :wacko: zaten ben 16.000 e gelmeden değiştirim yagı :D yag değiştirmem tozdan degil eskımıstır artık diye dusunmüştüm. İnş bende bu sorunlar cıkmaz zaten garantiyi uzatırım 30.000 e gelmeden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 04, 2010, 00:31:24 »

valla abı böyle dedın içimde bır kusku oldu :wacko: zaten ben 16.000 e gelmeden değiştirim yagı :D yag değiştirmem tozdan degil eskımıstır artık diye dusunmüştüm. İnş bende bu sorunlar cıkmaz zaten garantiyi uzatırım 30.000 e gelmeden
ben pek inanmazdım bu garanti işine ama toyota ya gerekliymiş. arka balatalar 160 TL Turbo yaklaşım 3000 TL devirdaim 260 TL yani toplam 3500 TL ye yakın masraf açtı
Corolla Comford d-4d