0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Malatya Arapgirli dayılarımdan muhteşem klarnetli, cümbüşlü müzik şöleni.//www.youtube.com/watch?v=fTFggWHZQGs
Enstrümantal Müzik severler dinlesin, günün yorgunluğuna birebir.Göksel Baktagir- AğlamaMesaj Birleştirildi: Aralık 08, 2020, 16:19:24Malatya Arapgir-Erzincan Eğin(Kemaliye)- Elazığ Ağın Bu üç ilçenin müzik kültürü aynıdır, coğrafi olarak birbirlerine de yakındır. Hatta o kadar ki bir Ağınlı olarak bu türkülerle büyüdüm ben. Elazığın Baskili Malatyaya kendini daha yakın hissederken Arapgirde kendini Elazığa daha yakın görür Klarnet ve cümbüş daha çok Elazığ yöresinin bir ürünüdür, Kutay hocam belki kızar ama durum böyle (Malatyalı ve Elazığlı arasında tatlı bir atışma vardır bunu çoğu il bilir. )
Selman Hocam Arapgir'i kaptırmayız, Arapgir Malatya'nındır Klarnet, cümbüşe gelince hepsi de bizim özümüz, kültürümüz. Yöremizin zenginlikleridir. Saz ve türevleri öz be öz Türk enstürümanlarıdır, Atamız Dede Korkut kopuzuyla söylemiştir çoğu özlü sözünü. Bu arada Ağın, Kemaliye ve Baskillilerin yüzde sekseni Malatya'da yaşıyor zaten. Bazen maçlarda atışsak da ( o da tuzu biberi ) Malatya ve Elazığ Doğunun milliyetçi, vatansever iki güzide şehridir. Hazır anmışken Saz, cümbüş ve klarnetiyle ünlü üstad merhum Malatyalı Fahri'den güzel bir Malatya türküsü : Ayrılık Ateşten bir ok//www.youtube.com/watch?v=N7SANgUcniABu da bir başka Fahri Kayahan ve Malatya türküsü meşhur Sarı kurdelam, nam-ı diğer ben esmeri fıstık ile beslerim, türküsü://www.youtube.com/watch?v=2e3RKZxzcH4
Elazığlıların Malatya'da yaşıyor olmasının bir çok sebebi var, şimdi teker teker söylersem kavga çıkar Şaka bir yana benim ailemde Malatyada ikamet ediyor Ama ben her yerde de söylüyorum Malatya Elazığ'a göre daha gelişmiş bir şehir, iş imkanından ötürü bir göç oluyor ne yazık ki? Aynı ortamda atışsakta gurbette sahip çıkarız birbimize, kardeş şehirlerdir nede olsa. Öyle geniş bir kültüre sahibiz ki bazen unutuluyor diye üzülsem de sahip çıkan genç kardeşlerimiz azımsanmayacak derecede fazla. Misal bu 11 yaşındaki kardeşimizi geçtiğimiz haftalarda fark ettim ve 1 haftadır dinlemeye doyamıyorum, hem çalıyor hem söylüyor ve merakı tamamen eski unutulmaya yüz tutmuş türküleri gün yüzüne çıkarmak//www.youtube.com/watch?v=oqZn84HZjms
Selman Hocam, memleket hepimizin herkese yeter. Yeter ki gönüller geniş olsun. Malatya'da Karadenizliler Derneği bile var. Elazığlılar tabi ki baş tacımızdır.Bizim oraların bir sözü var bilirsin: Adama sormuşlar: - Nerelisin? - Daha evlenmedim, demiş. Sen artık Elazığlı değil, eş durumundan Karadenizlisin Ben de Karadeniz'de görev yaptım ve Karadenizlileri de çok severim Samsun Atakum sahilini ve Elli Altıları benim yerime de gez hocam Bu sevdiğim türkü de benden tüm Karadeniz'e gelsin. //www.youtube.com/watch?v=WAVzPd1qiHY
Yıllardır Müslüm Gürses ten dinlediğim parçanın farklı versiyonunu dinlemiş oldum sayenizde. Teşekkürler Ümit bey.