Merhaba arkadaşlar, 1,33 benzinli Yaris multimode kullanıcısıyım. Arabam 2010 model, 3 yıl 98 model 1,6 tam otomatik Polo kullandıktan sonra bu araca geçtim ve baya bocaladım. Örneğin, düşük hızda girdiğim bir yokuşta arabam yokuşu çıkamadı ve geri kaydı, vitesi manuele geçirip vitesi 2 ye çıkardığım zaman anca yokuşu bitirebildim. Aracın 1.vitesten 2. vitese geçişleri çok geç, dayanamayıp kendim geçiriyorum. Vites geçişleri seri olmadığından ki ES modunda da denedim, yakıt tüketimi şehiriçinde 8 in üzerine çıkıyor. Edirne gibi gayet düz ve trafiği yoğun olmayan bir yerde kullanmama rağmen arabadan soğudum. İstanbul, İzmire gitmekten çekiniyorum.
Bazı arkadaşlar, mm viteslerin doğru kullanıldığı halde sorun yaratmıyacağını belirtiyorlar. Nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz? Örneğin yokuşta durduğum zaman el freni ile kalkış nasıl yapacağım ve yokuşta hep 2.viteste mi gitmeliyim, ki bu yokuşlar dik ve uzun olabilir? Yada vites geçişlerini nasıl rahatlatabilirim? Örneğin kasislerde yavaşladığım zaman arabayı tekrar hızlandırmak güç oluyor bunu nasıl aşarım? Sollamaya kalktığımda yerime geri döndüğüm çok oluyor.
Uzun süredir MM vites kullanan arkadaşlar sürüş deneyimlerini paylaşırsa ve ipuçları verirse çok sevinirim.
(Bu arada aracın konforunu ve uzun yol kullanımını sevdim. Edirne den Çeşmeye gittim ve araç sizi hiç yormuyor, Edirne çeşme yakıt tüketimim 5 lt., Çeşme- Edirne yakıt tüketimi 4,9, ki kaz ve koru dağlarını ES moduyla geçtim. Paylaşmak istedim.)