Gönderen Konu: Yenilenen Yaris 6 ileri Multi Mode  (Okunma sayısı 7460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Yenilenen Yaris 6 ileri Multi Mode
« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2011, 18:06:40 »
Şimdiden çok güzel değerler. Multimod almamın nedeni eşiminde rahat kullanabilmesi için. Şuanki araç tam otomatik. rahat ve keyifli. Debriaj işin içine girdimi evdekiler kullanamaz :)

Beyazda hoş durmuş :) beyaz araçla ilgili problem yaşıyormusunuz hani derler hep kiri gösterir v.s. leke gösterir hemen v.s. Eşimin temizlik yönü ağır bastığından beyaz arac pek istemiyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2011, 18:06:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #21 : Ocak 13, 2011, 18:10:09 »
multimod şanzıman daha önce bir çok kez kullandım.Arkadaşımın pejosu var 1.0 motor sarı civciv :) çok hoş gidiyor. ve kullanımındada bi prblem yaşamadım hatta ilk bindiğimde onun multimod şansımana sahip olduğunu bile bilmiyordum otomatik sanıyorum ben :) yokuşlarda manuelle rahat çıkıyor hatta gayet performaslı bir aracı var.  onla karşılaşınca 1.4 dizel motorun bana daha çok ketif vereceği düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Ocak 13, 2011, 18:30:27 »
Şimdiden çok güzel değerler. Multimod almamın nedeni eşiminde rahat kullanabilmesi için. Şuanki araç tam otomatik. rahat ve keyifli. Debriaj işin içine girdimi evdekiler kullanamaz :)

Beyazda hoş durmuş :) beyaz araçla ilgili problem yaşıyormusunuz hani derler hep kiri gösterir v.s. leke gösterir hemen v.s. Eşimin temizlik yönü ağır bastığından beyaz arac pek istemiyor.

Araç henüz kirlenmedi, ama tabi diğer renklere göre daha çok kir gösteriyor. Tam beyaz değil aslında sedef beyazı :D

Bence de mutlaka mmt yi test edip öyle alın,
unutmayın ki mmt debriyajı olmayan manuel vites gibi bişi (imiş öyle diyorlar.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2011, 11:17:35 »
Merhaba arkadaşlar, 1,33 benzinli Yaris multimode kullanıcısıyım. Arabam 2010 model, 3 yıl 98 model 1,6 tam otomatik Polo kullandıktan sonra bu araca geçtim ve baya bocaladım.  Örneğin, düşük hızda girdiğim bir yokuşta arabam yokuşu çıkamadı ve geri kaydı, vitesi manuele geçirip vitesi 2 ye çıkardığım zaman anca yokuşu bitirebildim. Aracın 1.vitesten 2. vitese geçişleri çok geç, dayanamayıp kendim geçiriyorum. Vites geçişleri seri olmadığından ki ES modunda da denedim, yakıt tüketimi şehiriçinde 8 in üzerine çıkıyor. Edirne gibi gayet düz ve trafiği yoğun olmayan bir yerde kullanmama rağmen arabadan soğudum. İstanbul, İzmire gitmekten çekiniyorum.
Bazı arkadaşlar, mm viteslerin doğru kullanıldığı halde sorun yaratmıyacağını belirtiyorlar. Nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz? Örneğin yokuşta durduğum zaman el freni ile kalkış nasıl yapacağım ve yokuşta hep 2.viteste mi gitmeliyim, ki bu yokuşlar dik ve uzun olabilir? Yada vites geçişlerini nasıl rahatlatabilirim? Örneğin kasislerde yavaşladığım zaman arabayı tekrar hızlandırmak güç oluyor bunu nasıl aşarım? Sollamaya kalktığımda yerime geri döndüğüm çok oluyor.
Uzun süredir MM vites kullanan arkadaşlar sürüş deneyimlerini paylaşırsa ve ipuçları verirse çok sevinirim.

(Bu arada aracın konforunu ve uzun yol kullanımını sevdim. Edirne den Çeşmeye gittim ve araç sizi hiç yormuyor, Edirne çeşme yakıt tüketimim 5 lt., Çeşme- Edirne yakıt tüketimi 4,9, ki kaz ve koru dağlarını ES moduyla geçtim. Paylaşmak istedim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2011, 21:36:03 »
sibel hanım öncelikle işe bu araçlardan tam otomatik gibi gitmelerini beklemeyerek başlamak lazım diye düşünüyorum...
gaza sonuna kadar bastığınızda araç vites düşürerek çekişi ve ivmeyi artırıyor, yokuşları biraz yüksek devirde çıkmak gerekiyor bu arabalarda, 1'den 2'ye geçişler çok geç oluyor deimşsiniz, bazen benim de başıma geliyor, hadi artık yükselt vitesi diyorum yükselmiyor, bu durumlarda çok kısa süreliğine gazdan ayağınızı tamamen çekerseniz araba vits yükseltiyor...
yokuşlara geldiğinizde de el frenini çekin, kalkış yaparken de ayağınızı frenden çekip gaza basın, çok kısa bir süre sonra aracın geri değil de ileri gitmek istediğini farkediceksiniz, bu anda da el freninizi indirerek geri kaçırmadan aracı yokuşlarda kaldırabilirsiniz...
umarım faydalı olabilmişimdir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2011, 12:41:53 »
Evet Benim araç tam otomatik. Araç viyes büyütmüyorsa ben büyütmesini istiyorsam ayağımı gazdan hafifçe çekiyorum vitesi büyütüyor. tabi bunu dik yokuşlarda yapmak sakıncalı olabilir çünkü tekrar küçültebilir oda şanzımanı yorabilir düşüncesindeyim.
Gaza sonuna kadar bastığımda ise devir yükseliyor araç  vitesi küçültüp anlık hızlanmamı sağlıyor. buda çok faydalı bir sistem :)

Oğuzhan beyin dediğine göre aynı sistem multimod şanzımanlardada var ozaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2011, 14:06:53 »
Evet Benim araç tam otomatik. Araç viyes büyütmüyorsa ben büyütmesini istiyorsam ayağımı gazdan hafifçe çekiyorum vitesi büyütüyor. tabi bunu dik yokuşlarda yapmak sakıncalı olabilir çünkü tekrar küçültebilir oda şanzımanı yorabilir düşüncesindeyim.
Gaza sonuna kadar bastığımda ise devir yükseliyor araç  vitesi küçültüp anlık hızlanmamı sağlıyor. buda çok faydalı bir sistem :)

Oğuzhan beyin dediğine göre aynı sistem multimod şanzımanlardada var ozaman.
Evet, aynı sistem MM şansımanda da var. İlk başta biraz alışmak gerekiyor ama artık en dik yokuşlarda bile manuele almadan gaz pedalını ayarlayarak istediğim viteste gidebiliyorum. Gaza az basarsam çabuk çabuk vites yükseltip sakin sakin hızlanıyor, gaza çok basınca da hemen vites yükseltmiyor ama çok çabuk hızlanıyor.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #27 : Ocak 23, 2011, 22:40:48 »
Evet, aynı sistem MM şansımanda da var. İlk başta biraz alışmak gerekiyor ama artık en dik yokuşlarda bile manuele almadan gaz pedalını ayarlayarak istediğim viteste gidebiliyorum. Gaza az basarsam çabuk çabuk vites yükseltip sakin sakin hızlanıyor, gaza çok basınca da hemen vites yükseltmiyor ama çok çabuk hızlanıyor.

Bende aynı şekilde kullanıyorum. Çok memnunum. Daha önce yıllarca tam otomatik kullandım, çok da farkı yok tam otomatikten.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M