Gönderen Konu: Aracımda Sorunmu Var..??  (Okunma sayısı 5399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Aracımda Sorunmu Var..??
« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2010, 14:30:54 »
Aynı şeyler benim arabamda da söz konusu. Hava filtresi, yağ filtresi ve yağı değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer olmaz ise baskı balataya yoğunlaşacağım.
2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2010, 14:30:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 30, 2010, 14:43:23 »
Ya açıkcası aklıma gelen şey şuanda yaz ayındayız hava sıcak motora soğuk hava çekilmesi gerekiyor ki siz izmir gibi biryerde oturuyorsunuz yaz aylarında normal diye düşünmekteyim. Eğer ki bakımşaro yaptıktan sonra hala oluyorsa bunu bide akşam serin biyerde deneyin belki biraz saçma ama yani denemekte fayda var.Çünkü 2 kişi 2 ayrı araba ve aynı sorunlar sıcak hava kanatindeyim...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 30, 2010, 14:44:42 »
Motor sıcak hava alıyosa olabilir.

Alperen Bey, küçük bir ihtimal de olsa, Ercüment arkadaşımızın tahmini de doğru olabilir. Biliyorsunuz, hava ısındıkça moleküller genleşir ve birim hacimde yer alan hava (dolayısıyla da  oksijen diyelim) miktarı azalır. Bu da motorun çekiş gücü kaçınılmaz olarak düşürür. Dikkatli kullanıcılar sıcak havalarda motorun çekiş gücünün azaldığını mutlaka farkederler. Yaza yeni yeni girmeye başladığımız bu geçiş döneminde, üstüne bir de nemli giden havalar sizin motordaki bu çekiş gücü eksikliğini fazlasıyla hissetmenize neden olmuş olabilir diyecektim ki Ercüment de aynı şeyleri yazmış zaten :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 30, 2010, 14:54:25 »
Açıkcası benim arabamın normal bir bakıma ihtiyacı vardı..hava + polen (yağ +yağ filtresi +bujileri 1000km önce dörtnalda değiştirdim) filtrelerinin değişim zamanı gelmişti... balataya birşey diyemeyecem onuda yarın dörtnalda anlarız..Bugün çocukları gezmeye Yarında dörtnal toyotaya sadık ustanını yanına gidecem bakalım derdi neymiş toyotamın.Sonuçları yazarım...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 30, 2010, 14:58:43 »
Açıkcası benim arabamın normal bir bakıma ihtiyacı vardı..hava + polen (yağ +yağ filtresi +bujileri 1000km önce dörtnalda değiştirdim) filtrelerinin değişim zamanı gelmişti... balataya birşey diyemeyecem onuda yarın dörtnalda anlarız..Bugün çocukları gezmeye Yarında dörtnal toyotaya sadık ustanını yanına gidecem bakalım derdi neymiş toyotamın.Sonuçları yazarım...

Umarımki  kötü bişi çıkmaz ama çıkıcagınıda zannetmıyorum.Fılıtreler falansa açılır araba arı gibi uçar kartal konar :D  herhalde yapar böyle bişeyler :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 30, 2010, 15:10:33 »
baskı balatam bitmişti vites değiştirmelerde motor vınlıyordu lpg de araç 120 km yi hiç geçmiyordu ;  debriyaj setini değiştirdim tabi bujiler ve filtreleride o esnada değiştirdim benim efsane şu anda lpg de 180 km süratleri görüyor .
efsane japon gli çıkarım senle her yola iyikide varsın toyotacığım.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Haziran 30, 2010, 15:12:59 »
gaza bastığınızda motorda ses yukseliyor ama araç hızlanmıyorsa bu debriyaj setinin değişmesi gerektiğinin belirtisidir.bayır aşağı aracın motorunu durdurup 2, vitese atın ve bekleyin araç akıyorsa debriyaj kaçırıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 30, 2010, 15:14:49 »
...efsane şu anda lpg de 180 km süratleri görüyor. efsane japon gli çıkarım senle her yola iyikide varsın toyotacığım.:)

Gökhan Bey, hedefinize de sağ salim varmanız dileğiyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 30, 2010, 15:18:25 »
Gökhan Bey, hedefinize de sağ salim varmanız dileğiyle :)

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Haziran 30, 2010, 15:23:29 »
hakkı bey aracı deneme amaçlı sürat yapmanın ne sakıncası olabilir sizce _?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 30, 2010, 15:25:39 »
hakkı bey aracı deneme amaçlı sürat yapmanın ne sakıncası olabilir sizce _?

Sadece hızın tehlıkelı oldugunu belırttı ayrıca kazalar deneme vs fark ettırmıo kaza yapınca diğer tarafta deneme amaçlı oldu diyemiyoruz.  ukalalık olarak algılanmasın kımseyle polemıgede gırmek istemiyorum Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Haziran 30, 2010, 15:28:12 »
hakkı bey kötü örnek oluyorsam lütfen sitedeki konuşma hakkımı kısıtlayın lütfen.ne desem kabahat oluyor yahu her kez yapıyor bu süratleri otobanda 120 ile gidene rastlamadım daha .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 30, 2010, 15:50:02 »
Gökan Bey, yeni bir üye değilsiniz, forumda hassas olduğumuz noktaları az çok biliyorsunuz. Deneme amacıyla çok kısa süreliğine ve uygun şartlar altında bu sürate çıktığınızı belirtirsiniz, biz de anlayışla karşılarız. Otobanda hangi süratlerle gidildiğini, teoride konuşulan pek çok şeyin pratikte yani trafik ortamında havada kaldığını biliyorum ama biz üstüne bir de yapılanları gayet normalmiş gibi anlatırsak o zaman yapılan yanlışı doğruymuş gibi algılamaya başlarız zamanla. Beni anlayışla karşılıyacağınızı ümit ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Temmuz 01, 2010, 21:55:25 »
haklısınız hakkı bey özür dilerim anlayışla karşılıyorum sizi ve katılıyorum sözlerinize bundan sonra daha temkinli sözler sarfedicem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 01, 2010, 22:09:58 »
Bende hakkı abi gaza bir bastım bir bastım ben diyim 260 sen de  300 öle gitti yani... :alkis: :alkis: :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 01, 2010, 22:19:53 »
Bende hakkı abi gaza bir bastım bir bastım ben diyim 260 sen de  300 öle gitti yani... :alkis: :alkis: :alkis:
:D bilemiyorum yani :D rol yapıyorsak devam edelim :D

Tuncay bey Türkiye sartlarında biliyorsunuz ki

otoban 120
sehirler arası 90
yerleşim içi 50 'dir

Lütfen kuralarımıza uyalım Canımızdan Olmayalım :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 01, 2010, 22:40:41 »
Mehmet bey ben gitti diyorum ne yaniii inanmıyormusunuz.. :islik: :islik: :foto: :foto: :foto:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 02, 2010, 00:35:00 »
:D bilemiyorum yani :D rol yapıyorsak devam edelim :D

Tuncay bey Türkiye sartlarında biliyorsunuz ki

otoban 120
sehirler arası 90
yerleşim içi 50 'dir

Lütfen kuralarımıza uyalım Canımızdan Olmayalım :)

Şehilerarası değişmedimi hala ya:) 110 olacaktı hani.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla97™
« Yanıtla #38 : Temmuz 03, 2010, 01:40:32 »
abicim dedımya debriyaj balata bizdede sorun wardı yaptırdık duzeldi çok etkiler cekisi balataları deıstır abi
Corolla97™

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 03, 2010, 11:07:50 »
Arkadaşlar çekiş sorunum halloldu yeni dörtnala gittim sadık ustayla istanbul yolana çıkıp 8-10 km dolaştık geldik  bogaz kelebeği temizliği yaptı...balatalara 40,000km yapar dedi +hava ve palenede baktı temiz....Oradan çıktıktan sonra birde atiker servisine gidip 30tl ye filtreleri değiştirdim çekiş sorunu ortadan kalktı.. çok fazla değildi çekiş sorunu...benden başkası binse belkide anlayamazdı....ama dediğim gibi oda halloldu çok şükür....
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara