Gönderen Konu: "svchost.exe" işlemciyi %99 kullanıyor-du :D  (Okunma sayısı 6653 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: "svchost.exe" işlemciyi %99 kullanıyor-du :D
« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2010, 10:46:25 »
Svchost.exe problemi MSblast diye bir virüsten kaynaklanan bir sorundu diye hatırlıyorum. Bu virüs nedeni ile Windows'un çıkartığı bir yama vardı, Türkçe XP için aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Sorununuz modem kapatılmasına rağmen devam ederse bu çözümü deneyebilirsiniz.

http://download.microsoft.com/download/f/e/f/fef61bc8-7307-4378-9f10-7e5e6f6a4cb1/WindowsXP-KB823980-x86-TRK.exe
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2010, 10:46:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 30, 2010, 11:15:56 »
Teşekkürler Ali Abi. Msblasttan kaynaklanmıyor. Modem sürücüsünü kontrol etmeden önce denemelerimden biri de buydu. Malesef SP3 yüklü olduğu için vetüm güncelleştirmeleri yaptığım için linkteki güncellemeyi yüklemiyor. SP3 bunu içeriyor zaten. Belki 20 yol denedim ama en sonunda ağ aygıtlarındaki sürücü problemi dolayısı ile virüs harici bi problem olduğunu farkettim.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 30, 2010, 12:31:27 »
Yeni formatladığım notebook tan yavaş çalışma şikayeti geldi. XP SP3 yüklü notebook un görev yöneticisini açtığımda, bir adet svchost.exe nin %99 işlemci kullandığını farkettim.

Durdurunca blaster yemiş gibi geri sayım başladı. "Başlat" tan "çalıştır"a "shutdown -a" yazdım bu iptal oldu. Ancak geçici bir çözümdü. Didik didik ettim interneti. 3 farklı programı güvenli kipte çalıştırıp temizlememe rağmen, her açılışta yeniden %99 kullanıma geçiyordu.

Ağ aygıtlarından olabileceğini öğrendim ve aygıt yöneticisini açtım. Modemde ünlem işareti vardı. Anlaşılan yükleme esnasında bir problem olmuştu. Modem artık kullanılmadığı için devre dışı bıraktım ve svchost.exe işlemciyi kullanmayı kesti.

Başınıza gelirse, kulağınıza küpe, dilinize paylaşım olsun :).

Abi ben baktım şimdi benim bilgisayarda 7 tane birden var ondan :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 30, 2010, 12:39:21 »
Abi ben baktım şimdi benim bilgisayarda 7 tane birden var ondan :D
Nicelik değil, nitelik :D. İşlemciyi kullanmıyorsa bırak takılsınlar :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 30, 2010, 12:42:20 »
Nicelik değil, nitelik :D. İşlemciyi kullanmıyorsa bırak takılsınlar :D

İşlemci kendi çapında %14 %20 arasında çalışıyo :D arada vuruo %60a sonra iniyor öle hepsi birden kardeş kardeş gidiyolar :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)