0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tayfun, Anıl arkadaşımız kötü birşey söylememiş. Burada hepimizin doğru ve güzel örnek olması gerekmektedir. Hiçbirimizin sınırsız özgürlüğü yok, zaten böyle olsaydı dünya çekilmez bir hal alırdı, kurallar hepimiz için. Umarım asıl söylemeye çalıştığımı anlarsınız. Teşekkürler. Asıl konuya gelirsek; güzergaha göre hız sınırı belirlemek daha mantıklı olur bence, ancak şu kasaba geçişlerine çözüm bulmaları şart. Bence; yüksek hız kaza riskini arttırır demek için yeterli veri mevcut değil, hatta bunu kanıtlayanda birşey yok, ancak kurallara uymamak kaza riskini arttırır. Yüksek hız, kazada yaralanma ve hayat kaybetme riskini arttır dersek bu anlamlı olur.
Arkadaşlar,hız limitlerinden,hızdan bahsederken bir araçl hangi hızda, kaç metre mesafede durabileceğinizin de hesabını bilin.Hız ecele giden en kestirme yoldur.Allah korusun otobanda bile karşınıza kedi,köpek v.b.g. canlılar çıkabilir.200 km hızla giden biri kediye çarpsa duvara çarpmış gibi olur.Sonra gençsen cesedi yakışıklı bile olmaz.Otobandan Allah korusun jiletle kazırlar o kişiyi.Hız limitleri artınca yaşamak isteyen ben, tedirgin oluyorum.Kazasız günler herkese.......
TV reklamlarında bile vardı 90 la gidersen durursun, 110 la gidersen duramazsın falan gibi bi reklamdı, ama o zamanlar baz alınan yaygın araçlar H a c ı murat , reno 12 falandı, bu araçlar 90 sonrası durma özürlüler; oysaki şimdi en yaygın araba toyota, durmasınıda biliyor
yazımı silme ve değiştirme amacım ; forumda yorumumu özgür ce yazamıyormuşum
hız limiti 90 dan 110 a çıkarıldı diye; artık yollarınmız eskisinden daha güvenli değil, bu bundan sonra 90 la değil de 110 la gitmemiz gerektiği anlamına gelmiyor, ben ce biz yine hız limiti 90 mış gibi davranalım, ancak aracımız yokus aşağı giderken veya araç solladımız da 110 lara çıktığında radar korkumuz olmaz..
ya valla inanamıyorum yorumlara son yıllarda uzun yola çıkmadınız mı ? kaldı ki bütün şehirler arası yollar değil, bölünmüş yol diye tabir edilen yollarda hız 110kmye çıkarılıyor..eskiden 2 şerit biri gidiş biri geliş olan yollardahız sınırı 90km idi..o zaman hiç ses etmiyordunuz ? şimdi yollar genişletildi, yeni asfaltlar döküldü (kalitesini zamanla görcez) genişletilmekle kalmadı, ortaya bariyerler, refüjler yapıldı..gidiş ve dönüş şeklinde bölündü yollar..eskiden gidiş geliş 2 şerit olan o yollardaki 90 hız limiti şimdi bu yeni yollarla 120 bile olması gerekirdi..90 hız limiti konduğundaki arabalar şu an altınızda olan arabalar mıydı ? tüvtürk geldi mesela, artık frenleri zayıf araçlar yollarda salınamıyor..hurda indirimleri yapıldı mesela, eski araç sayısı oldukça azaltıldı..yollara hayvanların girme riski azaltılmadı evet ancak hız limitinin 110 olduğu yerler düz olan veya geniş açılı virajları olan yollar..yani çok ileriyi görebildiğiniz yollar, hayvan dibinizden atlamayacak yola..görceksiniz heralde..dar virajlarda ise hız sınırı şu an 90 bile değil, 50, bazılarında ise 30! ancak hiç sanmıyorum bu forumda bile viraja geldim aman 50 ile döneyim dendiğini..hız limitinin 110 yapılması sizin 110 ile gitmeniz gerekliliği de değil ayrıca.otobana girince 120 sabitleyip öyle mi gidiyorsunuz ? burada erkek gibi söyleyin..otobana girince sürekli 120 ile mi gidiyorsunuz ? ben gitmiyorum! 80le de gittiğim oluyor, 2 ile başlayan rakamlarla da..kaçla gitceğinizi hız limitleri belirlemiyor..konan radarlar caydırıyor onun dışında hıza şöför karar veriyor..ben 3 yıldır ankarada okuyorum, 3 yıldır ankara-izmir arası gidip geliyorum..o efsane yolun ne kadar değiştiğini, düzeldiğini ben kendim görüyorum..asfalt kalitesinin arttığını buram buram hissediyorum (sizin gibi yumuşak ve konforlu yaylarla gezmiyorum, en sert ve 5 cm indiren yaylarla geziyorum..küçücük bir çakılı bile hissediyorum)
Türkay Bey belki sizin görmüş olduğunuz yollarda değişim olmuş olabilir ancak bölünmüş yollar yapılırken bir çok eski yol gidiş veya dönüş şeridi olarak aynen kullanıldı. Ayrıca bu yollarda sadece gündüz değil geceleride yolculuk yapılacağını göz önüne alırsak bu hızda yolun dış etkenlerden daha çok korunması gerekliliğine sizde hak verirsiniz. Hem hayvanların nereden, yani tam önünüzden mi yoksa görüp önlem alabileceğiniz bir mesafedenmi yola çakacağını hiç kimse kestiremez öyle değilmi? Ben sadece fikrimi söyledim. Kimseye 110 km/h hızla gitmeyin demedim, daha dikkatli olmak gerekliliğini vurguladım sadece.
ahmet bey gece yolculuğu yapıyor musunuz ? ben hep gece yapıyorum radar olmasın diye.. hız sınırına da uymuyorum zaten o yüzden gece çıkıyorum..ve gece solladığım araçlar sadece kamyonlar ve otobüsler oluyor, beni ise bir sürü araç solluyor..110 ile gitmek zannettiğiniz kadar korkutucu bir şey değil..kaldı ki söylediğiniz cümleye katılmıyorum, bahsettiğiniz aynen kalma olayı geçen sene vardı evet, ama yine ankara-izmir için konuşuyorum, bu yaz dönüşünde eski yolların da yeni asfaltla kaplandığını gördüm..hayvanların nerden nasıl çıkacağını kestirebilirsiniz ahmet bey, zaten kestiremediğiniz yerde hız sınırı 110 olmayacak merak etmeyin, kafadan bütün şehirlerarası yollar 110 denmiyor