Gönderen Konu: 2005 toyota coralla 1.6 terra aracıma Sıralı sistem taktırdım (resimleriyle)  (Okunma sayısı 6155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun Tayfun kardeşim bakalım bana sıra ne zaman gelecek. Bazen inadımı kırıp taktırayım diyom ama bazende yeldeğirmenleriyle savaşır gibi bu benzinli araç sayısı bu kadar azaldı belki benzinde yakında indirim olur diye bekliyom. ;)
Yada kafam bozuluyor şöyle temiz bir beyaz clio dizel 1.5 sedan alayım keyfime bakayım diyom. Bizim Müdürbeyde var, 230 000 de hala taş gibi maşallah 1-2-3 te lastik çekiyo valla.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • değişmeyen tek şey değişimdir
  • Kan Grubu: AB+
saolun mehmet kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
muhittin bey merhaba boluya sevgiler bu arada askerliğimi yaptığım yerdir 8 ilçenin sini de tek tek görmüşümdür ...
sizi iyi anlıyorum inanın ben de bu ikilemde çok kaldım,aracımı çok seven ve araba hastası olan tiplerdenim oyüzden çok düşündüm çok kişiyle istişare ettik sonunda benzinin amansız yükselişine daha fazla seyirci kalamıyaraktan (bana göre şu anki aracım halkulade çünkü ) sıralı sistem araştırdım en iyisi brc dediler toyota araçlara takıldığında yüksek performans dediler ben de taktırdım , darısı başınıza  diyim artık  ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
brc sanırım hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi

Tayfun bey cihaz taktıracamda, hep kafama takılan bu arabayı genelde 2 km yol gidip akşama kadar orda durduktan sonra 2 km yol dönmeye kullanıyorum arasıra boluya gidip geliyorum birde senelik tatillerde yani genelde iş için 2 km gidiyorum ve ancak gaza geçerken  iş yerime varacağımı söylüyorlar o yüzden taktırmadım ama daha ne kadar devam edecem bilmiyorum. Ben Yeniçağadanım hatırlamışsınızdır. Güzel bir gölümüz var yol kenarındayız.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi

Tayfun bey cihaz taktıracamda, hep kafama takılan bu arabayı genelde 2 km yol gidip akşama kadar orda durduktan sonra 2 km yol dönmeye kullanıyorum arasıra boluya gidip geliyorum birde senelik tatillerde yani genelde iş için 2 km gidiyorum ve ancak gaza geçerken  iş yerime varacağımı söylüyorlar o yüzden taktırmadım ama daha ne kadar devam edecem bilmiyorum. Ben Yeniçağadanım hatırlamışsınızdır. Güzel bir gölümüz var yol kenarındayız.

Muhittin Abi, 2 sene önce çalıştığım firma bolu çevresinin yol çizgilerini çizdi. Ben kontrol ediyordum. Bir mühendisle, yeniçağa daki göle gidelim dedik ama bulamadık malesef :D. Civarda çok güzel ormanlar ve göller var. Harika bir memlekettesiniz :).

Benim aracımda da lpg var. Bende genelde kısa mesafe kullanıyorum. Bazen LPG ye geçmiyor bile. Ancak uzun yola çıkacağım zaman, yakıt masrafı beni hiç düşündürmüyor açıkçası. Az km yapmanızdan ziyade, aracı ne kadar kullanacağınız önemli bence. 15bin km civarında geri dönüyor masrafı. Bu km den sonra kara geçersiniz diye düşünüyorum. Ben aracı aldığımda 40bindeydi. 2 yıl uzun mesafe kullandım. Araç 83binde ve bana çok ciddi katkısı oldu.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
kuş cennneti gibi bir söz söylerlerdi yalnış hatırlamıyorsam o göl ve etrafı için ,haberciydim askerdeyken komutanla sürekli gezerdik tek iyi tarafı buydu askerliğin bana :)  araç sabah ilk çalıştığında 5 yada 10 dakka sonra ama gün içinde sürekli marşa bastığında gaz pedalına bi kere dokun hemen geçiyor  gaza yani bende ki brc öyle ,   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hayırlı olsun kardeş yalnız enjektörlerin görünmesi hoş olmamış.Benimki motorun üstündeki o plastik parçanın altında.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Dostum hayırlı olsun.Ben de 2005 1,6 Terra Hb var 38.000 Km.Araç şu an 9,8 L/Km yakıyor.En fazla düşürebildiğim 9,2 L/Km.Benzinin de fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bu yakıt parası insanın belini büküyor.Tekrar hayırlı olsun inşallah memnun kalmışsındır.Hb kasalarda en uygun Lpg tank şekli hangisidir.
Kocaarap

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ismail bey isletmen bagajda ise hp leri bilmiyorum çünkü en ideali simit tank bence ...

hayrullah bey sizde brc mi taktırdınız ?  enjektörler  servis öyle taktı bende bilmediğim için pek kurcalamadım acıkcası ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bende zavoli var Tayfun bey.Sen kendin dokunma tabiki ama gerçekten görünüş olarak beni çok rahatsız etti doğrusu.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Bendede brc var ve vvti motorlara takılan brc lerin çoğu bu şekilde takılıyor.Brc nin enjektörleri uzun..Alta takıldıgında vvt i motor kapagı kapanmaz yerleştirilmesi çok zor..İnternetten bakın brc lerin vvt i ları montajı böyle..Bendede aynı şekilde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Tayfun Bey hayırlı olsun..Bende brc taktırmayı düşünüyorum bu günlerde..servisle görüştüm 1550 peşin fiyat söylediler..70TL simit tank farkı alırız dediler..Ama simit tank tavsiye etmem dedi usta...Gaz göstergesi doğru göstermiyor dedi..Düz yolda rampada vs. farklı gösterir dedi..Sizin de simit tank var mı böyle bir durum..Arabalarımız aynı sayılır..Yakıt durumu ne oldu lpg den sonra öğrenebilir miyim?
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Tayfun Bey hayırlı olsun..Bende brc taktırmayı düşünüyorum bu günlerde..servisle görüştüm 1550 peşin fiyat söylediler..70TL simit tank farkı alırız dediler..Ama simit tank tavsiye etmem dedi usta...Gaz göstergesi doğru göstermiyor dedi..Düz yolda rampada vs. farklı gösterir dedi..Sizin de simit tank var mı böyle bir durum..Arabalarımız aynı sayılır..Yakıt durumu ne oldu lpg den sonra öğrenebilir miyim?
Bende simit depo var. Benzin göstergesi de rampada azzda olsa farklı gösterir. Bu benim sürüşümü hiç etkilemedi. Düz yoldaki göstergeyi baz alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bende simit depo var. Benzin göstergesi de rampada azzda olsa farklı gösterir. Bu benim sürüşümü hiç etkilemedi. Düz yoldaki göstergeyi baz alırım.

Usta silindir tankın gaz miktarını daha doğru gösterdiğini söylemek istedi..
Silindir tank takınca bagaj alt döşemesini çıkarıp takmak zor olacak..Simit tankda yedek lastik ortada kalıyor..Karar veremedim bir türlü..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Usta silindir tankın gaz miktarını daha doğru gösterdiğini söylemek istedi..
Silindir tank takınca bagaj alt döşemesini çıkarıp takmak zor olacak..Simit tankda yedek lastik ortada kalıyor..Karar veremedim bir türlü..
İstepneyi arka koltuğa bitişik olan saca saplama ile monte ettiler. Ben de, TÜV de sorun yaşamıyoruz :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
İstepneyi arka koltuğa bitişik olan saca saplama ile monte ettiler. Ben de, TÜV de sorun yaşamıyoruz :).

TÜV de sorun oluyor mu ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
TÜV de sorun oluyor mu ki?
İstepne sabit olmazsa, sabitlede gel diyorlar :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
her yerde farklı bir uygulama var galiba benim stepne sabit değil TÜV de hiçbir şey demediler.
2005 Corolla 1.6 Terra