Gönderen Konu: Lexus is 200 arkadaşlar aracım yeni bende toyotacı sayılırım:) neler yapmalı  (Okunma sayısı 6733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
asıl o zaman sırıtır bence.çünkü arabda sadece iki renk olacak tam kırmızı ve tam siyah.dediğiniz gibi yaparsanız işin içine birde gri girer
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Fatih ;) kaksi momçe, kakvo pravis , ti kade jivoy ? asam Martin , Kırcaali :)
dobre sım a ti :)

Yukarıda ki yorumları okumamışım...

Soru :

1- BG göçmenleri ya da orada yaşayanlar vs. neden Türkçe konuşmazlar anlamam. Bunu birisi izah edebilirmi?

2- Yeri geldiği zaman hepsi millliyetçi oluyorlar, hepsi Atatürk'çü, ama Türk olmayan gavur dilini konuşunca da ayrı bir gurulanıyorlar. Mantalitesi nedir bunun?

3- Sizlere bizlere zulüm eden BG değil mi? Adınızı, dilinizi, dininizi baskı yaparak değiştirmeye çalışan, hatta yaşadığınız asırlık toprakların ismini BG'ca değiştiren veya değiştirmeye çalışan olnlar değil mi?

4- Öyleyse neden hala bazı göçmenler BG'ca konuşmayı bir marifet addediyor? Yoksa Bulgar'lar 80'li yılların ortalarından bugüne kadar sürdürdükleri misyonda başarılı mı oldular?

Not: Anne tarafım eski şumlu göçmeni, baba tarafım selanik, nişanlım'da 89 göçmenidir. Beni yalnış anlamayınız lütfen. Sadece merak ediyorum, soruların hepsi size atfen yazılmış değildir. Etrafımda da görüyorum böylelerini, çatışma çıkarma derdinde değilim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
1-çokta güzel türkçe konuşlar neden konuşmasınlar kendi aralarıda şaka espiri olun diye bulgarca konuşurlar genelde
2-etrafındaki insanlarda o dili biliyorsa ve bazı şeylerin diğer kişilerce anlaşılmasını istemediğinde neden konuşulmasın ki?( yukardaki 2 postta gizli saklı bişi yok yanlıpş anlaşılmasın) ayrıca bu konu için başka yorumlarım olurdu ama siyaset meydanı değil burası :)
3-bu maddeyi anlamadım ben insan ne kadar zulümde görse kendi topraklarını dedesinin ninesinin doğduğu yeri merak eder sempatisi olur
4-atıyorum fransızsın burdasın ve fransız arkadaşlarınla türkiyede konuşurken hiç fransızca konuşmazmıydın?

umarım sorularına birazda olsa açıklık getirmişimdir
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ufuk, açıklamalırın güzel ve yapıcıydı. Siyasete çevirmeden, fazla da uzatmamak kaydıyla bu konu gayet te konuşulabilir.

1- Güzel türkçe konuştuklarını biliyorum, onların arasındayım sürekli. Ama herhangi bir anda pat 2. kanala geçebiliyorlar, ve 2. kanaldayken bir böbürlenme hissediyorsun, sanki hava atıyormuşçasına..

2- Yukarıda da dediğim gibi, gizli saklı veya özel konular için değil de, özellikle enaniyet duygusundan ( hafifi böbürlenme, hava atma, yüksek kültürlü olduğunu hissettirme ) dolayı konuşuyorlar gibime geliyor. ( sözüm meclisten dışarı )

3- Tabi ki de doğduğu-büyüdüğü topraklara sempati olur. Ben bundan bahsetmiyorum, aksine Türk topraklarını bir asır önce işgal eden onlardı, ve o topraklarda zorla BG kültürünü empoze etmeye çalışan baskıcı-anti demokratik zihniyet yine onlardı..

4- Öyleyse, bu baskının bir tepkimesi olarak inadına Türkçe konuşulmalı, inadına Türk davranılmalı, İnadına Türk Müzikleri dinlenilmeli, inadına ben bu topraklarda at koşturan atalarımın torunlarıyım denmeli. Onların Kültürleri Asla ve Asla benimsenmemeli...

atıyorum fransızsın burdasın ve fransız arkadaşlarınla türkiyede konuşurken hiç fransızca konuşmazmıydın?

Bir bölgede zulüme upramışsam ve hala daha uğruyorsam, herhangi bir iyiniyet yada özür yoksa, kesinlikle o bölgenin dilini konuşmam-kültürünü benimsemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
tabiki bazıları var ordan buraya gelince kendini kral sanıyor bi havalar falan onları bende anlamıyorum eskiden burda olanlara imrenirlerdi şimdi burdakilere oraya imreniyor belkide şuan ki bulgaristanın durumundan olabilir...ab üyesi olduklarından beri göçmen türklerin ilgisi arttı sanki....eğer çift vatandaş olursak en çok avrupaya istediğim gibi gidip gelmeye sevincem....
dediğin gibi orası türk topraklarıydı onlar geldi işgal etti şuan orda yetişenler bulgarça konuşuyor belki ama ben anane babane dede lerimizden bahsediyorum onlar türkçe konuşuyor ama şiveleri bulgaristan şivesi müzikte aslında bulgar kültürü değil bence bulgaristan türk kültürünün müzikleri ama artık bulgarların eline geçmiş gibi gözüküyor ama öle değil bence çünkü biz bunu türkiyede fark edemiyoruz kaç milyon göçmen var ki?yada şöle sölemek daha doğru olcak(ırkçılık yapmak için sölemiyorum kimse yanlış anlamasın) diğer azınlıklar kadar türkiyede gündemde olamadığı için sanki bulgarların kültürüne ilgili gibi anlaşılıyor ama öle değil bence....ama şimdiki nesil oraya daha bi ilgili gibi (kendi yaş gurubumdan bahsediyorum) buda ordaki imkanlar ve rahatlıklara özenmekten geliyor gibi
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ümit, konunun dışına çıkmışız ama konuyu bağlamak adına ben son bir ekleme yapayım. Üniversite eğitimim (1994-1998)  sırasında kaldığım yurtta, yan odada Bulgar göçmeni bir abimiz vardı. 1989 göçmeniydi ve ailesi Bursa'daydı yanlış hatırlamıyorsam. O yıllarda Bulgaristan'ın ve genelde Doğu Bloku'nun durumu çok kötüydü. 20 yaşına kadar tüm eğitimini Bulgaristan'da alan bu arkadaşımız ile sık sık sohbet eder, Bulgaristan ile ilgili sayısız soru sorardık kendisine. Çektikleri tüm sıkıntılara rağmen, kesinlikle Bulgaristan'a laf söyletmez, ekonomik yönden sıkıntıda olsa bile Bulgaristan'daki sistemin (eğitim, sağlık, ordu, vs...) ne kadar mükemmel olduğunu anlatırdı. Bazı noktalar kafama yatmasa da zevkle dinlerdik kendisini. Bulgar göçmeni başka arkadaşlar da tanıdım zamanla, zaten Bursalı pek çok arkadaşım vardı ve kafama yatmayan bütün noktalar diğer arkadaşlarım tarafından da teyit edildi. Kısaca özetlemem gerekirse, Bulgar göçmeni tüm arkadaşlarım (özellikle orada eğitim alanlar) Bulgaristan'dan geldikleri için gurur duyarlar, Bulgaristan'a kesinlikle toz kondurmazlar ve de Doğu Bloku ülkelerinin gelecekte mutlaka toparlanacaklarına ve çok hızlı bir şekilde gelişeceklerine inanırlar idi. Senin böbürlenme olarak algıladığın bu durumu, bu gururun ifadesi ve de kendi iradeleri dışında gelişen şartlar dolayısıyla yurtlarını terk etmek zorunda kalan insanların aidiyet ihtiyaçlarının bir sonucu olarak algılamak ve de kesinlikle yadırgamamak gerek.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yukarıda ki yorumları okumamışım...

Soru :

1- BG göçmenleri ya da orada yaşayanlar vs. neden Türkçe konuşmazlar anlamam. Bunu birisi izah edebilirmi?

2- Yeri geldiği zaman hepsi millliyetçi oluyorlar, hepsi Atatürk'çü, ama Türk olmayan gavur dilini konuşunca da ayrı bir gurulanıyorlar. Mantalitesi nedir bunun?

3- Sizlere bizlere zulüm eden BG değil mi? Adınızı, dilinizi, dininizi baskı yaparak değiştirmeye çalışan, hatta yaşadığınız asırlık toprakların ismini BG'ca değiştiren veya değiştirmeye çalışan olnlar değil mi?

4- Öyleyse neden hala bazı göçmenler BG'ca konuşmayı bir marifet addediyor? Yoksa Bulgar'lar 80'li yılların ortalarından bugüne kadar sürdürdükleri misyonda başarılı mı oldular?

Not: Anne tarafım eski şumlu göçmeni, baba tarafım selanik, nişanlım'da 89 göçmenidir. Beni yalnış anlamayınız lütfen. Sadece merak ediyorum, soruların hepsi size atfen yazılmış değildir. Etrafımda da görüyorum böylelerini, çatışma çıkarma derdinde değilim..

ben bg göçmeni değilim aslen konyalıyım buraya öğrenci olarak geldim. arkadaşımızın bulgarca yazması bende bulgaristan da bulundum demek istemiştir ve güzel bi şekilde belirtmiştir bg de bulunduğunu çünkü gerçekten bulgarca ingilizce yada herhangi bir dil bilmek insanı gururlandırıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ümit, konunun dışına çıkmışız ama konuyu bağlamak adına ben son bir ekleme yapayım. Üniversite eğitimim (1994-1998)  sırasında kaldığım yurtta, yan odada Bulgar göçmeni bir abimiz vardı. 1989 göçmeniydi ve ailesi Bursa'daydı yanlış hatırlamıyorsam. O yıllarda Bulgaristan'ın ve genelde Doğu Bloku'nun durumu çok kötüydü. 20 yaşına kadar tüm eğitimini Bulgaristan'da alan bu arkadaşımız ile sık sık sohbet eder, Bulgaristan ile ilgili sayısız soru sorardık kendisine. Çektikleri tüm sıkıntılara rağmen, kesinlikle Bulgaristan'a laf söyletmez, ekonomik yönden sıkıntıda olsa bile Bulgaristan'daki sistemin (eğitim, sağlık, ordu, vs...) ne kadar mükemmel olduğunu anlatırdı. Bazı noktalar kafama yatmasa da zevkle dinlerdik kendisini. Bulgar göçmeni başka arkadaşlar da tanıdım zamanla, zaten Bursalı pek çok arkadaşım vardı ve kafama yatmayan bütün noktalar diğer arkadaşlarım tarafından da teyit edildi. Kısaca özetlemem gerekirse, Bulgar göçmeni tüm arkadaşlarım (özellikle orada eğitim alanlar) Bulgaristan'dan geldikleri için gurur duyarlar, Bulgaristan'a kesinlikle toz kondurmazlar ve de Doğu Bloku ülkelerinin gelecekte mutlaka toparlanacaklarına ve çok hızlı bir şekilde gelişeceklerine inanırlar idi. Senin böbürlenme olarak algıladığın bu durumu, bu gururun ifadesi ve de kendi iradeleri dışında gelişen şartlar dolayısıyla yurtlarını terk etmek zorunda kalan insanların aidiyet ihtiyaçlarının bir sonucu olarak algılamak ve de kesinlikle yadırgamamak gerek.

abicim sana genellikle katılıyorum eski zamanları bilemem ama Türkiye'yi bilen ve şu anda bg de yaşayan Türklerin bg yi sevdiğini söylemezler çok nadirdir çünkü Türkiye gerçekten cennet kapıkuleden geçerken bile bunu anlayabilirsin 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Başkanım, açıklamalarından dolayı teşekkür ederim.
Sorularımı aslında senin anlattıklarını bildiğim halde sordum.
Çünkü bu durumu gerçekten yadırgıyorum.

Neyse, kültür&sanat bölümüne yeri geldiği zaman uygun bir başlık açmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Biraz kendi yüksek kültürümüzden bahsederiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Uploaded with ImageShack.us

bu da önden foto

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
abi sen en iyisi farları temizlet sislerle.sonrada farları karart.panjuru karart.ve sislere çak xenonları.şimdi bunlar standart zaten asıl öenmli olan tema istermisin.tema istersen benim baştada önerdiğim gibi kırmızı siyah teması gayet güzel.
hatırlatma

bence abartı olmaz araba zaten spor olduğu için üzrine yapacağın tampon modifiyesi pek belli olmayacak.bu tür şeyler arabanın modifiyesi gösterecek
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
evet farlar temizlencek ön panjur siyaha boyancak jantları füme ye boyatcam geçen gün porche cayenna da gördüm çok güzel duruyordu yalnız benim bilgi almak istediğim bi konu var farlara pasta cila da yapılabiliyormuş dışardan gibi sanki kirler özellikle sisler pasta cila mı yoksa içten temizlik mi hangisini tavsiye edersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
fazla bilgim yok ama.bu işi yapan bir çok firma var ikisnide yaptırmak en garanti çözüm olur heralde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
:)evet ikisi garanti olur sıfır gibi pırıl pırıl çıkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

kendisi en sevdiğim is300dür...ön tampon bi markanın olması lazım yani fiberden değil çok güzel....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Öncelikle efsane bir araca sahipsiniz . Hele arka tasarımı muhteşem . Modifiye olarak kaput çok sade göründü gözüme . Evo ların kaputundaki gibi havalandırmalar o bölümü güzel gösterebilir diye düşünüyorum.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.