Gönderen Konu: Dövme, Takı  (Okunma sayısı 11547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Dövme, Takı
« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2011, 12:43:06 »
Oktay abı şimdi direk aynısı olucak değil tabi ressamın bana net üzerinden gönderdıği fotolar. Üstünde değişiklikler olabilir yada  renklide yapabilir ama ben siyah istiyorum.Bide bozkurt simgesi hiç bir partinin tekelinde değil. Ben Bozkurt'un Türk mitolojisinde büyük önemi olduğu için, misal ergenekon destanı. Ve Türklerin simgesel hayvanı olduğu için seçtim zaten. Mustafa Kemal Atatürkte her kurum kuruluşunda bozkurt figürünü kullanmış zamanında. Petrol ofisi logosu,İlk basılan pullar,kağıt paralar üzerinde hep bozkurt figürü var. Hatta Atatürk'ün çalışma masasında bozkurt heykelı bulunurmuş. Kısacası Tarihimizde bozkurtun yeri ayrı. sonradan bazı partıler kendı simgeleri haline getirmiş.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2011, 12:43:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #41 : Aralık 14, 2011, 12:57:14 »
Dövme işine bende çok meraklıyım abi oldum olası ama ne yalan söyleyim o iğneye uyuz oluyorum :D Ama kararım kesin artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 14, 2011, 12:59:50 »
kurt güzel bir seçim ona diyecek sözüm yok aslında siyasi sempati vb nedenle yapmadığını da biliyorum :)

Dövme işine bende çok meraklıyım abi oldum olası ama ne yalan söyleyim o iğneye uyuz oluyorum :D Ama kararım kesin artık :)

iğne ayrı mesele oraya hiç girmeyelim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #43 : Aralık 14, 2011, 13:28:27 »
:D yok abı bu sene yaptırdım yaptırdım yoksa gene yalan olur benım iş, bu zamana kadar 3 arkadaşımla beraber dövme yaptırma kararı aldım hepsinde vazgectım. şimdi hazır dövme yaptırcak arkadaşım varken benımle beraber vazgeçmeyeyim. aslında sende gel abı grup indirimi alırız :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 14, 2011, 14:56:04 »
Hemen yorumumu söylüyorum Taylancım.. Birinci ve üçüncü resimleri beğendim ama ilk resimde ki kurt Jacob'ı andırıyor. Alacakaranlık çakması demesinler sonra sana... Üçüncü iyidir candır, ilk gördüğüm anda bile bi fena oldum yaptır sen onu yaptır, dua edeceksin bana :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 14, 2011, 15:14:07 »
Oktay abı şimdi direk aynısı olucak değil tabi ressamın bana net üzerinden gönderdıği fotolar. Üstünde değişiklikler olabilir yada  renklide yapabilir ama ben siyah istiyorum.Bide bozkurt simgesini parti amaçlı falan değil, Ben Bozkurt'un Türk mitolojisinde büyük önemi olduğu için, misal ergenekon destanı. Türklerin simgesel hayvanı olduğu için seçtim zaten. Mustafa Kemal Atatürkte her kurum kuruluşunda bozkurt figürünü kullanmış zamanında Petrol ofisi logosu,İlk basılan pullar,kağıt paralar üzerinde hep bozkurt figürü var. Hatta Atattürk'ün çalışma masasında bozkurt heykelı bulunurmuş. Kısacası Tarihimizde bozkurtun yeri ayrı. sonradan bazı partıler kendı simgeleri haline getirmiş.

Taylan tebrik ediyorum seni araştırmandan dolayı, malesef birçok kişi bozkurt sembolünü mhp ile bağdaştırıyor buda doğal olarak insanları
bozkurt tan soğutuyor (ben dahil). Bozkurt kimsenin tekelinde değildir şanlı Türk tarihinin kutsal bir simgesidir. Ben de düşündüm
bir ara bu dövmeden fakat mhp aklıma gelince vazgeçip Göktürk alfabesiyle yazılan Türk kelimesini dövme yaptırmanın daha mantıklı
olacağında karar kıldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Aralık 14, 2011, 15:56:17 »
Hemen yorumumu söylüyorum Taylancım.. Birinci ve üçüncü resimleri beğendim ama ilk resimde ki kurt Jacob'ı andırıyor. Alacakaranlık çakması demesinler sonra sana... Üçüncü iyidir candır, ilk gördüğüm anda bile bi fena oldum yaptır sen onu yaptır, dua edeceksin bana :D

3 Numara dıyorsun kanki haa :) Aslında bende 1-3 arasında kalmıştım 3 daha iyi galiba ama yınede başka modeller bulursam paylaşıcam zaten dövmecı ocak ayından önce başlayamayız dedı.

Taylan tebrik ediyorum seni araştırmandan dolayı, malesef birçok kişi bozkurt sembolünü mhp ile bağdaştırıyor buda doğal olarak insanları
bozkurt tan soğutuyor (ben dahil). Bozkurt kimsenin tekelinde değildir şanlı Türk tarihinin kutsal bir simgesidir. Ben de düşündüm
bir ara bu dövmeden fakat mhp aklıma gelince vazgeçip Göktürk alfabesiyle yazılan Türk kelimesini dövme yaptırmanın daha mantıklı
olacağında karar kıldım.

Teşekkürler Mehmet bey oldum olası türk mitolojisine hayranım. 4 sene önce Manas destanını okuduktan sonra bozkurt simgesini koluma kazıtmayı uzun zamandır istiyorum bakalım nasip. Sizin dövmenizin bir fotoğrafını koyabılırmısınız bir ara bayağı bir merak ettim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 14, 2011, 16:42:51 »
3 Numara dıyorsun kanki haa :) Aslında bende 1-3 arasında kalmıştım 3 daha iyi galiba ama yınede başka modeller bulursam paylaşıcam zaten dövmecı ocak ayından önce başlayamayız dedı.

bak bi arkadaşım ufak bi tribal yaptırdı sonra beğenmedi biraz değiştirelim bilmem ne derken sarmaşık gibi sardı vücudunu :D iyi düşün senin kurt da gitgide başka şeylere dnüşmesin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 14, 2011, 18:29:09 »
Mensubu olmaktan onur duyduğum milletimin adı Runik(Köktürk) abacası ve böri başı  kalıcı dövme olarak vücudumda tamga olarak duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #49 : Aralık 14, 2011, 21:52:49 »
bak bi arkadaşım ufak bi tribal yaptırdı sonra beğenmedi biraz değiştirelim bilmem ne derken sarmaşık gibi sardı vücudunu :D iyi düşün senin kurt da gitgide başka şeylere dnüşmesin :D

Yok abi dönüşmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 14, 2011, 22:32:28 »
dövmenin bi mantığı felsefesi olmalı..biri sordugunda nedir bu neden yaptırdın ne anlamı var senin için diye verilebilecek bir cevabı olmalı..oyüzden tribal denen şey bana çok mantıksız geliyor..doğum lekesinden farksız...
tevazu erdemdir...