0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hande hanım benim alkışı sizmi sıfıra indirdiniz tam cözemedim ne istediniz alkışımdan zaten bi tane vardı boncuk gibi duruyodu orda
Allah korkusu mu?Allah sevgisi mi?özellikle ümitten cevap bekliyorum......
işte ümit ben bunu istemiyordum.....sadece """"içinden geçeni"""" basit bir dille yazmanı istemiştim...
İşin içinde zalimlik yoksa korku da yoktur (Ancak ben Hz. Hamza gibi düşünüyorum; Gözümün gördüğü hiçbirşeyden korkmam )Bence Allah korkusu farklı birşey olmalı; korku onun gazabından değil; yaratılış amacından dışarı çıkıldığı zaman küçük düşmekten, sorumluluklarını yerine getiremediğimiz için alçalmaktan dolayı olmalı
Okumaktan üşendiyseniz eğer içimden geçeni söyliyeyim,Yaratandan korkmalı, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabını tattırmaması için...Yaratana sığınmalı, şeytan ve şeytana uyanlardan... Kötülüğü öğütleyip Rabbinin emir ve buyruklarını red edenlerden..Yaratanı sevmeli, bize çevremizdeki bir çok güzellikleri nasip ettiği için. Nimetleri önümüze serdiği için. Mesela tefidemi bana kavuşturacağı gün için, şahsım adına sevmeli diyorum... Müslüman bir evlat olarak, TÜRK kanı taşıyarak doğduğum için... Sevmeli ve şükür etmeli. Hamd etmeli...Yaratanı sevmeli, Cennete gireceğimiz zaman tıpkı 3 yaşında bir çocuğun annesinin kucağına oturması gibi RAB'bimizle haşr olacağımız zamanı düşünerek sevmeli.... Cemaline nail olabileceğimiz günün hayalini kurarak sevmeli....
ana konudan biraz cikilmisda olsa, boyle derin bir konuda bu kadar saygi ve anlayisla hep beraber yol alabilmek cok sevindirici. Zaten insanoglu olarak farkli dusunceler, zevkler tasimamiz dogal degilmi! Aslinda herkes ayni yere varmaya calisiyor, sadece yolar farklilik gosterebiliyor, farkli yoldan gidenede kimse ilk tasi! atmabilme hakkina sahip degildir.
selam. Sizce bu dunya, bu hayat nasil daha guzel olur? Bunun icin neler yapilabilir? Yoksa zaten hersey fazla guzel ve biraz heyecan mi lazim? Burada genel dogruyu degil, icimizden gecenleri ozgurce paylasmamiz lazim.