Gönderen Konu: takas edelim mi?  (Okunma sayısı 2661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: takas edelim mi?
« Yanıtla #20 : Mayıs 25, 2010, 00:00:10 »
Bence o kasanın pek tutulmamış gibi gözükmesinin sebebi yada fazla satış rakamlarına ulaşamamış olmasının nedeni o günlerdeki tasarım furyasına ayak uyduramayışıdır ve uzun dönem kasanın piyasada kalmayışıdır. Örnek vermek gerekirse 2001 model Corolla Astra Golf Bora Focus vs yan yana koydugumuzda Corollanın tasarımı biraz sönük kalıyordu. O zamanlarda kullanıcılar daha büyük görünümlü heybetli araçlara rağbet ediyordu. Geçiş dönemlerinide sayarsak 3 yıl gibi bir süre piyasada ancak kalmış bir jenarasyon. Diğer bir etkende kronik yağ yakma problemi ve kullanıcıların bir çoğunun servise gidip gerekli onarımları yaptırmayışıdır.

Bence kedi göz Corollalar yanlış zamanda yanlış şekilde piyasaya sürülen araçlardır. Ama bir sonraki kasa ise sorunsuzluk v.s 2. efsane adayıdır. Günümüzdeki kasa ise her ne kadar bir çok kullanıcının başını ağrıtsada günümüz gerekliliklerini karşıladığı için yerini koruyabilen bir araç oldu.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 25, 2010, 00:00:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #21 : Mayıs 26, 2010, 10:59:45 »
     Söylediklerinizi göz önüne alırsak bende 2000 yılında yeni bir araç almak için Opel Astra ile Toyota Corolla arasında gidip gelmiştim ve tercihimi Opel Astra'dan yana kullanmıştım, fabrikasyon olarak bazı hatalar ile karşılaştığımda örneğin;

1. Katalik konvektör delik çıktı; (bir haftalık arabamın katalik konvektörünü kaynakladılar.),

2. Sağ taraftaki marşpiyel ile sol taraftaki arasında bir lastik eksikliği; (yağmurda giderken kapının altından su sesi geliyordu, eşim kullanırken yolcu tarafından su sesi gelmeyince arabayı sağa çektik ve baktık, kapının alt kısmındaki lastik yok. Opel GÜRBEK muğla Servisine gittim ve servis müdürü saçmaladı (daha sonra o densizi oradan kovdular, çok hanımefedi  bir bayan servis müdürü aldılar.), sanki sökmüşüz gibi birşeyler ima etti ve ağız kavgası yaparken ustabaşı geldi bahse konu lastiğin marşpiyey ile birlikte olduğunu, Astranın GL modellerinden ELEGANS modeline geçişte Donanım seviyesi düşük Astralarda bu lastiğin olmadığını söyledi, sonuçta marşpiyeli değiştirdiler. )
        Bahsettiğim konular haricinde arabamdan memnun kaldım. Eşim iki ciddi kaza atlattı ve burnu bile kanamadan araçtan çıktı, Bu arada Opel Almanya'da dahil olmak üzere herkesi ayağa kaldırdım ve gönderdikleri inceleme ekibi arabamı istersek değiştirebileceklerini yada garanti süresini uzatabileceklerini söylediler. Yalnız birşeyi söylemeden geçmiyeceğim, toyotanın servisi bomboştu, opel'inkini ise hiçbirzaman boş göremedim. Sırf problemi olmuyor diye Aralık ayında şuanki arabamı aldım, ikinci el ve de seslere karşı kıl olunca tabi araçta masraf çıkıyor. Ama olsun bakalım ilerleyen zamanda alışırım belki.   
2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #22 : Mayıs 26, 2010, 12:07:29 »
Bu zamana kadar babamda eski bir opelcidir opelin vectra 2.2 elegance'sından tutun combo'suna kadar tum bınek modellerini kullandık (corsa hariç) hepsinde yolda kaldık :D nedense genellıkle yakıt yada yağ hortumu kopuyordu düşünün o derece rıskli hatta ben 11-12  yaslarındayken 98 model astra 2.0 coupe aracımız vardı küçük olduğum için Aracın içinde oynarken sürekli gaz pedalına basıp aracı boğmusum :D :D baya baya aracın motorunu ındırmısler babam sürekli anlatır durur :) bu zamana kadar bu corolla dahıl 4. corollamız hiç birinde sorun yaşamadık hatta bundan bır oncekı 95 model corollam 450.000 km de bitik bir araçtı ama hiç yolda bırakmadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Mayıs 26, 2010, 18:58:21 »
taylan kardeşime katılıyorum kedi gözlüler tutulmuyor,bence sen yinede passat'a baktırda öyle karar ver derim,kim ne derse desin,efsane bana göre pasat'ın yanında herşartta hep efsane kardeş....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 26, 2010, 19:38:38 »
Bence o kasanın pek tutulmamış gibi gözükmesinin sebebi yada fazla satış rakamlarına ulaşamamış olmasının nedeni o günlerdeki tasarım furyasına ayak uyduramayışıdır ve uzun dönem kasanın piyasada kalmayışıdır. Örnek vermek gerekirse 2001 model Corolla Astra Golf Bora Focus vs yan yana koydugumuzda Corollanın tasarımı biraz sönük kalıyordu. O zamanlarda kullanıcılar daha büyük görünümlü heybetli araçlara rağbet ediyordu. Geçiş dönemlerinide sayarsak 3 yıl gibi bir süre piyasada ancak kalmış bir jenarasyon. Diğer bir etkende kronik yağ yakma problemi ve kullanıcıların bir çoğunun servise gidip gerekli onarımları yaptırmayışıdır.

Bence kedi göz Corollalar yanlış zamanda yanlış şekilde piyasaya sürülen araçlardır. Ama bir sonraki kasa ise sorunsuzluk v.s 2. efsane adayıdır. Günümüzdeki kasa ise her ne kadar bir çok kullanıcının başını ağrıtsada günümüz gerekliliklerini karşıladığı için yerini koruyabilen bir araç oldu.

katılıyorum genelde insanlar heybetli araçlar istiyor.örenğin civic 2002 kasaalrı çok uzundur ve yüksektir fakat içi 2001 corolladan daha dardır.astra daha kalıplı gibi görünür fakat içi dar ve basıktır.corollanın iç hatları oval olduğundan insan hiç bir zaman içinde basık ve küçük hissetmiyor keza genişdirde.ve bence o zamanın en estetik ön tasarımına sahiptir.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mayıs 26, 2010, 21:26:58 »
kedi gözler kaç model olanlar?bizimkiler efsane değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 28, 2010, 14:48:49 »
97 den sonra ise efsan değil matador diyorlar
2011 d4d Corolla