Söylediklerinizi göz önüne alırsak bende 2000 yılında yeni bir araç almak için Opel Astra ile Toyota Corolla arasında gidip gelmiştim ve tercihimi Opel Astra'dan yana kullanmıştım, fabrikasyon olarak bazı hatalar ile karşılaştığımda örneğin;
1. Katalik konvektör delik çıktı; (bir haftalık arabamın katalik konvektörünü kaynakladılar.),
2. Sağ taraftaki marşpiyel ile sol taraftaki arasında bir lastik eksikliği; (yağmurda giderken kapının altından su sesi geliyordu, eşim kullanırken yolcu tarafından su sesi gelmeyince arabayı sağa çektik ve baktık, kapının alt kısmındaki lastik yok. Opel GÜRBEK muğla Servisine gittim ve servis müdürü saçmaladı (daha sonra o densizi oradan kovdular, çok hanımefedi bir bayan servis müdürü aldılar.), sanki sökmüşüz gibi birşeyler ima etti ve ağız kavgası yaparken ustabaşı geldi bahse konu lastiğin marşpiyey ile birlikte olduğunu, Astranın GL modellerinden ELEGANS modeline geçişte Donanım seviyesi düşük Astralarda bu lastiğin olmadığını söyledi, sonuçta marşpiyeli değiştirdiler. )
Bahsettiğim konular haricinde arabamdan memnun kaldım. Eşim iki ciddi kaza atlattı ve burnu bile kanamadan araçtan çıktı, Bu arada Opel Almanya'da dahil olmak üzere herkesi ayağa kaldırdım ve gönderdikleri inceleme ekibi arabamı istersek değiştirebileceklerini yada garanti süresini uzatabileceklerini söylediler. Yalnız birşeyi söylemeden geçmiyeceğim, toyotanın servisi bomboştu, opel'inkini ise hiçbirzaman boş göremedim. Sırf problemi olmuyor diye Aralık ayında şuanki arabamı aldım, ikinci el ve de seslere karşı kıl olunca tabi araçta masraf çıkıyor. Ama olsun bakalım ilerleyen zamanda alışırım belki.