Bizde era sahibiyiz alma nedenimiz tamamen fiyat ve yakıt sarfıyatıydı.Artık milletimiz konfora o kadar onem vermıyor.Ucuz olsun az yaksın yeter,gözünle bakılıyor.Ama şuda varki era'da hiçte kötü bir araç değil.Heleki şehir içinde gerek kullanımı gerek sürüşü çok şahane bir araç ama uzun yolda 100.km ustune cıkmayı düşünürseniz.Mezarlıkta yerinizi ve imamınızı hazırda bekletin derim
o derece kötü yol tutusu var nereye savrulursunuz belli değil. araç cok seri ve hızlı ama bi o kadar malzemesi işciliği kötü ve hafif bir araç sadece motorunu tutuyorum geri kalanı,Özellikle iç dizanynı tabiri caizse şişirmece yapmışlar.
Era'yi bilmiyorum, Taylan. Ama Accent,Elantra burada da cok satiyor.Hatta Accent'in duz vitesli, klimasiz, radyosuz,duz cam/kilit en baz modeli bile cok satiyor.Ikinci el alacagima sifir alirim ve yakittan tasarruf ederim diyenler tercih ediyor. Elantra modeli herhalde Corolla ile ayni sinifta.O yuzden Era ile Corolla kiyaslanamaz, kiyas yapilacaksa Elantra ve Corolla olur.
Bu kis Izmit'te Hyundai marka bir ticari taksiye bindim, herhalde Era'ydi. Sofor dizel dedi.Duz vitesli. Cekisi cok guzel.Ilk defa bir dizel araca yolcu olarak bindim.1.2L mi, 1.3L mi neyse 2.4L motorluk otomatik vitesli aracin cekisinden fazla.Icini begenmedim, her tarafi sert plastik dolu, kabin kucuk.Ama dizel guzel.