0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakkında hayırlısı olsun Ferdi abi..
195 - 185 cok farketmez.Zaten cok genis bir jant alirsan, 185 bile 195 gibi duracaktir.Veya 7 inch jant alirsan, 195lik lastik 208 mm acikliga sahip olacaktir.Janta göre secim yapmak daha iyi.7inch olursa 1956-6.5 inch olursa 185 de olabilir.Ben 195'i alirdim.
7 inç genişliği olan jantta 185 sıkıntı çıkarabilir. Tam oturmayabilir yani. Bunu o mahalle lastikçilerine sorsanız "o da neki abi" der size. İnanın sizden bizden daha az bilgisi var onların. Yerinizde olsam 195/50/15 koyardım. Nitekim ben öyle koydum ve şuan çok memnunum
Hee abi en önemlisini söylemeyi unuttum, yaylarınada talibim haberin olsun.
Cikarabilir degil cikartir. Takilir mi takilir. Ama ilerde tabanda sorunlar cikacaktir.Kardesim beni dinlemedi, takti ve sonra lastiklerin hepsi yamuldu.ETHRO tablosuna bakin. 15x7j icin en düsük 195 tabandir.
Murat abi, sayende jant, lastik, ofset, jant genişliği, taban uyuşması vs. kavramlarını senden öğrendim. Jant-lastik konusunda da seni dinledim. Mutluyum Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
mura abi bu standart bir verimi kesinlikle olmamalımı yani.Galiba hankook un v12 k110 lastiğinde 195/50/15 yok
gün itibarı ile lenso sc01 aldım..16*6,5 195-50-15 ile kullanıyorum yine..yayları da takınca fotoları çeker koyarım..ama cmslerden sonra daha ufak durdu gibi geldi bana..
Bugün bir arkadaşın corollasında 195/50/15 lastik gördüm, yanağı çok ince geldi gözüme direksiyonda da sertleşme vardı Klasik ön çamurluk boşluğuda maksimum düzeye çıkmıştı (orjinal yaylar ile)Sanırım 185/55/15 alacağım...
Ferdiiii, jant için biraz bekleeeee