Gönderen Konu: Hız Körlüğü  (Okunma sayısı 10574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız Körlüğü
« Yanıtla #20 : Nisan 19, 2010, 23:46:20 »
:) Bir yaz tatilini kazasız geçirmedin yani helal olsun ne diyeyim. Gerçi bizdede durum benzerdi, ne zaman yeni pantolon alınsa düşer yırtardım... Ben foto çekilmesine izin vermedim ya mumya gibi olmuştum + sol köprücük kemiğim kırılmıştı feci bir ağrısı var.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 19, 2010, 23:46:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 19, 2010, 23:54:03 »
:) Bir yaz tatilini kazasız geçirmedin yani helal olsun ne diyeyim. Gerçi bizdede durum benzerdi, ne zaman yeni pantolon alınsa düşer yırtardım... Ben foto çekilmesine izin vermedim ya mumya gibi olmuştum + sol köprücük kemiğim kırılmıştı feci bir ağrısı var.
geçiremedim valla :) en kötüsü de evden 10km uzakta bir arabanın altına girmiştim (suç benimdi :P ) kırılan bir pedal, kan içinde bir sağ bacak (izini hala taşırım :) ) 10km yürümüştüm bir de bisikleti taşımıştım :( bütün yaz deniz yasaklanmıştı yaram yüzünden :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 19, 2010, 23:58:03 »
Ne dizdeki koldaki sıyrıklar, ne düşmüşlüğün verdiği acı hiç biri kırılan pedalla, direksiyonun yan lastiklerinin yırtılması kadar acı olmuyordu, hele birde jantınız eğildiyse :( Direksiyon mutlaka sağa sola kayardı onu düzeltmesi kolaydı ama. Neyse ya konuyu iyi dağıttık kusura bakmasınlar değerli üyeler...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 20, 2010, 08:55:12 »
Bence bu konu sabitlenmeli Hakan abi, Paylaşımların içinde ayrıca teşekkürler.

Sabitlenmeli ki, hız sınırı uyarılarının altında, caydırıcı ve korkutucu niteliği açısından bu link'i de kaynak olarak gösterebilelim. Değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 20, 2010, 09:03:08 »
faydalı bir paylaşım teşekkürler hakan hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #25 : Nisan 20, 2010, 09:30:56 »
hakan bey paylaşım için teşekkürler.bu olayın somutlaşmış hali galiba dikkatinizi yola vermiş giderken yanda hayal meyal beliren bir aracın direkten girmesidir.
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 20, 2010, 09:53:21 »
Paylaşım için teşekkürler Hakan abi.

şimdi daha net anladım..ancak "belli bir hız" kavramı nedir ? mesela günlük kullandığımız durumlarda da bu olay gerçekleşiyor mu? sonuçta göremeyeceğimiz için farkında değilizdir (direkt olarak bakmıyorsak)

Bu olay biraz fotoğraf makinesi gibi; önemli olan odaklanma mesafesidir. Hız arttıkça odaklanılması gereken mesafede daha uzağa taşınacaktır bu nedenle odak merkezi dışında kalan alan sürücü için kör nokta konumuna düşecektir (tam olarak değil ama böyle düşünülebilir). Hakan abinin belirttiği "belli bir hız" kavramı; hızının etkisiyle odaklanma mesafesinin daha uzağa taşınmasıdır. Yani hız körlüğü hızına göre artan oranda bir eğilime sahip olacaktır.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 20, 2010, 10:00:56 »
gerçi bununla direk alakası yok ama yine hızla bağlantısı var. birde yüksek süratle giderken aniden tünellere girince bir anlık körlük oluyor, özellikle tünel de iyi aydınlatılmamışsa. bu da çok tehlikeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 20, 2010, 10:03:48 »
durumu anladım, hatta her hızda bu durum söz konusu..ancak 100km ile otobanda gittiğinizi düşünün, hiç bir şekilde hissedilmiyor bu durum, sanki her şey çok net görülebiliyormuş gibi geliyor (geniş açıda, gözün gördüğü her nokta ile)
gerçi bununla direk alakası yok ama yine hızla bağlantısı var. birde yüksek süratle giderken aniden tünellere girince bir anlık körlük oluyor, özellikle tünel de iyi aydınlatılmamışsa. bu da çok tehlikeli.
o ışık hassasiyeti yaa, çıkışta daha kötü oluyor :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 20, 2010, 10:09:34 »
çıkınca yüzüne nur doğuyor işte nolcak :D hatta formula 1 monaco gp de araçlar tünelden çok yüksek hızla geçtikleri için tünelin bir kısmını göremiyorlar demişti okay karacan, bende o zaman insan değil lan bunlar diye yorumlayabilmiştim ancak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 20, 2010, 10:14:08 »
Gündüz ise, dışarı çıktığında gözünde flash patlıyor sanki, göremiyorsun hiçbirşeyi... Bursa yollarından bilirim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Nisan 21, 2010, 13:29:43 »
keske hiz yapabilmek icin her sehir de belli alanlar olusturulsa
kazasiz saglikli gunler