Gönderen Konu: AE101 kasa için Jant önerileriniz..  (Okunma sayısı 23213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: AE101 kasa için Jant önerileriniz..
« Yanıtla #20 : Nisan 18, 2010, 00:00:26 »
Bu son fotodaki stoplardan Türkiye'de bulma imkanımız var mı acaba?
Bizim burda satıyolar o stopları.
35 TL / Üst beyaz Alt kırmızı
SIU Corolla T-Sport

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 18, 2010, 00:00:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 18, 2010, 00:29:48 »
yettim ümitim yettim :D

Bizim burda satıyolar o stopları.
35 TL / Üst beyaz Alt kırmızı
yok artık hemen acilen alıyorsun bana onlardan, çok acil hemen yarın yollayım parayı hesabına :) abi yırttım bir tarafımı ya..amerikadan sipariş verdim, sonra internette buldum adamlarla netten konuştum siparişi iptal ettim sonraki gün aradılar yok uymuyor size yok bilmemne sonra ortaya çıktı stoklarında yokmuş, bütün toptancılara sormuşlar türkiyede yokmuş vs..siparişi iptal ettiğime mi yanayım ne yapayım :D al onu bana aaaal :)

-
orjinal lastik ebatlarına göre en ideal değişim 195/45/16 olur orjinal lastikle arasındaki yuvarlanma farkı (% -0.2 çok az bi fark var) 
+1 erhan ve ümitin söylediği gibi 195/45-16 kullanıyorum..aşırı memnunum, arabaya yay takmadan önce balon sorunu da olmuyordu, gerçi lastiğim de değişti, michelin kullanıyorum süper balonlarım var :) ancak yaysızken ve marangoni lastik kullanırken girdiğim çukurların haddi hesabı yoktu ve balon yapmadı..konfor asla kaybolmuyor orjinal yaylarla, yol tutuşa az bir etkisi var, yay takınca mucize yaratıyor..ben de almadan önce hep 17 düşünüyordum sonra 16 mantıklı olacak diye düşünüp 16 aldım..offsetli janttan uzak dur, hem küçük gözüküyor, hem de tencere gibi ya, bu kadar ankaralı olma :P çok kollu jant iyidir, japon stili, bir de alçaltırsan uzun gösterir arabayı..bence 2. el bir şey al boya dur :) her yıl başka renk yaparsın değişiklik olur :P

yaysız hali, krom boyalı;

yaylı hali, beyaz boyalı;

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 18, 2010, 01:11:48 »
Kanka senin makine'de temizken baya alımlı duruyormuş yahu :) Sahi sen orta reflektörü sökmüşmüydün?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Nisan 18, 2010, 01:15:14 »
Kanka senin makine'de temizken baya alımlı duruyormuş yahu :) Sahi sen orta reflektörü sökmüşmüydün?
teşekkürler ümitim elimden geldiğince temiz tutuyorum, cilası eksik olmaz  ;)  :P söktüm kardeşim söktüm..ta geçen yaz sökmüştüm
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #24 : Nisan 18, 2010, 17:51:56 »
türkay 16 da karar kıldık sıfır düşünüodum ama hem maddi ufak tefek sıkıntılar hemde senin yorumun üzerine (boyar boyar gezersin :) ) 2. el alcam heralde inşllah mayıs sonu alırım. senin arabanda çok güzelmiş güle güle bin kardeşim kazasız belasız seyirler.. yorumların için teşekkrler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Nisan 18, 2010, 19:17:50 »
türkay 16 da karar kıldık sıfır düşünüodum ama hem maddi ufak tefek sıkıntılar hemde senin yorumun üzerine (boyar boyar gezersin :) ) 2. el alcam heralde inşllah mayıs sonu alırım. senin arabanda çok güzelmiş güle güle bin kardeşim kazasız belasız seyirler.. yorumların için teşekkrler
ben de kaç inç alayım, ne yapayım diye düşünürken 16" janta karar verdim..sonra astra jantlarının bu araca çok pis yakıştığını gördüm :P sıfır mı ikinci el mi derken ben zaten sıkılırım, sıkça renk değiştiririm diye düşünüp 2. el aldım..çok da iyi yaptım, her yıl renk değiştiriyorum (daha ikinci yılı :) ) seneye de mat siyah yapcam, biraz da öyle bincem..araba sürekli bambaşka bir şey oluyor..çünkü aracı gösteren şey tamamen jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 18, 2010, 20:51:34 »
ben de kaç inç alayım, ne yapayım diye düşünürken 16" janta karar verdim..sonra astra jantlarının bu araca çok pis yakıştığını gördüm :P sıfır mı ikinci el mi derken ben zaten sıkılırım, sıkça renk değiştiririm diye düşünüp 2. el aldım..çok da iyi yaptım, her yıl renk değiştiriyorum (daha ikinci yılı :) ) seneye de mat siyah yapcam, biraz da öyle bincem..araba sürekli bambaşka bir şey oluyor..çünkü aracı gösteren şey tamamen jant

Türkay kardeşim mat siyah taktırdı. Benim gözüm pek ısınmadı gece araba havada gidiyormuş gibi duruyor. Bende
seneye sıkılırsam janta kıyabilirsem belki beyaza boyatcam. Bizim taktırdığımız jantın ofseti  ET35  185.55.15 lastik
var, sanki sürtücekmiş gibi geliyor bana. :D

Sen nasıl çözdün sürtme olayını.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Nisan 18, 2010, 21:43:14 »
arkadaşlar 16 şık durur ama 16'da büyük değilmi?bence ae101'de 15'i jantı geçmemek lazım.gerçi jant ebatı ne kadar büyük olursa araç o kadar güzel gözüküyor ama araç rampalarda kesilir,zorlanır...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Nisan 18, 2010, 22:16:15 »
Türkay kardeşim mat siyah taktırdı. Benim gözüm pek ısınmadı gece araba havada gidiyormuş gibi duruyor. Bende
seneye sıkılırsam janta kıyabilirsem belki beyaza boyatcam. Bizim taktırdığımız jantın ofseti  ET35  185.55.15 lastik
var, sanki sürtücekmiş gibi geliyor bana. :D

Sen nasıl çözdün sürtme olayını.
çamurlukların iç tarafında pay var, oraları çekiçlettim, hiç bir sürtme yok..bende et37, 195/45-16 var, hiç ama hiç sorun yok şu anda :)
arkadaşlar 16 şık durur ama 16'da büyük değilmi?bence ae101'de 15'i jantı geçmemek lazım.gerçi jant ebatı ne kadar büyük olursa araç o kadar güzel gözüküyor ama araç rampalarda kesilir,zorlanır...
ben de aynen o şekilde düşünüyordum, ama hiç bir performans kaybım olmadığına yemin edebilirim (hissedilmeyecek kadar az yani :) )