0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şimdi tamam işte ellerine sağlık profesyonel çalışmaları seviyorum. Passat tarzı sinyalde ister bu toyot
Emeğine sağlık hocam. 10 numara olmuş
Sende sıkıntı yok sarı kafalı ampülden kurtulmuş olursun da; bana bir artısı olmayacak gibi duruyor Peki Mesut sence bu ampülleri takarsan sinyaller normalden daha hızlı yanıp sönmezler mi ? Yoksa ona göre içine wattlı bir direnç koyup dengeyi sağlamışlarmıdır ?
harika olmuş eline sağlık Mesut...
Mesutum güzel olmuş eline sağlık yapacağını biliyordum ama pileksi içine ledleri döşer öyle takar diye düşünüyordum kolayına kaçmışsın işin bence bir tur led daha olsa olur.
hocam süper olmus ellerine sağlık:)
Osman abi direnç var zaten ayrıca yanma süresi kesinlikle uzayıp kısalmaz , sadece yanıp sönerken keskin, yada şöyle tarif edim ampul gibi ışığı azalarak sönmez, birden yanıp birden söner
Mesut bahsettiğim direnç senin anlattığın direnç değildi. Mutlaka 12 voltu ledlerin çalışma gerilimine düşürmesi için içinde direnç var, ona lafım yok zaten. Sende elektroniği bilen insansın. Benim anlatmak istediğim olay şu idi; eski sinyal flaşörleri bildiğin gibi lambaların wattlarına göre ayarlanıyordu. Yani örnek olarak 2000 model öncesi bir otomobilin arka sinyal ampüllerinden birisi patlasın, nolur o zaman o tarafın ön sinyal lambası daha hızlı bir şekilde daha kısa aralıklarla yanmaya başlar. Çünkü ampülün birisi patladığı için flaşörden çekilen güç azalırdı. ama şimdiki araçlarda sinyal flaşörleri elektronik ise bak o zaman farklı işte. Bu olaya dikkatini çekmek istemiştim.
Osman abi şimdi söylemek istediğini anladım ama dediğin gibi eski sitemler flaşörlü idi hatta sinyal verilince role sesi duyuluyordu araç içinde ama ben kendi aracımda hiç role sesi duymadım artık o sitemler değişti
guzel olmus gule gule kullan..
Ben takimda bakalım olucakmı Osman abi