Gönderen Konu: buji diye gittik başımıza neler geldi...  (Okunma sayısı 4412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: buji diye gittik başımıza neler geldi...
« Yanıtla #20 : Mart 22, 2010, 17:09:54 »
arabada tekleme vardı, biraz da çekiş zayıftı, gaz ayarı yaptırmaya gittim, gazcı ateşlemede problem olduğunu söyledi, sadık ustaya gittik sadık usta 5 metreden bakınca problemin kablodan olduğunu söyledi. sipariş ettik, geçen cumartesi taktırmaya gittim, kablolar çıkarıldı önce, ama buji lokması bir türlü bujileri ağızlamadı. seyyar lambayla bujilere baktık, kablo konnektörleri içerde kalmış, neyse kargaburunla konnektörler geldi, sonra bujiler, benim kabloların 3 tanesi 2 şer parça halinde çıktı, sadece biri sağlamdı. neyse bujilerim ve kablolarım değişti, ön diskler tornaya gitti, ön balatalar yenilendi. arabanın sesi de değişti, rampa performansı da. ellerine sağlık sadık usta...
sorunun çözüldüğüne sevindim.Ama diskleri tornada sildirmek hiç sağlıklı değil.Hangi ustaya sorduysam(servis dahil)  sağlıklı olmadığını söyledi.İlla bişey olacak diye kanun yok ama sağlıklı değil bilgilerinize :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 22, 2010, 17:09:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 22, 2010, 17:23:57 »
geçmiş olsun...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 22, 2010, 21:13:06 »
sorunun çözüldüğüne sevindim.Ama diskleri tornada sildirmek hiç sağlıklı değil.Hangi ustaya sorduysam(servis dahil)  sağlıklı olmadığını söyledi.İlla bişey olacak diye kanun yok ama sağlıklı değil bilgilerinize :)
sadık ustaya güveniyorum. inşallah bişey olmaz.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 22, 2010, 22:22:54 »
Bişey olmaz Abi merak etme. 1,5 sene önce yazın benim arabada da frene basınca titreme sorunu vardı. Şaşmaz'da güzel bir usta var. Sadece fren işi yapıyor. Araç üzeri tornası yaptırdım iki diske de. Sonuç harika. Sıfır gibi olmuştu diskler. Neredeyse iki sene oldu halen sorunsuz kullanıyorum :) Usta faktörü önemli .)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 22, 2010, 22:28:14 »
o gün sen görmedin benim diskleri dimi? benimkilerde çokgüzel görünüyordu. sadık usta öyle kötü biryere göndermemiştir. senin arabada hala 17" ler mi var? (jant)
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 22, 2010, 22:35:16 »
Yok abi 17'leri sökeli çok oldu. 14'ler takılı :) Dikkatini çekmedi galiba C.Tesi günü :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 22, 2010, 22:49:48 »
yok 17 olmadığını anladım ama senin arabanın fotolarını gördüm biraz önce, baktım 17" siyahlar, spoyler falan. dedim pot kırmadan bi emin olalım. janta yorum yapmayacağım ama spoylerin son hali çok daha güzel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 22, 2010, 22:58:16 »
:D :D Eyvallah Abi :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 23, 2010, 22:06:41 »
Hangi ustaya sorduysam(servis dahil)  sağlıklı olmadığını söyledi.İlla bişey olacak diye kanun yok ama sağlıklı değil bilgilerinize :)
   İyi hoş diyorsunda Mustafa kardeş,aracın yeni sahibine vermeseydim servis faturasının bir kopyasını eklerdim buraya.Servis 90 bin bakımında diskleri tornalatmıştı.Hatta servisteki elemanlara kızmıştım neden disklerimi sormadan tornaya gönderdiniz diye...En başta torna işini yaptıran servis...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2010, 22:12:11 »
 Fren disk tornasının belirli standartlar dahilinde hiç bir zararı yoktur. Yeter ki torna işleminden sonra izin verilen minimum kalınlığın altına düşmesin fren diski.
 Özcan abinin de söylediği gibi eğer aykırı bir durum olsa servis asla böyle bir işlem yapmazdı...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2010, 22:14:54 »
  Unuttuğum şeyi Ergün baba yazmış zaten.Tornalatmanında belirli bir ölçüsü var.Kurtarabildiği kadarı tornalanır sonra değişim olur
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 24, 2010, 10:42:04 »
saygı bizden erhanım, ben de senden aldığım gazla dün arabanın gösterge panelini söktüm, beyaz led taktım, gayet güzel oldu...
bu arada gözlemlediğim ilginç bişey, gösterge önden analog görünmesine karşın, göstergeye hiç analog ölçü girmiyor, yani öyle eski usul tel falan beklemeyin, girişler hep elektriksel. yani gelen bilgi tamamen dijital ama görsellik için analog ibreler kullanılmış. yani bu arabaya tempra göstergesi gibi full dijital bişey de uygulanabilirdi aslında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 26, 2010, 14:33:58 »
Arkadaşlar bujiler yenilendiğinde gerçekten arabanın sesi değişir mi? bizim corolla sol sedan aracımızın km si daha 35 binde , 40bin bakımında değiştirecektik , ama uzun yolda eskiden 5.8-6 litre gösterirken bilgisayarı şimdilerde 6.5-6.7 gibi değerler göstermesinden dolayı ve rölantide tır tır tır tır diye normalden biraz fazla sesli çalışmasından ötürü bujilerden şüpheleniyorum.değiştirmeyi düşünüyorum km si gelmeden.
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 26, 2010, 14:50:13 »
Çoğu sanayide disk tornalaması yapılıyor, tabi çizik derinliği önemli, derin çizik varsa yenisini aldırıyorlar. Ayrıca tornalamanın sağlıklı olması açısından bir defaya mahsus yapılıyor.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 26, 2010, 18:25:39 »
Arkadaşlar bujiler yenilendiğinde gerçekten arabanın sesi değişir mi? bizim corolla sol sedan aracımızın km si daha 35 binde , 40bin bakımında değiştirecektik , ama uzun yolda eskiden 5.8-6 litre gösterirken bilgisayarı şimdilerde 6.5-6.7 gibi değerler göstermesinden dolayı ve rölantide tır tır tır tır diye normalden biraz fazla sesli çalışmasından ötürü bujilerden şüpheleniyorum.değiştirmeyi düşünüyorum km si gelmeden.
buji takımı 30 tl civarındadır. bujiye vermediğiniz paranın kat kat fazlası egsozunuzdan akar gider geç kaldığınız her gün. zaten siz de yazmışınız yol bilgisayarındaki yakıt tüketim değerlerini, üstüne ne söylenirki...