Gönderen Konu: Subaru İmpreza  (Okunma sayısı 6451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Subaru İmpreza
« Yanıtla #20 : Mart 22, 2010, 16:59:42 »
kilometrede 2 tl maasallah benim bmw 3.20 aklıma geldı nedense.hep bagajında yedek benzınle gezerdim :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 22, 2010, 16:59:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 22, 2010, 17:27:26 »
4d ler dört teker çekişli di mi..
Önden çekişli ise işe yaramaz çünkü o performans.
WRX 4d diye geçiyor bektığım yerde.. 2.5 motor 0-100 5.7 saniye
STi her halde turbo olanı 5.2 saniye
Baya bir AE :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 22, 2010, 17:50:07 »
4d ler dört teker çekişli di mi..
Önden çekişli ise işe yaramaz çünkü o performans.
WRX 4d diye geçiyor bektığım yerde.. 2.5 motor 0-100 5.7 saniye
STi her halde turbo olanı 5.2 saniye
Baya bir AE :)
Özkan beyin baktığı modeller çok yakmaz aslında , 1.6 4x4 , normal bir 1.8 araç kadar yakar. Ama kullanım olarak 4x4 daha fazla güven verir tabiiki. bundan dolayı bence alınabilir.
Yinede söylediğim gibi servisden başka biryerde yaptıramamak ve satarken zorluk çekmek gibi devavantajları var.

Ama yine söylüyorum ben olsam japon olarak bakacağım iki araba olur;

http://www.sahibinden.com/otomatik_honda_sedan_takas_olur-23WQQaXQQ22543865WQQpXQQdisplayitem
 http://www.sahibinden.com/orjinal_toyota_1_4_terra_memurdan-20WQQaXQQ20600524WQQpXQQdisplayitem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 22, 2010, 18:32:14 »
  Sti, Subaru Tecnica International 'ın elinden geçmiş araçları için kullanılır. Bildiğim kadarı ile Subaru Türkiye'ye sadece 4 çeker modellerini getiriyor. Wrx lerde Turbo ancak Sti ların bir alt ürün gamını oluşturuyor. Yani Wrx 'in Sti tarafından elden geçmişi Sti olarak adlandırılıyor.
 Subaru Simetrik dört çeker sistemi kullanıyor. Tabi Boxer (yatay motor) ile de motorun hem titreşimleri azaltılıyor, hemde motor nispeten daha aşağıya (G noktası avantajı için) yerleştirilebiliyor. Bu da yol tutuşa artı etki ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 22, 2010, 18:43:26 »
yorumlar için bütün arkadaşlara teşekkürler. Ben sordum bazı kullanan arkadaşlara bu yakıt konusunu, bu çok yakıyor yorumları performans modifiyesi yapılmış(Türkiye deki imprezaların neredeyse hepsi modifiye görmüş) veya wrx, sti modelleri için geçerli olduğunu söylediler.Ayrıca yabancı sitelerde subarunun toyota ile bazı işbirlikleri olduğu söyleniyor.Bu da güven veriyor tabii ki, ben daha objektif bilgilere ulaşınca burada paylaşırım.Herkese sevgiler.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 22, 2010, 19:06:54 »
  Burada da Subaru-Toyota (ToyoBaru) ortak çalışmalarını detaylı olarak paylaşmıştık Özkan. Özellikle ''Otomobil Dünyasından Haberler'' bölümünde arama yaparsan bilgilere ulaşabilirsin.
 Gerek çekiş sistemi (sürtünme artması vs.) gerek ağırlığı, gerek ise nispeten güçsüz kalması dolayısı ile düşük motor hacmine sahip Impreza modelleri de aynı segmentteki diğer araçların bir çoğuna göre belli oranda fazla yakıt tüketmektedir. Motoru ile oynanmış modeller genelde Wrx ya da Sti olanlardır. Zaten 1.5 ve 1.6Lt. lik olanlarında fazla oynanabilecek bir durumda yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 22, 2010, 23:10:37 »
birgün ışıklarda bir subaruyla yan yana geldim. içindekine bakınca üstü başı dökük tipsiz bişey, içinede doldurmuş kroları, dedimki vayy uleyn tipsize bak hele o 1,6 motorla çakma WRX yapmış abartı egzou koymuş müziğide açmış amcam hava atıyor. du şuna bi kalkış bi makas yapayım oyniim azcık dedim aklı başına gelsin. Neyse ona öyle bakarken adam bir anda kafasını çevirdi, ben ara gazı vermeye başladım oda ara gazı verdi ufaktan. Şimi görürsün sen dedim yeşil yanmaya yakın birinci vitese aldım, yeşil yandııı gazı verdim daha birinci viteste kavrama bitmeden, subaru vvvuuuvv çıss vuuuvv çıss vuuv çıssss............ dedi gözden kayboldu.. O sırada 2. vitese atmakla meşguldüm.

Böyle bir yaşanmış gerçek hikayeyi paylaşmak istedim işte subarunun böyle güzel yanları var yani... :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 22, 2010, 23:17:17 »
benim eski patronumda vardı, beni çankayadan aldı aştiye bıraktı. o vvvuuvvv kısmında sanki aracın önü havalanıyor gibi oluyor, koltuğa yapışıyorsunuz, ccıııııısssssss kısmında bir rahatlama ki sormayın. turboyu çok iyi anladım o yolculukta...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
...........vvvuuuvv çıss vuuuvv çıss vuuv çıssss............
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 23, 2010, 09:30:43 »
aynen öyle vallahi çakma değilmiş ama işin garip yanı ben daha 1. viteste kavramayı bitirip arabayı toplayana kadar amcamın üçüncü çıss'ını duydum yani ağızım açık kaldı resmen şok oldum. Yani anlatamam dondum kaldım :D Şu şayin ile ferrarinin kapışması varya, aynısı geldi işte başıma :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2010, 09:59:23 »
Performansı sıradan görünümü altında gizlemesi heyecan verici. (Tabi bilenler gene dönüp bakıyor ama.. Sonuçta bir spor araba gibi görünmüyorlar)
Nissan skyline'ı seviyorum ben bir de.. Eski kasalarını.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2010, 16:59:22 »
Subarunun Kullanımı çok keyifli ama , ben 1.6 sını kullandım , araba kalabalık olduğundan virajlara motor freniyle giriyordum. Ona rağmen bayağı iyi topluyordu kendini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 23, 2010, 23:14:15 »
benim eski patronumda vardı, beni çankayadan aldı aştiye bıraktı. o vvvuuvvv kısmında sanki aracın önü havalanıyor gibi oluyor, koltuğa yapışıyorsunuz, ccıııııısssssss kısmında bir rahatlama ki sormayın. turboyu çok iyi anladım o yolculukta...

...........vvvuuuvv çıss vuuuvv çıss vuuv çıssss............

Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 23, 2010, 23:19:15 »
Performansı sıradan görünümü altında gizlemesi heyecan verici. (Tabi bilenler gene dönüp bakıyor ama.. Sonuçta bir spor araba gibi görünmüyorlar)
Nissan skyline'ı seviyorum ben bir de.. Eski kasalarını.

skyline...
94 corona 2.0 GLİ 3SFE