Gönderen Konu: Toyota hakkındaki fikirlerim değişmeye başladı?  (Okunma sayısı 3938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota hakkındaki fikirlerim değişmeye başladı?
« Yanıtla #20 : Mart 29, 2010, 00:00:07 »
bir zamanlar (ben lisedeydim) yani 90 lı yılların sonu, bi haber duymuştum. adam kavşakta önüne kıran araca çarpmamak için ani fren yapıyor, araca çarpmıyor ama fren o kadar ani ki airbaglar açılıyor. önde oturan küçük çocuğun kafası kopmuştu. sonra araştırdım biraz, airbag sensörü o zamanlar civalıydı, civa ileri yönde hızla ivmelenirse açılıyordu airbagler. tabi o kadar hızlı olması gerekiyor ki o ivmeye ancak çarpmayla ulaşıyorsun. şimdi de devrede hem sensör hem emniyet kemeri kontakları var diye biliyorum.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 29, 2010, 00:00:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 29, 2010, 01:21:02 »

kamil bey in verdiği örnekte de gösteriyor ki emniyet kemeri takılı değilse bile hava yastığı açılır.ancak güvenlik için,yaralanmaları aza indirgemek için kemeri öneriyorlar.ayrıca emniyet kemeriyle de bağlantılı olduğu da doğrudur.ancak bu açılmaz anlamına gelmez.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 29, 2010, 03:01:58 »
Ben de olayın farklı birkaç noktasına değineyim;
* Lexus'un IS 3000 diye bir modeli yok; IS 300 olma ihtimali yüksek. Burada büyük ihtimal yazım hatası var
* Arka stop dizaynında anladığın kadarıyla araç 2000 model diye tahmin ediyorum (belki arka stoplarda değişiklik yapılmışta olabilir). 2005 modeller ikinci nesil olanlar; IS 250 ve IS350 (Fotoğraflar çok küçük olduğu için kesin konuşmak istemiyorum belki benim hatam olabilir)
* Aracın önden aldığı darbenin boyutunu çok açık bir şekilde görebiliyoruz ama birde kabine bakın, neredeyse olduğu gibi duruyor.
* Burada üretilen tüm Lexus'larda hava yastığı direk olarak emniyet kemerinin takılı olma prensibine bağlıdır ve benim bildiğim kadarıyla IS'in Japonya dışında üretimi yok. Yani her halikarda o araçta hava yastığı emniyet kemeriyle ilgili (2000 sonrası üretimi ise)
* Aracın motor veya bagaj kısmından katlanması, abartılacak bir olay değil, tamamiyle güvenlik sağlayıcı bir etkendir. Darbenin alındığı yerde emilerek, kabine etkisi azaltılıyor
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Mart 29, 2010, 09:41:49 »
Öncelikle kazazedelere geçmiş olsun. Araçlar ile ilgili kanaatlar 2-3 kaza ile değerlenidirilmemelidir. NCAP testlerinde bile 65 km hızla araçların ne hale geldiğini görüyoruz ki iç kabin sapasağlam duruyor, o noktada araç ile ilgili tek sıkıntı airbag problemi olduğu söylenebilir. Airbagleri varmı ve emniyet kemerlerine bağlımı çalışan model vb sorulara paylaşımcı tarafından cevap verilmediği için paylaşım tahmin yürütmeye dönüşmüş. Benim tahminim de airbaglerin iptal edilmiş olabileceği yolunda, araç yeni model olsaydı muhtemelen yetkili servise götürülürdü eski model bir araçta herşey söz konusudur diye düşünüyorum.
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 29, 2010, 10:15:42 »
Geçmiş olsun diyorum ve gereken açıklamaların yapıldığını görüyorum. Benim aklımada bişey takıldı burdan belki cevap alabilirim. Benim aracı aldığımda yapılan bir uygulama sonucunda, kemer takılmadığında sesli ikaz olmuyor. Acaba bu uygulama  hava yastığının gerekli olduğu bir anda açılmamasına sebep olabilirmi. Galiba bu ayarı km ayar düğmesinden yapıyorlar ve sesli ikazı kesiyormuş. Teşekkürler.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 29, 2010, 11:04:21 »
lanet olsun çok kötü araba, binilmez asla..ne alaka yaa, keşke almasaydı aynısından, ne olcak şimdi..ya yine çarparsa ya açılmazsa..zaten son zamanlarda söylenenler yüzünden soğumak üzereydim, şimdi bu haberi gördüm bir anda buz gibi oldum toyotaya karşı, hemen peugeot alcam, renault alcam
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 29, 2010, 11:22:15 »
   Peugeot alda benim gibi yürümekte zorluk çek Türkay... :rofl:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mart 29, 2010, 11:24:44 »
   Peugeot alda benim gibi yürümekte zorluk çek Türkay... :rofl:
toyotadan iyidir, toyota tü kaka..çok kötü, takur tukur, berbat, öyle kötü böyle kötü..baksana airbagler açılmamış..hem bu toyotaların hepsinde vardır kesin bak ben geçen sene kaza yaptım hiç bir air bag falan açılmadı 98 xlide (ama lütfen xlide hava yastığı yok diye uyarın beni, bilmiyorum çünkü ben :) )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 29, 2010, 11:27:16 »
toyotadan iyidir, toyota tü kaka..çok kötü, takur tukur, berbat, öyle kötü böyle kötü..baksana airbagler açılmamış..hem bu toyotaların hepsinde vardır kesin bak ben geçen sene kaza yaptım hiç bir air bag falan açılmadı 98 xlide (ama lütfen xlide hava yastığı yok diye uyarın beni, bilmiyorum çünkü ben :) )
Aha delirtti sonunda Bilkent'in essayleri ödevleri:))))))))))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 29, 2010, 11:29:06 »
Aha delirtti sonunda Bilkent'in essayleri ödevleri:))))))))))))))))))))))))))))))))
umut abi 20 mart cumadan 27 mart cumaya kadar bir kere spora gitmek dışında bir etkinlik yapmadım, sınav, ödev, sunum, essay, zart zurt..haftasonu da kendimi 4 duvar arasına kapattım ooooh süperim, modaya uyup rektörlüğün önünde araba yakmak istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 29, 2010, 11:34:58 »
umut abi 20 mart cumadan 27 mart cumaya kadar bir kere spora gitmek dışında bir etkinlik yapmadım, sınav, ödev, sunum, essay, zart zurt..haftasonu da kendimi 4 duvar arasına kapattım ooooh süperim, modaya uyup rektörlüğün önünde araba yakmak istiyorum
Senle bi park caddesi yapmak lazım kanaatindeyim....Alkol sınırı aşılırsa özenle taksiyle benim eve geliş 5 TeeeLeeeeee:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 29, 2010, 11:38:47 »
   Ya Umut abi seninkide hep lafta yani....Muhtarı bile tembihlemişsin.Senin adresi sorana "böyle bir adres yok" desin diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 29, 2010, 11:39:04 »
Senle bi park caddesi yapmak lazım kanaatindeyim....Alkol sınırı aşılırsa özenle taksiyle benim eve geliş 5 TeeeLeeeeee:)))))
ben çarşamba günü izmire gidiyorum abi, bahar tatili yapmışlar sağolsunlar, çocuklar gezsin tozsun demişler (bir dünya ödev verildi tabi :) ) bi gidip geleyim park caddesi de yaparım bağdat caddesi de..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 29, 2010, 11:39:17 »
lanet olsun çok kötü araba, binilmez asla..ne alaka yaa, keşke almasaydı aynısından, ne olcak şimdi..ya yine çarparsa ya açılmazsa..zaten son zamanlarda söylenenler yüzünden soğumak üzereydim, şimdi bu haberi gördüm bir anda buz gibi oldum toyotaya karşı, hemen peugeot alcam, renault alcam

türkay aslında sen daha iyi biliyosun ki; diğer bahsedilen araclarda bunun gibi sorunların dışında bi dünya problemler ortaya çıkıyor zaten... bu şekilde ve bundan daha kötü sonuçlar doğuran fabrika yapımı biçok hata ortaya çıkabiliyor...

geçen yılın başlarında iş arkadaşımın babası xxx.xxx tl ye sıfır versedes:) almıştı ve bundan 2-3 ay önce trafikde seyir halindeyken tretuvara çarparak aracı durabilmişti, nedeni ise aracın sağından ilerdeki sapağa girmek isterken direksiyonun birden kilitlenmiş olması ve devamınad frene basana kadar tretuvara girmiş... aracın çok hasarı olmasada direksiyondan dolayı çekicisiz gidemedi... en son dava açacaklardı, sonuç ne oldu bilemiyorum...

amaç marka kötülemek değil, bi dünya para veriyorsun, güvenilir araca biniyorsun, yinede sorun yaşayabilirsin... vercedes için istisnai durum olabilir ama daha süratli durumlarda istenmeyen sonuçda doğurabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 29, 2010, 11:44:01 »
   Ya Umut abi seninkide hep lafta yani....Muhtarı bile tembihlemişsin.Senin adresi sorana "böyle bir adres yok" desin diye :D
Aşkolsun:))))))
ben çarşamba günü izmire gidiyorum abi, bahar tatili yapmışlar sağolsunlar, çocuklar gezsin tozsun demişler (bir dünya ödev verildi tabi :) ) bi gidip geleyim park caddesi de yaparım bağdat caddesi de..
Tamam git gel takılak Özcan'ı da alıp baksana tribal enfeksiyon oldu:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 29, 2010, 11:46:10 »
türkay aslında sen daha iyi biliyosun ki; diğer bahsedilen araclarda bunun gibi sorunların dışında bi dünya problemler ortaya çıkıyor zaten... bu şekilde ve bundan daha kötü sonuçlar doğuran fabrika yapımı biçok hata ortaya çıkabiliyor...

geçen yılın başlarında iş arkadaşımın babası xxx.xxx tl ye sıfır versedes:) almıştı ve bundan 2-3 ay önce trafikde seyir halindeyken tretuvara çarparak aracı durabilmişti, nedeni ise aracın sağından ilerdeki sapağa girmek isterken direksiyonun birden kilitlenmiş olması ve devamınad frene basana kadar tretuvara girmiş... aracın çok hasarı olmasada direksiyondan dolayı çekicisiz gidemedi... en son dava açacaklardı, sonuç ne oldu bilemiyorum...

amaç marka kötülemek değil, bi dünya para veriyorsun, güvenilir araca biniyorsun, yinede sorun yaşayabilirsin... vercedes için istisnai durum olabilir ama daha süratli durumlarda istenmeyen sonuçda doğurabilir...
Ya zaten Türkay espiri yaptı:)))) Toyotayı kötüleyenlere benim gibi Toyota fanatiği biri olarak kinaaaaaye yapmış:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mart 29, 2010, 11:58:14 »
ben de dalga geçiyorum zaten muhammet abi.. toyotadan çok çok memnunum, anneme 2009 corolla aldık, babam da bir hafta sonra 2009 astra aldı..babam corollayla karşılaştırdıkça ağlıyor, keşke auris alaydım diye..

oda arkadaşıma bu yılın başında 3.18ci cabrio aldık 2002 model, arabanın hiç sorunu yoktu, yağ değişimini benzinlikte yaptırmış, 10-40 koymuşlar (5-30 öneriliyor) motorda ne kadar conta keçe varsa çatlatmış, motor yağ içindeydi, 1500 lira bayıldı yaptırmak için..

yeni bir arkadaşımda hyundai i30 var, şekergibi araba aslında ama çocuk kafayı yemek üzere, ordan ses geliyor burdan ses geliyor şeklinde..

başka bir arkadaşımda focus var adam sürekli ağlıyor, woofer taktı bagaja, arka cam titriyor ses yapıyor diye çıldırcak ama asıl derdi 100kmde 15 litreye yakın benzin yakan motoru (1.6 benzinli 4 ileri otomatik) bu kadar benzin yakıp arabanın hiç gitmemesi de ayrı bir konu (aldığından beri böyleymiş)
dayım şirket kurdu, 10a yakın araba var haliyle, kendisi megane kullanıyor, mondeoyu mumla aradığını söylüyor..bir kullandım megane'ı elim titredi gözüm seyirdi, adam gibi kalkmıyor titremeye başlıyor her yeri dökülmüş 2008 model arabanın (şirket arabası dediysek herkes kullanmıyor sadece dayımın aracı bu) elemanlara vermek için 207 almıştı, sıkıntısına katlanamayıp 5 tane 207yi birden sattı yerine fiesta aldı, onlardan da çok memnun değil.

sonuçta, "toyota dahil" hiç arabasından memnun olan görmedim, amma sorunsuz be diyen adam görmedim..ya insanların beklentileri arttı ya da arabalar ileriye değil geriye doğru gidiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 29, 2010, 12:03:18 »
   Arabadır,kul yapısıdır her türlü sorun çıkabilir.Mesela dün depoyu doldurdum ama yakıt göstergesi depoyu dolu göstermiyor.Perşembe günü gidip birde onu göstereceğim.Servisi aradım "program güncellemesi yapmamız gerekebilir" dediler...Bakalım ne çıkacak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mart 29, 2010, 12:04:39 »
   Arabadır,kul yapısıdır her türlü sorun çıkabilir.Mesela dün depoyu doldurdum ama yakıt göstergesi depoyu dolu göstermiyor.Perşembe günü gidip birde onu göstereceğim.Servisi aradım "program güncellemesi yapmamız gerekebilir" dediler...Bakalım ne çıkacak :D
crafter mı? şimdi de vwden soğudum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 29, 2010, 12:11:20 »
   Havalar yavaş yavaş ısınıyor.Kendine gelirsin Türkay.Ama programsal bir durummuş bu sorun.Şamandıra falan değişmeyecek :) :) Soğumana gerek yok