0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ultrasonik Buji !hakkında aşağıda yazan bilgiler doğru mu kullanan var mı acaba?Ultrasonic Bujinin Diğer Bujilerden Farkları ve Üstünlükleri :1-) Ultrasonic buji roket prensibiyle çalışan yeni bir ateşleme tekniğini size sunuyor..!Bu teknikde yanma hem çevresel hem de doğrusal gelişiyor..!Kullanmakta olduğunuz hiç bir buji bu patentli ateşleme tekniğine henüz sahip değil..! 2-) Ultrasonic buji ultrasonic hızda, yani ses hızından daha hızlı bir yanma sağlar.! Ses hızı 349 metre/saniye'dir. Standard bujiyle yanma hızı ancak 30 metre/saniye..! Ultrasonic bujiyle yanma hızı ise;1.523 metre/saniye..! 50 kat fazla hız..! Diğer bujiler bu yüzden Ultrasonic bujinin hızına asla erişemezler, kıyaslayın..! 3-) Ultrasonic bujinin ultrasonic ses dalgaları yakıt damlacıklarını daha küçük zerreciklere parçalar. Bu sayede yanma yüzeyi alanı genişleyeceğinden yakıt daha verimli yanar. Diğer bujilerin bu tür bir özelliği bulunmuyor... 4-) Yanma reaksiyonuna giren yakıt zerrecik miktarı 50 kat Ultrasonic bujiyle fazla olur..Bir başka ifadeyle yakıtınız; Ultrasonic bujiyle 50 kat daha verimli yanar..!Bu konuda daha teknik ve ayrıntılı bilgileri w/enginebrain.com veya w/supersonicspark.com da inceleyebilirsiniz..
pistonları eritiyormuş yani oyuk biçiminde. Benim duyduğum zararlı olduğu. Tamam söyledikleri doğru olabilir ama yan etkisini ne yapacaüız?
Motor silindiri tasarlanırken, yanmanın hangi noktada ve ısıda başlayacağı, hangi noktada tepe yapacağı vs. hesaplanır. Bunun dışındaki direk uygulamaların sonucunu önceden kestirmek bence güçtür.
Türkay 3 takımdır kullanıyorsun ama hiç motorun kapağını açıp silindir kafasına bakma şansın oldumu? Ben öyle duymuştum ama öyle olmayadabilir. Gaz tepkisinde gerçekten başarılımı yani?Birde yakıtta ekonomi sağladımı? Yani NGK yerine bunu kullanırsak dahamı az yakar diyorsun?Ömür derken mesela? 20.000 Km gitmezmi?Son olarak kaç paraya nereden aldın? bende alabilirim
Türkayım zahmet olmuş be kardeşim uzun uzun açıklamışsın vallahi hakkını helal et. O zaman şimdi ben bu 69 liralık olanından alayım ha nedersin? bugün yarın yada haftaya değiştireceğim zaten bujileri zamanı çoktan geldi. Alayımmı nedersin? Bak al dersen alıcam. Sen bilirsin dersen almıcm
evet yeni taktırdım lpg'yi yahu birçok değişiklik yaptımda fotoğraf makinasını ya unutuyorum yanıma almayı, alıyorum fotoğraf çekmeyi unutuyorum bir türlü denk gelmedi bende senin gibi uzun uzun arabamıın resimlerini ekleyip değişiklilikleri yazacağım ama unutuyorum işte. Neyse evet lpg taktırdım dayanamayıp, benzin fiyatına yenik düşüp lpg taktırmak zorunda kaldım. LPG de işe yaramıyormu yoksa?