Gönderen Konu: Yurt dışından hava akış ölçer aldım :)  (Okunma sayısı 5440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yurt dışından hava akış ölçer aldım :)
« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2010, 23:50:43 »
Yıldız sanayi sitesine yada şaşmazdaki toyota hurdacısına gidiyorsun abi, aracıda götürüyorsun alıyorsun parçayı takıyorsun hemen deniyorsun baktın sıkıntı yok veriyorsun parayı, bir güzelde temizliyorsun 10 numara oluyor :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2010, 23:50:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Şubat 18, 2010, 00:10:55 »
philips in yağsız kontak spreyi o ;) ilk temizlemede onu kullanmıştım.bikaç gün önce kelebeği söktüğümde temizlemek zorunda kaldım ama bu sefer balata spreyi ile temizledim.çokda güzel oldu.balata spreyinin ilacı bence filmi bozmaz,ama bi enjeksyon spreyi filan olsa eritme direncini bozma ihtimali çok yüksek...
zamanla aşınan parçalardan biri.aslına bakılırsa 3 senede -4 senede bir değiştirmek belki beklememek bu süreyi çok daha iyi olur ;)direk yakıta yansıyor.arkadaşın dediği gibi titreme alt devir özellikle ölüyor...
bunlar yine iyi bazı sensörler varki temizlemek mümkün değil.kapalı kutu bişey sıksan içine geri gelmez  :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 18, 2010, 00:17:26 »
   Yakıtı direkt etkilmesi kaçınılmazdır.Şaban abi neler çekmişti bu sensör yüzünden.Hatta arabasının adıda İncir Ağacı olarak kaldı.Aracın neden bu kadar çok yaktığını (100 km'de 15-16 lt) bulamamıştılar.Sadık ustanın uzaktan teşhisi ile sorunun bu hava akış sensöründen kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.İlkbaharda,hava sıcaklığı 25 derece seviyelerindeyken,Şaban abinin sensörü 42 derece sıcaklık ölçüyordu.Bu nedenlede 42 dereceye göre hava ve yakıt alıyordu.Kendi küçük ama işlevi çook büyük bir sensör.Dİkkat etmeli
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #23 : Şubat 18, 2010, 11:24:05 »
arkadaşlar bu sensörü temizlemek için önerebileceğiniz sprey varmı
Şeb-i hicran yanar canım, döker kan çeşmi giryanım
uyararır halkı efkanım,kara bahtım uyanmazmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 18, 2010, 11:59:24 »
arkadaşlar bu sensörü temizlemek için önerebileceğiniz sprey varmı

philips in yağsız kontak spreyi o ;) ilk temizlemede onu kullanmıştım.

1 mesaj üstte arkadaşımız zaten söylemiş nasıl bir sprey olması gerektiğini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 20, 2010, 22:26:50 »
Evet Arkadaşlar aldığım Maf sensörü aracıma taktım ve bu gün 30 KM aracı test ettim...Hemen gözlemlerimi yazayım :)

1.Değişimden önce Araç ilk çalıştığında otomatik jikle ile 1300-1400 RPM devir seviyelerine geliyordu. Değişimden sonra 1100-1200 RPM e kadar yükeselip ardından motor sıcaklığına göre normal düşüşe başladı.

2.Değişimden önce Araç ısındıktan sonra rolantim tam 600 RPM lere kadar düşer bazende 600RPM altına hafif bir şekilde düşüşler gösterirdi (580-590) araçın normal titremesi burada dahada belirginleşirdi. Değişim sonrasında araç tam ısındığında rolanti 610-620 RPM seviyelerinde ve ibre min. 600 RPM e düşüş gösterdi altına artık düşmüyor. Buda benim yıllardır titriyor dediğim sorunumu %80 oranında ortadan kaldırdı :D

3.Değişimden önce Araç 50-60 km hızla boş vitese atınca gelen hava akışına göre rolanti 900RPM lere kadar çıkardı. Değişim sonrası aynı durumda rolanti 650 RPM sabit bir şekilde duruyor.

4.Yakıt ile ilgili bir ölçüm yapamadım ilk uzun yolda bunu test edip tekrar yazacağım.

5.Araçtan söktüğüm maf sensör Made in Spain taktığım Made in Japan.

6.Söktüğüm parçayı da resimleyip yarın buraya ekleyeceğim...

herkese iyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 20, 2010, 23:02:32 »
Muhammed bekliyoruz daha detaylı bilgilendirmelerini :)

bende dün gece maf sensörünü temizledim tireme hala devam ediyor ancak şunu farkettim rampa aşağıya doğru otobanda 5 viteste 120 130 a kadar hızlandım devir saatim 4000'e ulaştığında boşa attım ama devir saatim düşmedi boşta iken 7 8 sn kadar 4000 de kaldı, bunu normalde eskidende yapardı ancak 3 4 sn kadar, bunun amacı süratlenirken vites geçişlerinde devir kaybını önlemek ama buseferki süre bana çok uzun geldi bi an gaz pedalı takıldı sandım çünkü 2 3 sefer denedim hepsinde aynısı oldu, bu süre çok uzun geldi bana   :blink:   :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 20, 2010, 23:06:48 »
Mesut hocam aynısı 3 ay önce otobanda bana da oldu 130 civarında vitesi bir boşa aldım dediğin gibi 4-5 saniye devir hiç oynamadı ardından da çok yavaş bir şekilde inmeye başlamıştı 2000 devir altına inene kadar hayretle izlemiştim, ama sebebini bulamadım maf sensörü hakkında da yeni gözlemlerim olursa onları da yazacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #28 : Şubat 20, 2010, 23:18:29 »
bu rölantide titreme olayı benim arabada var acaba bu parçadan dolayı mı? :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #29 : Şubat 20, 2010, 23:40:34 »
Bende 4 gözle bekliyorum Muhammed abi
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 21, 2010, 00:00:42 »
hayırlı olsun, ellerinize sağlık. yetkili servisler bakalım daha ne kadar 50 liralık parçayı 300 liraya satacaklar. bide işçilik alırlar utanmadan. ama bu gidişle onlar kaybedecek. bu internet sayesinde uzaklar yakın oluyor, adam bir kaç saniyede yurtdışına gidip parça alıp geliyor, sonra onu kendi elleriyle takıyor artık. servis de neymiş. tekrar tebrik ediyorum, paylaşım için teşekkürler...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 21, 2010, 00:05:14 »
hayırlı olsun, ellerinize sağlık. yetkili servisler bakalım daha ne kadar 50 liralık parçayı 300 liraya satacaklar. bide işçilik alırlar utanmadan. ama bu gidişle onlar kaybedecek. bu internet sayesinde uzaklar yakın oluyor, adam bir kaç saniyede yurtdışına gidip parça alıp geliyor, sonra onu kendi elleriyle takıyor artık. servis de neymiş. tekrar tebrik ediyorum, paylaşım için teşekkürler...
Rica ederim, bu sorunu daha doğrusu sıkıntıyı yaşıyan bir çok arkadaş olduğuna inanıyorum, sorunların çok farklı nedenleri olabilir ama çözüm yollarında biri olabilir diyerek paylaşmak istedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 21, 2010, 00:05:52 »
Mesut hocam aynısı 3 ay önce otobanda bana da oldu 130 civarında vitesi bir boşa aldım dediğin gibi 4-5 saniye devir hiç oynamadı ardından da çok yavaş bir şekilde inmeye başlamıştı 2000 devir altına inene kadar hayretle izlemiştim, ama sebebini bulamadım maf sensörü hakkında da yeni gözlemlerim olursa onları da yazacağım...
Muhammed bekliyoruz daha detaylı bilgilendirmelerini :)

bende dün gece maf sensörünü temizledim tireme hala devam ediyor ancak şunu farkettim rampa aşağıya doğru otobanda 5 viteste 120 130 a kadar hızlandım devir saatim 4000'e ulaştığında boşa attım ama devir saatim düşmedi boşta iken 7 8 sn kadar 4000 de kaldı, bunu normalde eskidende yapardı ancak 3 4 sn kadar, bunun amacı süratlenirken vites geçişlerinde devir kaybını önlemek ama buseferki süre bana çok uzun geldi bi an gaz pedalı takıldı sandım çünkü 2 3 sefer denedim hepsinde aynısı oldu, bu süre çok uzun geldi bana   :blink:   :wacko:
Dediklerinizi arad sırada bende yaşıyorum.120-130 ile otobanda yokuş aşagı inerken devir saati bazen bırden 1000 lere çekiliyo bazende oraya inmesi uzun sürüyor yavaş yavaş.acaba neden dirki.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 21, 2010, 00:09:26 »
yerinde bir paylaşım. sadece toyota da değil. arabaların tamamında bu sıkıntı. yetkili servislerin müşteriyi tabiri yerindeyse yoldukları bir nokta. formun güzelliği burada işte. şimdi bunu okuyan herkesi kurtardınız bir nevi...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 21, 2010, 00:54:14 »
gerçekten paylaşım için teşekkürler büyük ihtimalle benimde başıma gelicek bu olay ilerleyen zamanlarda bilgim oldu gereksiz yere korkmam.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 21, 2010, 11:16:08 »
gerçekten paylaşım için teşekkürler büyük ihtimalle benimde başıma gelicek bu olay ilerleyen zamanlarda bilgim oldu gereksiz yere korkmam.
Aynen katılıyorum benimde herşey normal ama ileride olma olasılığı yüksek
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 22, 2010, 21:42:25 »
Muhammed Bey var mı bir gelişme? Yakıt vs iyileşme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 03, 2010, 10:39:02 »
Muhammed Bey o parçadan banada sipariş edermisiniz:) acil benimde ihtiyacım var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #38 : Mayıs 03, 2010, 12:20:12 »
selam . daha önceki kia sphia aracımda hava akışmetre bozulmuştu benzer sorunlar yaşamıitım.değiştirdim sorunlarım çözüldü.fakat değişimden sonra kia da bilgisayarla ayar yapılamsı gerektiğini söylediler ve yaptırdım ozamanlar.seninde yeni parçaya  bilgisayarla ayarı gerekiyor olabilir.anlayan birilerine sormanı öneririm.