Gönderen Konu: toyota avensis far temizliği  (Okunma sayısı 9841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: toyota avensis far temizliği
« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2010, 08:45:23 »
Peki batuhan merceği taktın far ayarını nasıl yapıyorsun. Bu işin teknik yönünü bana anlatırmısın. Yani sana gelipte biri sağa bakan biri sola bakan yada uçaklara uzun yakan bir farımız olmayacağını nasıl bileceğiz.
  Sağolsun seninle aynı cümleleri kuran bi arkadaş vardı Kartal diye..Üzerine alınma salatalık gibi bir herifti. Oda B&S le çalışıyodu. Ne zaman bu tarz cümleler kuran arkadaşlar görsem gülüyorum çünkü herif gelene geçene yamuk yapıyodu.
  Hayır farlarımı daha sonra başka yerde yaptırdım ama kusura bakma ayar yapmayı bilmeden, daha zemini bile düz olmayan sokak aralarında far merceği takmaya kalkıyorsunuz. Olan orijinal farlarımıza oluyor. Her neyse yukardaki soruma cevap verirsen sevinirim. Far merceği takarken ayarı nasıl yapıyorsun?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2010, 08:45:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • cahil dostum yerine kültürlü düşmanım olsun
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2010, 22:19:48 »
 :) :) :)arkadaşlar,başkabir aracın mercekleri başka bir araca takılmaz.takılırsa ampul farklılıkları olur,soketleri tutmaz.amasiz orjinal ampulleri değiştirir,kablolarını keserek uzakdoğu ampuller takarsanız yüzde elli oranında sonuç alabilirsiniz.helede odaklamada yani yolu görmede hiç randıman alamazsınız,uydur kardır takılan başka bir aracın merceği ayarlarda sorun çıkarır,farın içi biraz su alırsa direk beyin yanar.bence siz siz olun orjinal parçalardan şaşmayın(artı,farın yüzey temizliğini pastayla yaptıklarından temizlettiğiniz farlar size bir iki gün temizlenmiş gibi gelsede sonradan daha beter olur çünkü üzerindeki koruyucu verniği gider)ayrıntılı bir orjinal çözüm varmı vartabi 0537 347 1614 ü arayıp öğrenin kimsenin gazınada gelmeyin. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #22 : Mart 03, 2010, 23:57:25 »
herkes far işi yapıyor -- ben kendı müşterilerime  sonradan takma mercek  tavsiye etmıyorum  ( hazır xenon lu mercekler  var sıfır onları tavsıye ederim ama maliyetli malesef-  -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Mart 04, 2010, 00:18:52 »
Neden bu kadar üstüne geldiniz Batuhan'ın anlamadım inanın.   :huh:
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #24 : Mart 04, 2010, 00:27:04 »
Çünkü Batuhan gibi ustalar kararan avensis mercek yansıtıcılarını nikelajlıyamadıkları için başka bir mercek bloğunu takmak suretiyle çözüm bulduklarını söylerler.Oysa ki birebir avensis yansıtıcısı takılmadığı sürece başka bir mercek bloğu iş görmez.Orjinal kararan yansıtıcı da plastik alaşımlı olduğu için herkes nikelaj yapamaz.Kapak temizlemeye gelince ; polisaj yaptıkları far kapaklarının uv koruyucu vernikleri gittiğinden güneşin altında 10 gün içerisinde kılcal kılcal kırıklar ve kirlenmeler meydana gelir.Sonuçta olan vakit ve para kaybıdır.(artı bu tür sitelerde yanlış bilgi ile ticari reklam yapmayı etik bulmuyorum)Emeğe saygı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mart 04, 2010, 00:36:01 »
yusuf bey - bir toyota avensis  farlarında oluşan sorunu bırebır garantili olarak çözüyorum - ( mercek değişmesi gerekiyorsa değiştiriyoruz ve orginal toyota avensis merceği ile - ve kirlenmeye buhar  karşı aydınlatmaya karşı garantimiz var  6 seneden beri far içi yapıyoruz

biz başka insanlar gibi ( kimseyi küçümsemeyiz esnaflığa yakışmaz  ( her kes kendı işini yapsın ek iş yapmasın  her kes usta oluyor 

ayakkabı tamırcısı far camına cila yapıyor :)

jantçı lastikçi  far temizlemeye  çalışıyr

her kes kendi işini yaparsa piyada kim se işle  uğraşıyorsa o usta el  üstünde tutulur

siz  yusuf  bey  bi toyota  avensis  araç getirin  yapılan ihçiliği ve  ömürü görün ondan sonra olumlu veya olumsuz yorum  yapın burdan terbiyesizlik  - aşalıyıcı yorumlar yapmanın alemi yok .. / her kes esnaflığını bilsin ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #26 : Mart 04, 2010, 00:40:46 »
yusuf bey - bir toyota avensis  farlarında oluşan sorunu bırebır garantili olarak çözüyorum - ( mercek değişmesi gerekiyorsa değiştiriyoruz ve orginal toyota avensis merceği ile - ve kirlenmeye buhar  karşı aydınlatmaya karşı garantimiz var  6 seneden beri far içi yapıyoruz

biz başka insanlar gibi ( kimseyi küçümsemeyiz esnaflığa yakışmaz  ( her kes kendı işini yapsın ek iş yapmasın  her kes usta oluyor 

ayakkabı tamırcısı far camına cila yapıyor :)

jantçı lastikçi  far temizlemeye  çalışıyr

her kes kendi işini yaparsa piyada kim se işle  uğraşıyorsa o usta el  üstünde tutulur

siz  yusuf  bey  bi toyota  avensis  araç getirin  yapılan ihçiliği ve  ömürü görün ondan sonra olumlu veya olumsuz yorum  yapın burdan terbiyesizlik  - aşalıyıcı yorumlar yapmanın alemi yok .. / her kes esnaflığını bilsin ..

Bence haklı
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mart 04, 2010, 00:44:52 »
teşekkür ederim  anıl bey . siz bizim ihçilimizi ve yapılan işin kalitesini -  güvenıp kargo işlemlerini olaylarını bılıyorsunuz 

bazı arkadaşlar foruma  yenı üye olarak böle aşalıcı yorumlar  yapınca ayıp oluyor elımızden  müşterileri alıp para kazanmaya çalışmaya çalışıyorlarsa buyursunlar her  müşteri onların 
( daha kaliteli garantili iş yapsınlar  )  (saygımız  sonsuz ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #28 : Mart 04, 2010, 00:50:56 »
 :)peki arkadaşlar sizden özürdiliyorum,yanlış anlaşıldığım belli ama olsun.herhalde elektronik müh.oluşum ve bir avensis sahibi olarak bu konuda tecrübeli sahibi oluşumdan susamadım kusura bakmayın.siz gençsiniz istediğiniz vaadlerde bulunmakta hürsünüz,batuhan kardeşim bana aldırmasın devam etsin.herşey gönlünüzce olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mart 04, 2010, 00:55:50 »
siz eğer farınızı  bu işlerle ilgilenmeyen  - kişilere işlem yaptırdıysanız  ağzınız yanmıştır bu yüzden - 

biz işimizi yapıyoruz bu sorunuda ortadan kaldırıyoruz  ( amacım iş gelsin yapıp gönderiyim yk - işimizin arkasındayız garanti işlemi boşuna verilmiyor ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 04, 2010, 08:38:00 »
Faydalı bir münazara olmuş :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 04, 2010, 15:54:06 »
ben sorduğum soruya cevap alamadım ama...far ayarını nasıl yapıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 04, 2010, 16:15:20 »
ben sorduğum soruya cevap alamadım ama...far ayarını nasıl yapıyorsunuz?

İlhan bey nasıl yapıcaklar göz kararı, sanıyormusunuzki bu iş için binlerce dolar verip alet edevat alıcaklar dükkanlarına :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 04, 2010, 17:53:12 »
Ben inanmıyorum kusura bakmayın.  Sizlerinde parasına ve çekeceği sıkıntıya değmez. Ben uyarayım da ..Ha anıl kardeşim sen gider mercek de taktırırsın ha gider vernik pardon temizlik de yaptırırsın.
 Birisi bana şu merceğin elle sağsol ayarının yukarı aşşağı ayarının nasıl yapıldığını bi anlatsın..Ben size söyliym ortalıyıp takıyoruz abi  demeyin sakın..Onun yeri belli falan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #34 : Mart 04, 2010, 20:08:42 »
Allah aşkına yaptığınız iş far temizleme işi dünyayı kurtaran adam gibi konuşuyorsunuz,googleye far temizleme yazınca gayette anlatıyor.Altı üstü zımparayla bi güzel verniği alıyorsunuz sonra plastik onarıcılarla(ki bu iş için üretilen ürünler var meguiars ın fala)onlarla parlatıyorsunuz fara 1,2 ay güzellik katıyorsunuz sonrada maffoluyor far.O kadar kendinize güveniyorsanız neden her ilanda farklı isimler kullanıyorsunuz??Garantili diyorsunuz bilmem kaç sene kararmaz kararırsa farlarınızın yenisi vermeyi kabul ediyoruz diye belge imzalıyormusunuz???6 senedir bu işi yapıyorum diyorsun ben seni tanıdıgımda geçen sene en fazla 19 yaşındaydın 13 yaşındamı başladın bu işe??B.evlerdeki dükkanı geçen sene açtınız daha.6 sene önce kim yapıyordu bu işi polikarbon farı zımparalayıp parlatmayı kaç kişi biliyordu.Meguiars bir ürün çıkardı en başta forum geceuçusunda yayıldı ordan oraya derken bu işle uğraşmak istemeyen araç sahiplerine hizmet sektörü oluştu buna eyvallah ama hadi 6 yıl önceki çalışmalarından kesitler koyarmısın ben şu foruma şu reklamı 6 yıl öncede verdim diyebilirmisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mart 04, 2010, 21:19:14 »
ben bi araca  sonradan mercek montajı yapmıyorum !!!  yapanlarada karşıyım --  far temizlik işini  angel  -  led dizimi karartma işini profesyonelce  yapıyoruz .. evet 13 yaşımdan beri oto eloktronik far sistemleri ile  uğraşıyorum  yetkili  serviste  çalıştım - ve  14 yaşımda  far temizliği  renkli ampul takmaya başlamıştım - bu  foruma yenı üye oldum ama  buraya  üye olup arkadaş çevre ediniceğime her kes  düşmanım oldu - nese sorun değil her kes nerde  ne yazıyorsa  öğrensin kendi işlerini yapsın - sağda solda iş yaptırmasınlar ozaman  arkadaşlar  saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 05, 2010, 10:32:16 »
Arkadaşlar, son 2 mesajı sildim. Lütfen, olayı kişiselleştirmeden münazaraya devam edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 05, 2010, 10:39:14 »
Bence Sakın farınızı açtırmayın , kesinlikle orjinali gibi olmuyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 05, 2010, 10:41:34 »
Konuyu biraz dinlendirmekte fayda var sanırım.