İşletim Sistemleri
- Windows Vista
-
6 (10.2%)
- Windows XP
-
45 (76.3%)
- Windows 2000
-
1 (1.7%)
- Windows ME
-
0 (0%)
- Windows 98/95
-
1 (1.7%)
- Linux
-
3 (5.1%)
- Mac OS
-
1 (1.7%)
- Diğer
-
2 (3.4%)
Toplam Oy Verenler: 55
Gönderen
Konu: Hangi İşletim Sistemini Kullanıyoruz ? (Okunma sayısı 6868 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
« Yanıtla #30 : Aralık 29, 2007, 23:39:48 »
Vista'ya geçtim . Artık sorunu kalmamış bana gore. Tabi yeni bir pc alınce geçmek en mantıklısı.

Saygılar, Yaman. 2010 Captiva Beyaz 2.0 CDTI Auto Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy
(Gizli Üye)
« Yanıtla #31 : Ocak 06, 2008, 18:57:53 »
Fedora Core 5, Fedora Core 7, Ubuntu 7.04, Pardus Bu 4 Linux dağıtımını da kullandım. Görsel ve donanım desteği açısından Pardus çok kullanışlı. Hem tamamiyle Türk yapımı, Türkçe bir işletim sistemi. Pardusu tavsiye etmeden geçemeyeceğim. Vista'nın ise service pack sonrası biraz daha kullanılabilir olacağı kanaatindeyim. Her neyse, en çok kullandığım işletim sistemine gelince mecburen XP pro.

(Gizli Üye)
« Yanıtla #32 : Ocak 21, 2008, 00:27:39 »
Bende yaklaşık 3 aydır Windows XP kullanıyorum

(Gizli Üye)
« Yanıtla #33 : Ocak 23, 2008, 23:49:43 »
3 Senedir XP kullanıyorum 2-3 sene daha kullanıcam

2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP >> BeYaZ FaRe <<
(Gizli Üye)
« Yanıtla #34 : Şubat 04, 2008, 20:08:59 »
5 seneden fazladır xp kullanıyorum

2005 corolla 1.6 hb a/t 2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)
(Gizli Üye)
« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2008, 18:39:29 »
windows ultimate edition 2008 kullanıyorum.... suan.
vistaya benziyor cok güzel.

Mükemmel Toyota
(Gizli Üye)
« Yanıtla #36 : Nisan 14, 2008, 14:41:07 »
Pardus'u ben de kullanmak istiyorum da ne farkları var? Arkadaş sen kullanmayı beceremezsin, Windows kadar kullanışlı değil dedi. Ne diyorsunuz bu konu hakkında?

(Gizli Üye)
« Yanıtla #37 : Nisan 15, 2008, 03:31:28 »
pardusun görselliği, multimedya özellikleri, donanım algılaması falan gayet iyi. bazı dizüstü bilgisayarlarda kablosuz ağ kartı ile ilgili sorunlar çıkardığını duydum sadece. arkadaşının neyi kastettiğini tam olarak bilemem ama belki demek istediği linux dağıtımlarının konsol tabanlı olmaları dolayısıyla yapılması gereken işlerde işletim sistemini tanımak gibi bir faktörün gerekliliğidir. eğer bilgisayarı müzik dinlemek, internete ve msne girmek için kullanıyorsan pardus ya da windows'un farkı yoktur. Windows'a da kullanışlı diyemem diyenlere de gülerim, çünkü windowsun bir dosya açmak ya da bir program çalıştırmak için arkaplanda çalıştırdığı kodların profesyonelliği tartışılır. Bu program geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak gibi bir ifadeyi gün boyunca evirip çevirip her şey için önünüze getiren bir işletim sistemidir sonuçta. Bunu önünüze getirmesinin manası da "ya burada bir haltlar oldu ben anlayamadım,çözemiyorum,zaten uğraşamam da en iyisi sen kapat bu programı olsun bitsin." den başka bir şey değildir. Ayrıca windowsun güncellemeleri kodlanırken gösterilen özverinin, açık kaynak kodlu linuxların güncellemelerinin kodlanması sırasında gösterilen özveri kadar büyük olacağını da zannetmiyorum. Windows dünya çapında benimsenmiştir, oldukça genel bir işletim sistemidir, ama şu da var her zaman kötü olan daha çok tutulur.

|