Gönderen Konu: GPS/Navigasyon - Soru / Yanıt / Yardım.  (Okunma sayısı 7512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: GPS/Navigasyon - Soru / Yanıt / Yardım.
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2010, 21:36:59 »
2 gündür Sygic isimli navigasyon programını deniyorum E71'de.
Program Garmin'den çok daha iyi. Symbian li tüm telefonlarda daha hızlı ve stabil çalışıyor. Türkiye haritası mevcut.
Üstelik türkçe menü ve türkçe konuşma destekli.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2010, 21:36:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #21 : Mayıs 13, 2010, 21:51:42 »
bende de tomtom marka var. hediye etmişlerdi bir yerlerden. konuşan modelinden. geçenlerde yolda giderken ayarladım GPS'i. konuşuyordu sağa dön sola dön diye. sonra ben bir yerlerde yanlış yerden saptım sanırım, sonra konuşmamaya başladı. sustu. sonra arabanın içinde espri koptu tabi GPS bize küstü diye. :)  tabi böyle anlatınca komik olmuyo, yaşamak lazım...:-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2010, 23:06:23 »
2 gündür Sygic isimli navigasyon programını deniyorum E71'de.
Program Garmin'den çok daha iyi. Symbian li tüm telefonlarda daha hızlı ve stabil çalışıyor. Türkiye haritası mevcut.
Üstelik türkçe menü ve türkçe konuşma destekli.

Bir deneyeyim dedim, aa bir de ne goreyim: hediyesi 49.99 Avro. :D Tabii aninda vazgectim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 14, 2010, 12:52:32 »
Bir deneyeyim dedim, aa bir de ne goreyim: hediyesi 49.99 Avro. :D Tabii aninda vazgectim.
Sen de hediyesini almasaydın kardeş... :) Ben hediye istemedim, kullanıyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 14, 2010, 13:16:03 »
VDO-dayton MS 2010 var bendede ama hiç kullanamadım, yani beceripte kullanamadım, boş boş torpidoda duruyor programını yükseltmek gerekiyorsa nasıl yükseltebilirim. Sanırım 2007 yada 2008 bir program yüklü. Ayrıca jpg gösterip, birde müzk dinlenebiliyormuş ama onlarıda beceremedim   :-[

2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 14, 2010, 21:43:50 »
Muhittin Bey, Turkce kullanim kilavuzunu bulamadim, ama Ingilizce'si bu adreste: http://www.vdodayton.com/sycomax/uis/media/files/522498_IFU-VDODayton-MS2010-2110Traffic-0706-EN.pdf
http://www.vdodayton.com/default2_and_fz_menu=product_documents_and_dataid=523426.aspx burada da program guncelleme bilgileri var. Mazda'nin bir cihazi mi bu acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #26 : Mayıs 19, 2010, 11:21:36 »
Bende de HTC Tounc2 de içerisinde kurulu gelen CoPilot live uygulamasını kullanıyorum. Şuana dek bir problem yaşamadım türkçe destekli ve güzel bir uygulama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 19, 2010, 17:59:54 »
sabit ve hareketli hız kameralarının tespiti (burada bu özellik yasak değil)

Banane yaaa kıskanıyorum, Mehmet bende artık o ülkeye gelmek istiyorum ;) bana bir davet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 19, 2010, 18:09:02 »
Banane yaaa kıskanıyorum, Mehmet bende artık o ülkeye gelmek istiyorum ;) bana bir davet

Ne demek Aydın hocam, davetiyeni hazırladım bile, nereye göndereyim :)

Ama birşeyler daha söylemezsem, sana haksızlık etmiş olurum; arabalar teknolojik olarak gerçekten çok iyi, buna karşın şöförlerde bir o kadar berbat. Buradaki otomatik vitesli arabaları, manuel vitese çevirirsek daha ilk gün halkın yarısı telef olur :rofl: Geceleri ve yağmurlu havalarda gözleri pek iyi görmez. Dönüşün yasak olduğu ışıklı kavşakta, "O dönüşü" ("U dönüşü" değil, tam olarak "O dönüşü". Bazen de "O dönüşünü" tomamladıktan sonra hızını alamaz ve "U dönüşüyle" devam eder) Hız limiti alt sınırının 60, üst sınırım 120 olduğu yolda, 60km hız ile gidip en sol şeridi kapatan çakma şöförler de var. Bunları öğren ki sonradan söylemedin diye sormazsın :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 19, 2010, 22:01:01 »
bir sorum var...samsung GT-S5620 aldım google map a bağlanıp yerimi bildiriyor ama 400 m veya 1500 m fakla falan diyor.?
bana çok geldi:=))
diğer mesafe hesaplarında bir problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 20, 2010, 06:50:51 »
bir sorum var...samsung GT-S5620 aldım google map a bağlanıp yerimi bildiriyor ama 400 m veya 1500 m fakla falan diyor.?
bana çok geldi:=))
diğer mesafe hesaplarında bir problem yok.

Evren hocam işte kaliteli GPS-navigasyon'un asıl farkı burada. Hiçbirisi, özellikle hareket halindeyken 100% nokta tespiti yapamıyor ama sapmanın ölçüsüde kaliteye göre değişiyor. Benimkisinde bu en fazla 10-15 metre civarında oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 20, 2010, 08:44:58 »
Ne demek Aydın hocam, davetiyeni hazırladım bile, nereye göndereyim :)

Ama birşeyler daha söylemezsem, sana haksızlık etmiş olurum; arabalar teknolojik olarak gerçekten çok iyi, buna karşın şöförlerde bir o kadar berbat. Buradaki otomatik vitesli arabaları, manuel vitese çevirirsek daha ilk gün halkın yarısı telef olur :rofl: Geceleri ve yağmurlu havalarda gözleri pek iyi görmez. Dönüşün yasak olduğu ışıklı kavşakta, "O dönüşü" ("U dönüşü" değil, tam olarak "O dönüşü". Bazen de "O dönüşünü" tomamladıktan sonra hızını alamaz ve "U dönüşüyle" devam eder) Hız limiti alt sınırının 60, üst sınırım 120 olduğu yolda, 60km hız ile gidip en sol şeridi kapatan çakma şöförler de var. Bunları öğren ki sonradan söylemedin diye sormazsın :)
Yuh diyorum O ardından U ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 20, 2010, 21:57:34 »
Evren hocam işte kaliteli GPS-navigasyon'un asıl farkı burada. Hiçbirisi, özellikle hareket halindeyken 100% nokta tespiti yapamıyor ama sapmanın ölçüsüde kaliteye göre değişiyor. Benimkisinde bu en fazla 10-15 metre civarında oluyor
evet bugün yolda da denedim gittiğim sokakları doğru gösterdi o açıdan memnunum ama yol tarifini alternatifsiz E-6 ya göre ayarlıyor..bakalım bişiler daha bulabilecekmiyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 21, 2010, 07:06:12 »
evet bugün yolda da denedim gittiğim sokakları doğru gösterdi o açıdan memnunum ama yol tarifini alternatifsiz E-6 ya göre ayarlıyor..bakalım bişiler daha bulabilecekmiyim?

Evren hocam muhtemelen seçenekler arasında;
     # en hızlı yola göre rota çiz
     # en kısa yola göre rota çiz
     # ücretli yolları tercih et (tercih etme)
gibi seçenekler olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #34 : Mayıs 21, 2010, 10:09:23 »
Evren bey telefonunuzda GPS varsa Google maps menusunde GPS kullan diye bir seçenek vardır. onu açarsanız tam yernizi bulur. GPS aktiv değilse baz istasyonlarına göre yerinizi ortalama tespit ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 21, 2010, 12:48:18 »
o seçenek yok maalesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 21, 2010, 16:08:00 »
Muhittin Bey, Turkce kullanim kilavuzunu bulamadim, ama Ingilizce'si bu adreste: http://www.vdodayton.com/sycomax/uis/media/files/522498_IFU-VDODayton-MS2010-2110Traffic-0706-EN.pdf
http://www.vdodayton.com/default2_and_fz_menu=product_documents_and_dataid=523426.aspx burada da program guncelleme bilgileri var. Mazda'nin bir cihazi mi bu acaba?

Ahmet bey teşekkür ederim verdiğiniz bilginiz için. Mazda için olduğunu sanmıyorum çünkü cihazlar torpidoya monte edilecek tipte bişe değil yani her arabaya olacak aparatla gelmişti. İngilizcemiz olmadığı için kullanma klavuzunuda pek inceleyemedim ama bir yerlerden yardım alacam heralde ingilizce konusunda.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla 1.3 XE
« Yanıtla #37 : Mayıs 21, 2010, 17:56:00 »
Ben de yaklaşık 1.5 yıldır NaviGo marka bir ürün kullanıyorum.Igo, Sesli Türkçe desteği olan bir yazılıma ve Atlas 8.0 işlemciye sahip.Next G-708 ve G-728 deki yazılımın birebir kopyası.USB bellek ve MemoryCard girişi mevcut,ayrıca Mp3 çaları ve Video oynatıcısı var.soğuk çalıştırmada 20 sn.de; sıcak çalıştırmada max. 10 sn.de uyduya bağlanıyor.4 Gb memorycard,cam tutucusu ve araç/ev şarjı da satış paketindeydi.
cihazı kullanmaya başlamadan önce arabamla İstanbul a hiç ama hiç gitmemiştim.fakat bu icat sayesinde onlarca kez İstanbul a gittim ve bir kişiye dahi yol,adres veya mekan sormadım.hafızasındaki yüklü yüzbinlerce POI noktası (hastane,akaryakıt istasyonu,otel,eğlence yerleri,polis noktaları vb.) sayesinde aradığım şeyi kolayca buluyorum.hedef sapması en fazla 5 metre.ünlü bir bilgisayar marketinin kampanyasından 150 TL ye,hem de kredi kartına 6 taksitle almıştım.verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor ve farklı şehirlere yollara sürekli gidenler için mutlaka edinilmesi gereken bir cihaz diye düşünüyorum.
saygılarımla...
At-Avrat-Braveheart...