Gönderen Konu: cam filmini nerede taktırayım,güvenlik cam filmi mi yoksa normal cam filmi mi?  (Okunma sayısı 9835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
sonaxta görevli personel, araç muayene istasyonundaki tuvtürk tarafından onaylı film kullandıklarını ve bu raporu gösterdi bana.ayrıca firma içersinde bu rapora istinaden tuvtürk onaylı film takılmaktadır tabelaları koymuşlardı.trafik polislerine bu raporu ibraz ettiğimizde ceza kesmemeliler.eğer polis hala ceza kesiyorsa bu tarz firmaların araçlara film takma yetkisini de devlet el koyması gerekmiyormu arkadaşlar.devlet bu firmaları bu işi yapmayacaksın diyecek ve denetleyecek.hem para öde vergisini al vatandaştan sonra ceza öde söktür.yanlışmıyım?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
sonaxta görevli personel, araç muayene istasyonundaki tuvtürk tarafından onaylı film kullandıklarını ve bu raporu gösterdi bana.ayrıca firma içersinde bu rapora istinaden tuvtürk onaylı film takılmaktadır tabelaları koymuşlardı.trafik polislerine bu raporu ibraz ettiğimizde ceza kesmemeliler.eğer polis hala ceza kesiyorsa bu tarz firmaların araçlara film takma yetkisini de devlet el koyması gerekmiyormu arkadaşlar.devlet bu firmaları bu işi yapmayacaksın diyecek ve denetleyecek.hem para öde vergisini al vatandaştan sonra ceza öde söktür.yanlışmıyım?

Orada ince bir nokta  var Mustafa. Adamlar tüvtürk onaylı  film  takarız  demişler. Yani filmi takarız, muayeneden geçersin, ama polisler/kanunlardan değil.  Canım Türkiyemde  bu tür  şeyler  çok  oluyor. Muayene kanunlar çerçevesinde belirlenmiş bir işlem olmasına  rağmen aynı özelliklerde bir araç ile muayeneden geçebiliyorken  polisten geçemeyebiliyorsun. Film örneği gibi.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Kan Grubu: A+
iskenderunda araçlar eger muayneden camlar filimli hafif kusurlu olarak geçiyorsa trafik karışmıyor arkadaşlar.eger yasaksa satılmasın fatura karşılıgında satılmasın ülkeye sokulmasın.ayrıca tüvtürk ün kontrolleri emniyet içindir eger araç saglam deyip çıkartıyorsa trafige bişi demek düşmez bu arada geçen salı bi amcamızın gli sini götürdük spoylerden dolayı hafif kusurlu geçti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2010 Corolla 1.6 124 hp Comfort
bnde arabama yaptırmak istiyorum fakat dediğiniz gibi polis söktürüyormuş.. derece itibairiyle 1-2 numaralara ses çıkartmadıklarını duydum..sizce yaptırmalı mıym? tavsiye ettiğiniz bir firma var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
osman bey e katılıyorum,ben de aracıma en on cam dahıl ysn camlar 2 numara,en arka cam 3 numara ve en on cam 1 numara olmak uzere fılm yaptırdım,aslında yaptırmadım ,bız de cam fılmı ısı yapıyoruz ve solar guard ve solar master cam fılmı kullanıyoruz,kı zıebart ta bu markayı kullanır,dıyecegım,muayene ıstasyonundan tek seferde gectı fakat sadece hafıf kusurlu ıbaresı eklendı polıse gelınce ıs degısıyor tabı,orada da memur arkadaslarla olan dıalogunuz on plana cıkıyor,ters konusmadan ılımlı olursanız onlar da bısey demıyolar,kaldı kı gunumuzde cogu aracta ozellıkle jeep lerde fabrıkasyon fılmlı cıkıyor. cok da dert etmeyın fılm yaptırayım mı dıye rahatlıkla yaptırabılırsınız.
oto hamam kadıköy. tüm toyotacı arkadaşlarımı beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
osman bey e katılıyorum,ben de aracıma en on cam dahıl ysn camlar 2 numara,en arka cam 3 numara ve en on cam 1 numara olmak uzere fılm yaptırdım,aslında yaptırmadım ,bız de cam fılmı ısı yapıyoruz ve solar guard ve solar master cam fılmı kullanıyoruz,kı zıebart ta bu markayı kullanır,dıyecegım,muayene ıstasyonundan tek seferde gectı fakat sadece hafıf kusurlu ıbaresı eklendı polıse gelınce ıs degısıyor tabı,orada da memur arkadaslarla olan dıalogunuz on plana cıkıyor,ters konusmadan ılımlı olursanız onlar da bısey demıyolar,kaldı kı gunumuzde cogu aracta ozellıkle jeep lerde fabrıkasyon fılmlı cıkıyor. cok da dert etmeyın fılm yaptırayım mı dıye rahatlıkla yaptırabılırsınız.

Uğur bey ben cam filmi yüzünde trafikten men edildim 230TL para cezası yedim aracı muayeneye soktum filmleri söküp 180TL de oraya verdim ve 80 TL de trafikten çıkış işlemleri için verdim, toplamda 500 tlden fazla para harcadım git gel git gel uğraştırmalarıda cabası, birde 300 TL film parasıda havaya uçtu toplamda 800 küsür TL param 2 3 günde yok oldu gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
mesut bey istanbul da mısınız bılmıyorum,neredeyse tanıdıgım tum arkadaslarımın araclarına fılm yaptırdım,sureklı de gorusuruz,bugune kadar hıcbırınden boyle bısey duymadım ama,sızın basınıza gelen sey uzucu olmakla beraber,cok sık karsılasılacak bır durum da degıl,hıc olmaz demıyorum,ama cok cok nadır de olsa olabılır derım,bana gore burada polıs memurlarıyla olan dıalogun cok daha on planda oldugunu soylemek ısterım,cunku ozunde kanune bakıldıgında yasagı var mı? evet var.dolayısıyla haksızken,haklı olmaya calısmak bıraz da ıletısımımıze kalıyor dıye dusunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
mesut bey istanbul da mısınız bılmıyorum,neredeyse tanıdıgım tum arkadaslarımın araclarına fılm yaptırdım,sureklı de gorusuruz,bugune kadar hıcbırınden boyle bısey duymadım ama,sızın basınıza gelen sey uzucu olmakla beraber,cok sık karsılasılacak bır durum da degıl,hıc olmaz demıyorum,ama cok cok nadır de olsa olabılır derım,bana gore burada polıs memurlarıyla olan dıalogun cok daha on planda oldugunu soylemek ısterım,cunku ozunde kanune bakıldıgında yasagı var mı? evet var.dolayısıyla haksızken,haklı olmaya calısmak bıraz da ıletısımımıze kalıyor dıye dusunuyorum.

Uğur bey ben gebzede yaşıyorum ancak Kadıköy belediyesinde çalışıyorum ve yakalandığım günde sabah işe gidiyordum saat 08:30 suları idi , iki adet genç memur yaşları 23 24 civarında , çevirme yapıyorlarmış minibüs yolunda , bende kendileriyle gayet düzgün konuştum belediye çalışanı olduğumu işe geç kalmak üsere olduğumu , isterlerse filmleri yırtabileceklerini söyledim ama beni takmadılar ve aracı trafikten men ettiler , kadıköyde aracı bir otoparka çekip bağladılar, işte oraya kadar neler neler ne diller döktüm ama otoparka girip aracı bağladıklarında dayanamadım artık ve küfür müfür ağzıma ne gelirse saydırdım.

bu arada beni durdurduklarında aracı baştan aşağıya süzüp yok aracın jantları değişikmiş yok egzoz varmış diye biton laf ettiler ancak ben araçta egzoz yok dedim, sesi çıkıyor dediler yanımızdanda abart egzozlu jantlı bir doğan geçiyordu ses ondan geliyor dedim onu durdurmadılar bile gitmesine izin verdiler, bende egzozun sadece egzoz kafası olduğunu belirttim, ona bile taktılar söküceksin çünkü yasak nedenide görüntü kirliliği imiş :) bak sene hele şu sübyana ya, varmı böyle bişey ! ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
;) ılk okudugumdakı tebessumumu yansıtmak ıstedım aslında krıtık olan nokta su, cevırmeyı yapan memurların yaslarının genc ve ıslerını yapmak ıstemelerındekı heyecanla sızı cevırmısler ''hah ıste bırını bulduk hemen gerekenı yapalım'' a denk gelmıssınız dıye dusunuyorum,boylesı bı durumda yapılacak evet cok fazla bısey kalmıyor tekrar gecmıs olsun dıyorum ama eklıyorum da,hakıkaten o kadar cok cam fılmı yaptıran var kı,artık neredeyse aracların olmaz sa olmazı oldu,sadece estetık gorunumunden de degıl,ısıyı ,ısıgı,ultravıyoleyı kesmeyı,yaz aylarında klımayı daha az kullanmanıza kadar ,bır de bayanlara tacız rıskını dahı azaltması bakımından bence cok faydalı,tum bunlardan oturu ben tavsıye edıyorum,yalnız ucuz pıyasa malı ılk yaz mevsımınde rengı moraran 50 tl ye yaptırılan takması dert sokmesı dert fılmlerı degıl...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
kırmızı ile işaretlediğim sebeplerden dolayı avrupada cam filmi yasak değildir hatta ozon tabakasının delinmemesi konusunda faydalı olduğu için sürücüler teşfik bile ediliyor , ama gelin görünki bizim memleketimiz herşeyde olduğu gibi bu konudada 40 50 yıl geriden gelmektedir ne yazıkki.

;) ılk okudugumdakı tebessumumu yansıtmak ıstedım aslında krıtık olan nokta su, cevırmeyı yapan memurların yaslarının genc ve ıslerını yapmak ıstemelerındekı heyecanla sızı cevırmısler ''hah ıste bırını bulduk hemen gerekenı yapalım'' a denk gelmıssınız dıye dusunuyorum,boylesı bı durumda yapılacak evet cok fazla bısey kalmıyor tekrar gecmıs olsun dıyorum ama eklıyorum da,hakıkaten o kadar cok cam fılmı yaptıran var kı,artık neredeyse aracların olmaz sa olmazı oldu,sadece estetık gorunumunden de degıl,ısıyı ,ısıgı,ultravıyoleyı kesmeyı,yaz aylarında klımayı daha az kullanmanıza kadar ,bır de bayanlara tacız rıskını dahı azaltması bakımından bence cok faydalı,tum bunlardan oturu ben tavsıye edıyorum,yalnız ucuz pıyasa malı ılk yaz mevsımınde rengı moraran 50 tl ye yaptırılan takması dert sokmesı dert fılmlerı degıl...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
uğur bey, solar guard ve solar master kullanılmıyor artık sonaxlarda, birkaç yıldır shadowline diye bir film kullanılıyor, anlaşmaları bitti çünkü o markalarla, shadowline filmi de yine 7 yıl garantili takıyorlar yine aynı paraya takıyorlar (eski liste fiyatı yine aynı yani) ve ziebart da o markaları kullanmıyor, llumar kullanıyor.. ben geçtiğimiz yaz sonaxta cam filmi yaptırdım, 250-300 lira gibi bir fiyat vermiştim, bir dünya pazarlıktan sonra, bir de formel 21 yıkama hediye ettirmiştim :) neyse, şimdi benim taktırdığım filmin yapısı jaluzi gibi, kat kat, yukardan bakınca içerisi hiç görünmüyor, fakat dümdüz bakınca çok çok açık renk bir film oluyor içerisi olduğu gibi görünüyor, bu yüzden polislerle asla sorun yaşamadım..oğuzhanın arabasında da cam filmi var, camdan bakınca ikisinin de camları aynı koyulukta duruyor, dümdüz bakınca sanki bende film yokmuş gibi apaçık görünüyor içi fakat oğuzhanın arabasının içi yine görünmüyor..bir çevirmede oğuzhan benden daha riskli durumda.. iki arabamızda da cam filmi var, mesut abinin yaşadıklarını yaşamamak için aylarca araştırdım, bir arabaya ziebarttan yaptırdım diğer arabaya da sonaxtan yaptırdım..sonaxın yaptığı shadowline filmden çok daha memnunum, renginden dolayı...mesut abi senin hatan ön cama da film yaptırmandı..sen ne kadar belli belirsiz desen de dışardan ışık vurunca olabilcek en açık cam filmi bile koyu görünüyor..

birkaç resimle daha net anlatabilirim sanırım; bu oğuzhan ve benim arabamın yan yana üstelik gece çeilen fotoğrafları (iki araçta da ön camda film yok);
http://i13.photobucket.com/albums/a275/since89/DSC04988.jpg?t=1266926756
bu benim arabamın gündüz dümdüz karşıdan çekilen fotoğrafı;
http://i13.photobucket.com/albums/a275/since89/DSC04340.jpg?t=1266926852
yandan;
http://i13.photobucket.com/albums/a275/since89/DSC04341.jpg?t=1266926857
bahsettiğim jaluzi etkisi, yeni corollada ziebart, eski corollada sonax cam filmi var, yukardan çekince içerisi görünmüyor..ayrıca içerden dışarısının nasıl gözüktüğü de görülebiliyor ön camın ordan görünen yan camlardan..
http://i13.photobucket.com/albums/a275/since89/DSC03746.jpg?t=1266926823
bu da ışık altında ve de yukardan bakınca nasıl koyu göründüğü;
http://i13.photobucket.com/albums/a275/since89/DSC03720.jpg?t=1266926908
bu resim de açının nasıl değiştirdiğiyle ilgili bir resim, yukardan görünmüyor, yandan gayet net görünüyor..
http://i13.photobucket.com/albums/a275/since89/DSC02897.jpg?t=1266926913

not: resimleri bilerek link olarak koydum, sayfanın açılması gecikmesin diye..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
turkay bey,sonax ın (bazı bayılerının) shadowlıne a gectıklerı dogrudur fakat zıebart halı hazırda bıldıgım bayılerınde solar gard ın fılmlerını kullanmaya devam etmekte,tabı bu noktada o markanın hangı serısının kullanıldıgı da onemlı,soyle kı;solar gardı ın supreme serısı ıle,quantum ya da ultra performance serılerı arasında kalıtesının yanında gorsellık olarak da farkları var,sızın yukarıda bahsettıgınız ve resımlerle ornekledıgınız durumla ılıntılı olsa gerek,2. sı,kullanılan fılmler en ust kalıtede dahı olsa,gorunebılırlık oranları yıne her ıkısınde de atıyorum %35 olsun muhakkak farklılı gosterecek. ben kendı aracımda solar master kullandım, solar gard da kullanabılırdım ama o gun ıcın elımde quantum serısı olsaydı onu uygulardım,bır de on cama uygulanacak fılmın en muhakkak %50 gorunulukte olmasına ozen gostermek gerekır,kı bu halıyle dahı dısarıdan ıcerı onden dumduz bakıldıgında cok dıkkatlı bakmak gerekır gorebılmek ıcın.velhasıl,zıebart ta da sonax ta da kullanılan fılmler,kalıte olarak bırbırlerıne yakın olsalar da renk,ton olarak farklılıkları oldugu dogrudur,bu tamamen kullanıcının zevkıne gore degıskenlık gosterır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bu arada formel yıkama hedıye ettırmıssınız, buyrun gelın buharlı yıkama ve arkasından express cıla uygulaması yapalım aracınıza ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
bu arada formel yıkama hedıye ettırmıssınız, buyrun gelın buharlı yıkama ve arkasından express cıla uygulaması yapalım aracınıza ;)
istanbulda olsam uğrardım aslında yanınıza, hayırlı olsun yeni mekanınız..ben aslında araba yıkatmayı sevmem, saatlerce kendim yıkamayı üstüne de cila yapmayı severim, rötuş boyasını bile kendim yaparım :) öyle iyi hissediyorum kendimi..bu ara meguiars ürünlerine çok sardım, ebayden set sipariş vermeyi planlıyorum, türkiyeden çok daha ucuza geliyor, nxt serisini çok beğendim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
amator kullanım ıcın tavsıye edılebılır,meguıars ın urunlerı kalıtelıdır ben de musterılerımın araclarını onun urunlerını kullanarak uygulama yapıyorum  cok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
Arkadaşlar iyi akşamlar. Sakıncası yoksa 2 link veriyorum. Bu konudaki kaliteli olup-olmaması hakkında yorumlarınızı bekliyorum. çünkü fiyat çok ucuzuma geldi..

http://www.sahibinden.com/oto_cam_filmi_100_tl-51WQQaXQQ15906677WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sok_camfilmi_99_lira-70WQQaXQQ10035183WQQpXQQdisplayitem
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
markasının ne oldugunu ogrenmenızı tavsıye ederım,bahsı gecen garantılerı sozlu mu yazılı mı,yanı marka garantısı mı verıyor ogrenırsen,bu rakkamlara o garantılerın verılemeyecegını dusunuyorum,2. sı, dersenız kı ben 1 yıl kullanıp 2. yıl rengı morarmaya baslasın ve sokerken de cama zarar versın,tabı kı sıze kalmıs,ha belkı gercekten cıddı bır ındırıme  gıtmıstır ama,zarar etmeyı goze de alamaz derım ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
Anladım Uğur abi mesaj alınmıştır teşekkürler  :)

markasının ne oldugunu ogrenmenızı tavsıye ederım,bahsı gecen garantılerı sozlu mu yazılı mı,yanı marka garantısı mı verıyor ogrenırsen,bu rakkamlara o garantılerın verılemeyecegını dusunuyorum,2. sı, dersenız kı ben 1 yıl kullanıp 2. yıl rengı morarmaya baslasın ve sokerken de cama zarar versın,tabı kı sıze kalmıs,ha belkı gercekten cıddı bır ındırıme  gıtmıstır ama,zarar etmeyı goze de alamaz derım ben.
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
bu cam filmini yaptıralım güzel de polislerin çevirme durumu nedir. bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı acaba arkadaşlar. en son 60 TL ceza kesip çıkarttırdıklarını okumuştum ama bu konuyu araştıran veya başına gelen oldumu acaba. yaptırıyorsunuz daha sonra çıkartmak zorunda kalıyorsunuz sinir bozucu bir durum ama devletin kestiği parmak hesabı oluyor.
Buradan "HİÇ BULAŞMAYIN"  anlamımı çıkıyor ?
doğru haklısınız  :( kanun maddesini bende tek tek okudum dediğiniz gibi trafikten men ederiz diyor 2. kez de . ama bana emniyet genel müdürlüğünden gönderilen cevap aynen buydu. hem yararlı hem zararlı. devletin kestiği parmak acımaz napalım yakalanana kadar.  :D

bnde arabama yaptırmak istiyorum fakat dediğiniz gibi polis söktürüyormuş.. derece itibairiyle 1-2 numaralara ses çıkartmadıklarını duydum..sizce yaptırmalı mıym? tavsiye ettiğiniz bir firma var mı ?

hiçbir polis siz ona zorluk ve sıkıntı şaçmadığınız sürece cam filmi gibi basit bir mevzuyla uğraşmaz......çok sıkıntı verirseniz size gözünün önünde kendi ellerinizle sökmenizi söyler o kadar........orjinal renkli camlar mevcut bu nedenle kaliteli olanını ve fazla koyu olmayanını seçerseniz kimse sizle uğraşmaz ...milletin işi gücü yok filmle mi uğraşacak.......   saygılarımla.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
hiçbir polis siz ona zorluk ve sıkıntı şaçmadığınız sürece cam filmi gibi basit bir mevzuyla uğraşmaz......çok sıkıntı verirseniz size gözünün önünde kendi ellerinizle sökmenizi söyler o kadar........orjinal renkli camlar mevcut bu nedenle kaliteli olanını ve fazla koyu olmayanını seçerseniz kimse sizle uğraşmaz ...milletin işi gücü yok filmle mi uğraşacak.......   saygılarımla.....
amman mesut abi bunları okumaya