Gönderen Konu: Goodyear Efficientgrip nasıl arkadaşlar  (Okunma sayısı 50893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
Ynt: Goodyear Efficientgrip nasıl arkadaşlar
« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2010, 11:38:20 »
Evet, kısaca özetlemek gerekirse sonuçları: az yuvarlanma direnci isterseniz goodyear, uzun ömür isterseniz michelin, iyi yol tutuşu isterseniz de er300 :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2010, 11:38:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Şubat 28, 2010, 10:03:16 »
aRKADAŞLAR lastiklerimi değiştirmek üzere lstkcime gittim Fiyatlar şöyle (195  60  15R Hsınıfı)
Michelin sever...............160 tl
Brigestone er300...........145 tl
Lassa revo...................140 tl
Goodyear eficientgrip.....135 tl
Hepsini  bu fiyatlara 6 taksite alabiliyorum
İçlerinde en uygunu goodyear ama yeni model olduğu için testi filanda çok yok michelinden daha sessiz konforlu ve tasarruflu diyorlar çeşitli sitelerde ve goodyearın resmi sitesinde ama lastikcimde önceki modelleri sertti memnun kalmayabilirsin hocam diyor İyice kafam karıştı goodyear almak istiyorum ama istediğim gibi çıkmazsa 2-3 yıl nasıl dayanırım yanlıış yapmayayım diyorum.
Benim kriterlerim konfor (yumuşaklık +sessizlik) önceliklidir
Karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

merhaba;
buldugunuz fiyatlar guzelmis, ozellikle good-year liste fiyati 208 oldugu dusunulurse; ben 160TL - pesin alabilmistim.
2 hafta oldu galiba taktirali. Rot- balans ayari da yaptirdim. Sessizlik konusunda ozellikle soruyorsunuz: kisiye gore degerlendirme degisebilir, bazi arkadaslarimiz burada cok teknik ve deneyimli kullanicilar yorumlari degisebiliyor. Ben kendi deneyimime gore fikir soyleyeyim: Bridgestone'dan sessiz, duz guzel asfaltta hic ses almiyorsunuz hele. Cami acip dinledim, rahatsiz edici ses almadim; muzik sesini degistirmek gerekmiyor yani. fren mesafeleri iyi geldi; hatta cok yeni lastik oldugundan olabilir herhalde; kalkista da biraz fazla yola tutunuyor.
yagisli havada bir yol tutus sorunu yok, etrafa guzel saciyor sulari kanallar.
Benim tek anlamaya calistigim 110 km/h nin uzerindeki hizda sanki yol tutus biraz azaliyor: belki bu toyotaya ozeldir ama; onceki 2001 model corollamda bu his 140 in uzerinde basliyordu ustunde de Bridgestone vardi. belki rot ayarlayan beceremedi isi bilmiyorum.
aractan cikan michelin ler (3 adet energy - 1 adet energy saver cikti, bir sebeple satan corba yapmis, onun icin degistirdim zaten) ile ses kiyaslayince ben bir ses artisi hissetmedim.
umarim hayirli bir karar verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 28, 2010, 10:16:22 »
Alper bey cevap verdiğiniz için teşekkürler
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2010, 10:14:38 »
Ben yine michelin aldım.Belki bir sonraki sefer goodyear düşünecem.O zamana kadar kullanıcı yorumları daha belirgin olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 01, 2010, 15:05:58 »
Verilere göre good year, michelin'i silmiş ve ekonomi lastiği olarak öne geçmiş. Güvenlik açısından ise Turanza önde görünüyor. (İmpetus 'da her halde Turaza'ya benzer bir lastiktir)

Verilerde öylede gerçekte nasıl işte insanı o terettüte düşürüyor Lastikçimin demesine göre eski model goodyear larda çok sıkıntı yaşamışlar bunu daha bilmiyoruz hocam diyerk yorum yapmıyor. :(

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2010, 15:18:11 »
ben resmi bir kurumda çalışıyorum bizim otomobil ile uğraşan ustalarımıza sormuştum Goodyear Türkiye şartlarına en uygun lastiktir cevabını almıştım...
ancak ben bridgestone kullanıyorum o nedenle kendime ait bir fikrim yok.....
kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 08, 2010, 15:02:09 »
Hafta sonu Lastiklerimi değiştirmek üzere lastikcime gittim Karlastiklerini çıkardılar Goddyear dan önceki modellerini bahane ederek vaz geçirdi Michelın balon yapma riski yüksek dedi ki benim eski kötü bir yaşanmışlığım var michelınla ama lokum gibi de lastikti hani.
   Neyse brigestone turanza ER300 takmaya karar verdik taktıkta tanesi 145 e yola çıktım lastiklere 32 hava bastılar ki ideal sayılır. Bizim buralarda parke asfalt çoktur benim için oradakı yumuşaklık ve ses performansı önemli idi Aman Allahım o ne tam bir taş felaket sifir asfaltta bile gürültü parke yolda arabanın her yeri titremeye başladı içinde hiç duymadığım sesler titreşimler başladı   >:(
    Bastım döndüm bu ne dedim taşın üzerinde gidiyor gibiyim dedim. lastikleri 30 a indirelimdediler ideali odur ama biz yollar kötü old. için 32 yapıyoruz dediler tamam dedim  çıktım yola tamam biraz yumuşadı ama direksiyon hantallaştı yağ gibi direksiyon toplamıyor  :( yol bilgisayarıda çıldırdı 20-22 anlık tüketimle çıktıım yokuşu 38-40 la çıkmaya  başladım. Gaza dokunduğum anda Yol bilgisayarı 40-50-60 ne verdiyse ara değerler yok oldu Ayağımı çekince çok düşüyor haliyle Ayağımı gaza dokunduğum an çıldırıyor.  :kötü:
   Tekrar döndüm çıkarın lastikleri dedim hocam sıkıntı ne dediler zararı neyse öderim çıkarım dedim. Hocam senden ekstra bir para isteyemeyiz sen ne istersen takalım canın sağolsun dediler ( taktir ettim kendilerini ki yıllarıdır lastikcimdir bir çok arkadaşımıda yollamışımdır memnun kaldığım için)
   Ama miclelın 195 60 15 yok elimizde bir iki gün içinde gelir Elimde çıkma dört tane çıkma michelın enerji var  onları lastikler gelene kadar kullan hocam dediler olur dedim taktırdım
    İnanın eski %80 ni bitmiş michelın bile daha konforlu. İşte hafta sonu başımdan böyle bir macera geçti büyük bir hatdan döndüm diye düşünüyorum Sabırla okudğunuz için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 08, 2010, 15:18:17 »
Bülent bey o anda o sesi duydu iseniz daha sonra lsatik hamurunun sertleştiğini ve sesin darbelerin arttığınıda düşünecek olursanız bence iyi bir dönüş yapmışsınız.Umarım yeni lastiklerinizde balon yarılma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.Genel şikayetleri bunun üzerine.ama sessizlik sizin için önemli ise ideal seçim.

Gerçi benim için de sessizlik konfor önemli idi ama gidip efficientgrip taktırdım.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 08, 2010, 16:05:39 »
Açıkçası çok şaşırmadım, ER300'ler için havalar yeterince sıcak değil :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 08, 2010, 18:19:21 »
Bülent bey o anda o sesi duydu iseniz daha sonra lsatik hamurunun sertleştiğini ve sesin darbelerin arttığınıda düşünecek olursanız bence iyi bir dönüş yapmışsınız.Umarım yeni lastiklerinizde balon yarılma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.Genel şikayetleri bunun üzerine.ama sessizlik sizin için önemli ise ideal seçim.

Gerçi benim için de sessizlik konfor önemli idi ama gidip efficientgrip taktırdım.

Effientgrip in yanakları enerjilerden daha yumuşaktı baktım benim için getirdiler bu yumuşaklık beni tedirgin etti birde lastiklerin daha rüştlerini ispat etmemesi yani yeni model oluşu beni durdurdu İnşallah enerjilerle sıkıntı yaşamam burada 2 takım eskiten arkadaşlar var enerjiden başka almam diyorlar Tabi kullanıcı ya göredeğişir de
Zaten önceki enerjilerim araçla birlikte gelmişti kullanılmıştı büyük olasılıkla benden önceki bir sıkıntı idi . Hayırlısı bakalım bu kadar çok kullanıcısı olan bir markanında sorunları çok olur herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 08, 2010, 19:53:12 »
Arkadaşlar lastikcim istediğini takalım hocam istiyorsan yine briston takarız daha vakit var düşün hiç sorun değil dedi.
Emre bey sizin yarılma sözünüzün üzerine internette araştırdım her lastik markasıyla ilgili bu tür şikayetler bolca var  
Özellikle michelinle ilgili yarıldı başlığı dikkatimi çekiti içini okuyunca farklı çıktı aşağıda var
Aşağıda linki var
Alıntı ::arkadaşlar yeni lastik aldığınız zaman siboplarında değişip değişmediğini mutlaka kontrol edin lastik yeni de olsa araç belli bir hıza çıktıktan sonra lastiğe daha fazla yük biniyo böyle olunca sibop fırlıyo ve lastik anında iniyo ve yarılmasına sebep oluyo bu yüzden benim bi tanıdığım yeni aldığı michelin lastiği yardı ve otobanda arabayı devirdi... diye yazmış başlık başka içindeki başka
 http://209.85.229.132/search?q=cache:4ImXnhurIsIJ:www.opelim.net/forums/archive/index.php/t-26717.html+michelin+lastik+yar%C4%B1lma&cd=5&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 09, 2010, 01:04:52 »
Testlere vs baktığımda good year ın km arttıkça kısalan fren mesafesi gibi değerler vermesi ilgimi çekti.bridgestone de km yıl arttıkça lastiğin sesinin artması fren mesafesinin uzaması vs artan ses ve digerlerinin de gorulecegini zaten belli ediyor demek.
michelin onunla ikisi arasında gidip geldim.Tercihi bundan yana kullandık.hayırlısı bakalım.ileride neler olur bilinmez. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 09, 2010, 10:09:07 »
Emre bey goodyear effinctgrip leri ne zaman taktırdınız ses konfor yol tutuş kullanım yakıt gibi özeliklerini yazabilir misiniz?
michelın ile kıyaslayabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 09, 2010, 21:56:49 »
Merhabalar,

Lastik firmaları yeni desen lastik üretirken bir çok teknolojik gelişmeleri ve müşteri beklentilerini dikkate alarak başlarlar. Lastik üretiminde kazandıkları tecrübeler ile birlikte ortaya çıkan bu lastik üretilir üretilmez satışa sunulmaz. Inanılmaz testlerden ve sınavlardan geçerler. Hayati öneme haiz lastiklerin üretim ve geliştirme aşaması titizlik ve disiplin isteyen bir iştir.

Bu sebeple yeni lastik piyasa çıkmış bir kullanılsın gibi söylemlere kapılmayın. Özellikle Goodyear EfficientGrip'lerin yanak yumuşaklığı sizi endişeye düşürmesin çünkü Sigortalı Lastik kavramı sadece Goodyear'da mevcut. Yoldan kaynaklanan her türlü hasarı 1 yıl içerinde telfai eden özel sigorta sistemi Goodyear Lastiklerinin markasına olan güvenini gösterir. Yakıt tasarrufu ve sessizlik konusunda TUV-SUD test sonuçları araç kullanıcılarının Goodyear EfficientGrip lastiklerinin diğer markalardan daha başarılı olduğunun ıspatıdır.

Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 10, 2010, 00:26:17 »
Emre bey goodyear effinctgrip leri ne zaman taktırdınız ses konfor yol tutuş kullanım yakıt gibi özeliklerini yazabilir misiniz?
michelın ile kıyaslayabilir misiniz?
2 ay bile olmadı taktıralı.Ses olarak lastiklerden bir şikayetim yok.Yani lastik sesi yok.Yol tutuşunda virajlara önceki lastiklerime göre bunu söylerken önceki lastiklerim fabrika çıkışıydı bridgestone B390 ve onların yazın sıcak halde lastiğin performansını vereceği zamanlardaki virajlardaki güveninden şu anki hava koşullarında daha güvenli hissini veriyor.Yazın bile abs asr devreye girerken bu soğuk havalarda daha hiç devreye giren sistem olmadı.Zaten hız sevdalısı değilim normal kullanımdaki görüşlerim.Yakıt olarak daha ölçüm yapmadım.Açıkçası bu kadar bilgiyi de şimdi vermek istemezdim.Çünkü malum havalar soğuk ve lastiklerin kullanım alanı daha girmedi gibi. :)
İleri ki zamanlarda yine paylaşımda bulunurum.

Kıyaslama yapmak gerekirse yanaklara baktığımda bana michelin daha yumuşak gibi geldi.(birde satıcıdan duyduğuma göre bridgestone de yanaklar 2 kat iken michelin tek kat dedi.Tabi bunu söyleyen bridgestone satış temsilcisi olunca pek inanasım gelmedi.durup düşünürken de o zmaan neden bu kadar yumuşaklık farkı dememek elde değil).Şikayetleride göz önüne alarak Salih beyinde söylediği gibi kullanıcı kusurlarına karşı da 1 yıl kasko olanağı var.ve yine good year ı tercih ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 10, 2010, 10:11:03 »
Sizin 2 kat dediğiniz olay yanaktaki polyester miktarı doğru biristonda 2 polyester yazıyor küçük yazıların olduğu yerde. Michelinde 1 polyester ama goodyear effiencgrp dede 1 polyester zaten bu iki lastikteki polyerster sayısı 2 olsa bunlarda briston gibi sert olur.
Goodyear da 1 polyester michelından farkı yok aslında tek farkı 1 yıl garantı zaten genel olarak sorunlar 1 yıldan yada lastik yarıya iindikten yani yıprandıktan sonra başlıyor :)
Bakalın düşünüyorum hala kararsızın tabi biristonu eledim bile. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 10, 2010, 13:20:52 »
Yerinizde olsam hangisi ucuz ise onu taktırırdım.Ben öyle yaptım.Kullanım tarzınız ikisi içinde uygun (yani benim öyle).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 17, 2010, 19:23:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Nisan 22, 2010, 15:53:13 »
pirelli p7 cintura taktıran var mı arkadaslar?
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 22, 2010, 16:23:58 »
arama yapsanız veya yeni konu açsanız? Pirelli P7 ile Goodyear E-grip'in pek alakası yok çünkü.
İnsanlar 10'a ayrılır