0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gecen hafta yaris 1.33 sol m/m aldım....siteye dün kaydoldum..buradaki yorumları helede sikayetimvar.com u okuyunca resmen şok geciriyorum..otabanın ortasında stop edenmi arasınız,yokuş çıkarken baskı balatası ısınan ,arabayı kenara çekip balata soğumasını bekleyen... sitede çok yeniyim ...mutlaka çok konuşulmuş tartışılmıştır...ama 18km gelene kadar 2. vitese geçmiyor,yokuşda geri kacırıyor hatta vitesleri sasırıyor ama hepsine razıyım..yeterki büyük bir sorun çıkarmasın.. yakıt göstergesini söylemiyorum bile tam bir fiyasko...2 birim yakıt gösteriyor (2/8 çeyrek depo demek)10 km sonra benzin bitiriyor..
hayırlı olsun aracınız. toyota olması ve dış görünümü çok hoşuma gittiği için tereddütsüz aldım bende ama genel manada sorunu bol. gerçi çoğu arabada görebileceğin sorunlar ama toyota da değil. yakıt göstergesi yanıp sönmeye başladığı anda dolduruyorum benzini ben. vites geçişlerine gelince benim de okuduğum kadarıyla aurisler de böyleymiş. tam otomatik olsaydı böle bi kayma beklemezdim ama trptonik olduğu için onu da sorun etmiyorum. arkadaşımda renault clio var yeni kasa triptonik, o düz yolda bile kayıyor diyebilirim o kadar fazla yani.ciddi sorunlarla karşılaşmayız inş.
Düz yolda bilemi.. yok artık bi clio bu kadarmı aşşalanır şakası bi yana gerçi benimki triptonik değil manuel ama .. merak ettiğim arkadasın yaris benzin ile ilgili neden bu kadar acımasız oldugu... Ben arabamı 70bin bakımından almaya gittiğimde ustamın bana sölediği şey şuydu: 10bin Km sora görüşürüz.Gerek benzin olsun gerek başka bişey sorunsuz araçtır yaris.Ne diyelim Allah kaza bela vermesin....
triptoniği becerememiş toyota bu bi gerçek yani.
Nagihan Hn. Öncelikle Triptonik değil, tiptronik... Ayrıca Yaris'lerde kullanılan otomatikleştirilmiş düz vites sistemi olam Multi Mode şanzımandır. Tiptronik ise istenildiğinde vites değişimlerine müdahale edilmesine izin veren otomatik şanzıman sistemidir. Ayrıca Toyota'da Tiptronik ve otomatik vites konusunda gayet başarılıdır...
ya bişiyi tam anlamadım genelde konularıda okuyorum bi arkadaş toyota ile ilgli kötü bişi söleyince hemen bi savunma olayına geçiliyor...dikkatli forumları okursanız sizlerde görürsünüz...yani bende otomatik ya da tiriptironik almayı düşündüm baktım milletin şikayeti bitmiyo 1,33 sol düz aldım.hiç başım ağrımaz şanzumanda...yani toyotayı sevebiliriz ama yapamadıkları şeylerde mutlaka vardır...bu arada otomatik vitesi kime sorsanz en iyi honda derler...
peki Ergün bey, cahilliğim için üzgünüm. Toyota her zmn en iyisi...
Savunma gibi bir durum yok Evren Bey. Sadece karıştırılan bir konu var. Multi Mode ile Tiptronik şanzımanı insanların karıştırmaması gerektiğini vurguladım. Dikka ederseniz Nagihan Hn. Toyota bu tiptroniği becerememiş gibi bir cümle kullanmış. Ben sadece bu sözün yanlış olduğunu ve MMT ile Tiptroniğin karıştırılmaması gerektiğini vurgulamak istedim. Ayrıca otomatik viteste en iyinin Honda olduğunu resmi bir veri değildir. Bu sadece halk arasında dillenen bir şeydir. Elbette ki Honda da otomatik viteste iyi ama Toyota'nın da hakkı yenmemeli...
aracın arkasına "babam sağolsun" diye metalik harflerden yazı yazdırıcam resmen =) araçtan haberi olmayanlar için bir özet geçeyim. 2.el 2008 model 70 binde triptonik yaris. özellikle sabahları gaza bastığımda oluşan takırtı sinirimi bozuyordu. final haftam olduğu için ilgilenemiyordum. babam sağolsun bgn z.burnu derindereye servise götürdü aracı. şanzıman programı yüklemişler araca ve o sesten eser kalmamış. kendisinde de 2004 otomatik corolla var ona baba toyota benimkine de yavru toyota diyo. direk baba toyotadan daha cillop oldu yavru dedi =) 70 bin bakımını da yapmışlar toplamda 200 lira almışlar. bana bayağı uygun fiyat geldi. en yakın zamanda lastikleri değiştircek ve çelik jant taktırıcakmış bu da ekstra güzel bi haber oldu tabii tek sorunu o şanzıman programı ve dönemlik bakımıymış. bunlar dışında araç çok temiz demişler servisten. felaket senaryolarının hiç biri olmadı yani