Gönderen Konu: sonunda servise gitti yârim (yarisim=)  (Okunma sayısı 6666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Ynt: sonunda servise gitti yârim (yarisim=)
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2010, 15:31:41 »
  gecen hafta yaris 1.33 sol m/m  aldım....siteye dün kaydoldum..buradaki yorumları helede sikayetimvar.com u okuyunca resmen şok geciriyorum..otabanın ortasında stop edenmi arasınız,yokuş çıkarken baskı balatası ısınan ,arabayı kenara çekip balata soğumasını bekleyen...

sitede çok yeniyim ...mutlaka çok konuşulmuş tartışılmıştır...ama 18km gelene kadar 2. vitese geçmiyor,yokuşda geri kacırıyor hatta vitesleri sasırıyor ama hepsine razıyım..yeterki büyük bir sorun çıkarmasın..

yakıt göstergesini söylemiyorum bile tam bir fiyasko...2 birim yakıt gösteriyor (2/8 çeyrek depo demek)10 km sonra benzin bitiriyor..
gittiğin yolda zorluklar yoksa,o yol seni biryere götürmüyordur..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2010, 15:31:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2010, 15:54:36 »
  gecen hafta yaris 1.33 sol m/m  aldım....siteye dün kaydoldum..buradaki yorumları helede sikayetimvar.com u okuyunca resmen şok geciriyorum..otabanın ortasında stop edenmi arasınız,yokuş çıkarken baskı balatası ısınan ,arabayı kenara çekip balata soğumasını bekleyen...

sitede çok yeniyim ...mutlaka çok konuşulmuş tartışılmıştır...ama 18km gelene kadar 2. vitese geçmiyor,yokuşda geri kacırıyor hatta vitesleri sasırıyor ama hepsine razıyım..yeterki büyük bir sorun çıkarmasın..

yakıt göstergesini söylemiyorum bile tam bir fiyasko...2 birim yakıt gösteriyor (2/8 çeyrek depo demek)10 km sonra benzin bitiriyor..

hayırlı olsun aracınız. toyota olması ve dış görünümü çok hoşuma gittiği için tereddütsüz aldım bende ama genel manada sorunu bol. gerçi çoğu arabada görebileceğin sorunlar ama toyota da değil.
yakıt göstergesi yanıp sönmeye başladığı anda dolduruyorum benzini ben. vites geçişlerine gelince benim de okuduğum kadarıyla aurisler de böyleymiş. tam otomatik olsaydı böle bi kayma beklemezdim ama trptonik olduğu için onu da sorun etmiyorum. arkadaşımda renault clio var yeni kasa triptonik, o düz yolda bile kayıyor diyebilirim o kadar fazla yani.

ciddi sorunlarla karşılaşmayız inş.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2010, 15:58:38 »
Ulaş Bey, sizi Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2010, 16:08:16 »
hayırlı olsun aracınız. toyota olması ve dış görünümü çok hoşuma gittiği için tereddütsüz aldım bende ama genel manada sorunu bol. gerçi çoğu arabada görebileceğin sorunlar ama toyota da değil.
yakıt göstergesi yanıp sönmeye başladığı anda dolduruyorum benzini ben. vites geçişlerine gelince benim de okuduğum kadarıyla aurisler de böyleymiş. tam otomatik olsaydı böle bi kayma beklemezdim ama trptonik olduğu için onu da sorun etmiyorum. arkadaşımda renault clio var yeni kasa triptonik, o düz yolda bile kayıyor diyebilirim o kadar fazla yani.

ciddi sorunlarla karşılaşmayız inş.

Düz yolda bilemi.. yok artık bi clio bu kadarmı aşşalanır :):) şakası bi yana gerçi benimki triptonik değil manuel ama .. merak ettiğim arkadasın yaris benzin ile ilgili neden bu kadar acımasız oldugu... Ben arabamı 70bin bakımından almaya gittiğimde ustamın bana sölediği şey şuydu: 10bin Km sora görüşürüz.Gerek benzin olsun gerek başka bişey sorunsuz araçtır yaris.

Ne diyelim Allah kaza bela vermesin....
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2010, 16:23:46 »
 iyidileklerde bulunan arkadaşlara teşekür ederim...

m/m şanzıman genelde aurislerde sıkıtıntılı gibi gözüküyor ...ama diger şikayetlerin hepsi ortak...18 km hıza gelmeden 2 ye almıyor,triptonik kullanıp seninde almana izin vermiyor...nasıl bir yazlımsa artık...sıkışık trafikte tam bir iskence motor bagıra bagıra gidiyorsun...

toyota yı tamamen kötülemek istemiyorum..her araçda sıkıntı oluyor...
  toyotadan önce nissan micra 1.2 tekna otamatik vardı...sorunlarını saysam 10-12 kalem olur...sağlam sıkıntısız bir araç olsun diye toyotaya yöneldim...ama istedigimi bulamayacagım sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 20, 2010, 16:31:38 »
ayıkla pirincin taşını... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 20, 2010, 16:32:16 »
Düz yolda bilemi.. yok artık bi clio bu kadarmı aşşalanır :):) şakası bi yana gerçi benimki triptonik değil manuel ama .. merak ettiğim arkadasın yaris benzin ile ilgili neden bu kadar acımasız oldugu... Ben arabamı 70bin bakımından almaya gittiğimde ustamın bana sölediği şey şuydu: 10bin Km sora görüşürüz.Gerek benzin olsun gerek başka bişey sorunsuz araçtır yaris.

Ne diyelim Allah kaza bela vermesin....

fazla olmuş bildiğin çamur atmışım cidden :D ama kullandığım için biliorum yani, sürekli de bindiğim araba. kayma sorun değil bence zaten, eğim yüksekse el freni sağolsun ;) seninki düz olduğu için ayarındadır her şey de triptoniği becerememiş toyota bu bi gerçek yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 20, 2010, 22:40:08 »
triptoniği becerememiş toyota bu bi gerçek yani.
Nagihan Hn.
 Öncelikle Triptonik değil, tiptronik...
 Ayrıca Yaris'lerde kullanılan otomatikleştirilmiş düz vites sistemi olam Multi Mode şanzımandır.
 Tiptronik ise istenildiğinde vites değişimlerine müdahale edilmesine izin veren otomatik şanzıman sistemidir. Ayrıca Toyota'da Tiptronik ve otomatik vites konusunda gayet başarılıdır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2010, 01:45:15 »
Nagihan Hn.
 Ayrıca Yaris'lerde kullanılan otomatikleştirilmiş düz vites sistemi olam Multi Mode şanzımandır.
 Tiptronik ise istenildiğinde vites değişimlerine müdahale edilmesine izin veren otomatik şanzıman sistemidir. Ayrıca Toyota'da Tiptronik ve otomatik vites konusunda gayet başarılıdır...
ya bişiyi tam anlamadım genelde konularıda okuyorum bi arkadaş toyota ile ilgli kötü bişi söleyince hemen bi savunma olayına geçiliyor...dikkatli forumları okursanız sizlerde görürsünüz...yani bende otomatik ya da tiriptironik almayı düşündüm baktım milletin şikayeti bitmiyo 1,33 sol düz aldım.hiç başım ağrımaz şanzumanda...
yani toyotayı sevebiliriz  ama yapamadıkları şeylerde mutlaka vardır...bu arada otomatik vitesi kime sorsanz en iyi honda derler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 21, 2010, 07:26:44 »
ya bişiyi tam anlamadım genelde konularıda okuyorum bi arkadaş toyota ile ilgli kötü bişi söleyince hemen bi savunma olayına geçiliyor...dikkatli forumları okursanız sizlerde görürsünüz...yani bende otomatik ya da tiriptironik almayı düşündüm baktım milletin şikayeti bitmiyo 1,33 sol düz aldım.hiç başım ağrımaz şanzumanda...
yani toyotayı sevebiliriz  ama yapamadıkları şeylerde mutlaka vardır...bu arada otomatik vitesi kime sorsanz en iyi honda derler...
Savunma gibi bir durum yok Evren Bey.
 Sadece karıştırılan bir konu var. Multi Mode ile Tiptronik şanzımanı insanların karıştırmaması gerektiğini vurguladım. Dikka ederseniz Nagihan Hn. Toyota bu tiptroniği becerememiş gibi bir cümle kullanmış.
 Ben sadece bu sözün yanlış olduğunu ve MMT ile Tiptroniğin karıştırılmaması gerektiğini vurgulamak istedim.
 Ayrıca otomatik viteste en iyinin Honda olduğunu resmi bir veri değildir. Bu sadece halk arasında dillenen bir şeydir. Elbette ki Honda da otomatik viteste iyi ama Toyota'nın da hakkı yenmemeli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 21, 2010, 19:58:14 »
Nagihan Hn.

peki Ergün bey, cahilliğim için üzgünüm. Toyota her zmn en iyisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 21, 2010, 21:14:22 »
peki Ergün bey, cahilliğim için üzgünüm. Toyota her zmn en iyisi...
Estağfurullah, ben cahillik olarak düşünmedim. Sadece yanlış bilinen bir konuyu düzetmek istedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 21, 2010, 23:34:47 »
Savunma gibi bir durum yok Evren Bey.
 Sadece karıştırılan bir konu var. Multi Mode ile Tiptronik şanzımanı insanların karıştırmaması gerektiğini vurguladım. Dikka ederseniz Nagihan Hn. Toyota bu tiptroniği becerememiş gibi bir cümle kullanmış.
 Ben sadece bu sözün yanlış olduğunu ve MMT ile Tiptroniğin karıştırılmaması gerektiğini vurgulamak istedim.
 Ayrıca otomatik viteste en iyinin Honda olduğunu resmi bir veri değildir. Bu sadece halk arasında dillenen bir şeydir. Elbette ki Honda da otomatik viteste iyi ama Toyota'nın da hakkı yenmemeli...
kesinlikle hiçbir markanın hakkı yenmemeli ama sadece size karşı değil yanlış anlamayın belki de çok sevip toyotaya lafta konduramayabilirsiniz böle arkadaşlarımızda olabilir saygılıyız ama bu aralar yoğun yoğun form okuyorum ve bu dediğim çok açık var.hemde sanki toyota herşeyi süper yaparmış gibi...daha başka yorumlarda da  belirttim..keşke paramız almana japona gitmese...bi dolu para verip ala ala bunları alabiliyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 21, 2010, 23:40:21 »
arkadaşlar geri kaydırmamak için yapacağınız yöntem yokuşta ayağınız frendeyken azıcık gaza basıp ayağınız frenden kaldırdığınız zaman yapmıyor benim arkadaşım böyle yapıyor hiç kayma olmuyor bilginize
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ocak 22, 2010, 09:39:49 »

tam anlıyamadım ayak frendeyken hafif gaza basmak için iki ayak kullanılmalı...bence otomatikler için pek iyi bir ayak alışkanlığı olmaz...ayrıca yokusda hafif gaz ile arabayı tutmak sisteme zarar verir diye kullanım kılavuzunda yazıyor...

söylemek istediginizi belki ben yanlış anladım...yanlış anladıysam özür....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 22, 2010, 19:27:39 »
bencede hem ayak alışkanlığı olarak hem de araç için pek hayırlı bir hareket değil bu yani. sol ayağımı frende hayal bile edemiyorum beceremem herhalde  :) hiç olmadı el freni yani... o da ii bişi değildir illa ki ama kullanmak şart olabiliyor bazen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #36 : Ocak 22, 2010, 20:56:17 »
sadece pratik...
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 23, 2010, 03:05:52 »
sol ayak freni daha çok rallylerde olmuyor mu??bi kere denemek için yani pratik olsun diye bomboş ara yolda 40 ile giderken dokunayım dedim..zart diye sarsıldım...kesinlikle iyi bir pratik olmadan denenmemeli...
ya da deneye deneye pratik yapmalı:P
bu arada düz viteste gerek yok zaten ama..otomatikte arkadaşım sol ayağını ön cama dayayarak gidyodu..sebebi çanakkale yolu uzun ve çok düzmüş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 23, 2010, 13:28:42 »
Hocam kesinlikle haklısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 23, 2010, 13:36:54 »
aracın arkasına "babam sağolsun" diye metalik harflerden yazı yazdırıcam resmen =) araçtan haberi olmayanlar için bir özet geçeyim. 2.el 2008 model 70 binde triptonik yaris.
özellikle sabahları gaza bastığımda oluşan takırtı sinirimi bozuyordu. final haftam olduğu için ilgilenemiyordum. babam sağolsun bgn z.burnu derindereye servise götürdü aracı. şanzıman programı yüklemişler araca ve o sesten eser kalmamış. kendisinde de 2004 otomatik corolla var ona baba toyota benimkine de yavru toyota diyo. direk baba toyotadan daha cillop oldu yavru dedi =) 70 bin bakımını da yapmışlar toplamda 200 lira almışlar. bana bayağı uygun fiyat geldi. en yakın zamanda lastikleri değiştircek ve çelik jant taktırıcakmış bu da ekstra güzel bi haber oldu tabii  ::)

tek sorunu o şanzıman programı ve dönemlik bakımıymış. bunlar dışında araç çok temiz demişler servisten. felaket senaryolarının hiç biri olmadı yani !!!

Bak şimdi hem mahçup oldum , hemde çok sevindim;
bir daha asla peşin yargılı davranmayacağım, şirket arabası olsada sonuçta o bir toyota
dayanıklılığı ve sorunsuzluğuyla ünlü bir marka

Öte yandan gerçekten sevindim, genç , ilk arabasını almış bir kardeşimizin arabasının sorunsuz olması çok güzel bir haber, senin adına çok sevindim Nagihan, İnşallah sorunsuz , kazasız, belasız sürdürürsün ve inşallah tez zamanda sıfırına terfi edersin....eeee artık arabanın bıcı bıcı yapmış halde resimlerini bekleriz

tekrar hayırlı olsun...kazasız, belasız, cezasız günlerde....