Gönderen Konu: cam kırılması sonucu meydana gelebilecek arızalar  (Okunma sayısı 6216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: cam kırılması sonucu meydana gelebilecek arızalar
« Yanıtla #40 : Ocak 17, 2010, 23:03:42 »
evet tabiki yan sanayide de bu işte uzmanlaşmış şirketler var ama yinede en iyisi servis en temizi..
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 17, 2010, 23:03:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 18, 2010, 00:02:22 »
merhaba arkadaşlar, öncelikle toyota marka araç kullanmaktan son derece memnunum. yaklaşık 10 yıldır bu marka araç kullanıyorum. yakın bi zamanda şöyle bie sorun yaşadım ve hala tereddütte olduğum için çözemedim. aracımın (corolla hb sol 2005 model) ön camı çatladı. değiştrmeyi düşünüyorum. camı kaskomun anlaşmalı servisinde değiştirdiğim takdirde yağmur sensörü ve ön cam rezistansına zarar gelirmi yoksa servistemi camı değiştireyim kararsızım. çünkü kaskom camın hepsini servis ise % 80'nini karşılıyor. bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. kolay gelsin.
Hakan bey,

Sizin başınıza gelen sorunun benzerini ben de yaşamıştım.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/on-camim-catladi-kaskom-da-var-cami-degistirsem-mi/

Linkini verdiğim konu başlığında bütün detayları var. Tekrar özetlersem:
Benim sigortam Aksigorta'nın "Toyota Kasko" adındaki sigorta paketindeydi. Camım çatladığında Sonkar servise gittim, kasko poliçemde "Toyota Kasko" yazmadığı için fark istediler. Ben de acenteme durumu anlattım, aynı zamanda bu forumda olayı yazdım. Sonra Aksigorta merkezinden birileri buradaki mesajı okuyup benimle iletişime geçti, sorun servisteki bilgisayarda benim kaskonun "Toyota Kasko" olarak görünmemesiymiş, aslında poliçem "Toyota Kasko" olduğu için sigorta şirketi sonkar servisini arayıp durumu açıklığa kavuşturdu, servisten randevu alıp uygun bir zamanda çatlak ön camı orjinaliyle değiştirdim.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Geçmiş olsun.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 18, 2010, 07:00:28 »
Front tuşu yalnızca klimayı da devreye sokarak havalandırma sistemini ön cama yönlendirir. Bu özelliğe buğu çözücü deniyor. Yani rezistanslı cam değil.
 Ön cam rezistansı daha üst sınıf araçlarda mevcut. Amacı da sadece sileceklerin kapalı konumda iken olduğu bölgeyi ısıtmak ve bu sayede soğuk havalarda sileceklerin cama yapışmasını engellemektir.
 Bu donanım yalnızca soğuk iklim ülkelerine satılan Corolla'larda mevcut...

Ön camda nerde rezistans var.Arka cama bakın rezistanslarına ön camda görebilecekmisiniz.Front a bastıgınızda gögüsün üstündeki havalandırma üflüyor sadece.Buda ergünün dedigi gibi bugu ları çözmek için kullanıyor..

var arkadaşlar var... ben camı değiştirirken gördüm
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #43 : Ocak 22, 2010, 17:55:26 »
teşekkürler timuçin bey, gerekirse kasko şirketini değiştirerek bu olayı çözümlerim.