Gönderen Konu: yardımlarınızı bekliyorumm  (Okunma sayısı 3291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: yardımlarınızı bekliyorumm
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2010, 22:12:10 »
 Eğer sorun tespit edilirse ve araç garanti kapsamındaysa(bakımları tam ise) muhtemelen garanti kapsamından işlem yapılır. Bence öncelikle garantinin okey verip vermeyeceğini görmeniz gerekir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2010, 22:12:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2010, 22:47:34 »
Eğer sorun tespit edilirse ve araç garanti kapsamındaysa(bakımları tam ise) muhtemelen garanti kapsamından işlem yapılır. Bence öncelikle garantinin okey verip vermeyeceğini görmeniz gerekir.

peki
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 15, 2010, 12:17:56 »
iyi bir para veren olursa satacağım kemal bey ve ali rıza bey....

bu gidişle nagihan hanımda satacak arabayı....
Düşündüğünüz fiyat nedir, forum üyelerine indirim varmı, arabanızın bir kaç resmini de görebilirmiyiz, sattıktan sonra ne almayı düşünüyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 15, 2010, 12:25:04 »
Arkadaşlar bana öyle geliyorki Nagihan hanımı yanıltıyorsunuz, motor ve mekanik aksam arızaları kullanmaya bağlıdır, garanti kapsamına girmez,
Garanti üretim hatalarına karşıdır,
bu arada triptonik vites olduğuna göre debriyaj balatasına baktırmak ne demek oluyor hakan bey, bu arabada debriyaj pedalı olmadığına göre debriyaj da yok demek değilmidir, yoksa MMT lerde , tam otomatiklerden farklı olarak debriyajmı var..??
Zaten kızcaaz servislerin ne kazıkçı, ne paragöz, ne sinekten yağ çıkarı zihniyette olduğunu bilmiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 15, 2010, 13:27:17 »
Arkadaşlar bana öyle geliyorki Nagihan hanımı yanıltıyorsunuz, motor ve mekanik aksam arızaları kullanmaya bağlıdır, garanti kapsamına girmez,
bu arada triptonik vites olduğuna göre debriyaj balatasına baktırmak ne demek oluyor hakan bey, bu arabada debriyaj pedalı olmadığına göre debriyaj da yok demek değilmidir, yoksa MMT lerde , tam otomatiklerden farklı olarak debriyajmı var..??
Zaten kızcaaz servislerin ne kazıkçı, ne paragöz, ne sinekten yağ çıkarı zihniyette olduğunu bilmiyor...

Motor ve mekanik aksamı garantiye girmeyecekse geriye ne kaldı ki Kemal abi? Elbette ki garantiye girer eğer gerçekten kullanıcı hatası yok ise...
 Ayrıca MMT demek otomatikleştirilmiş düz vites demek Kemal abi. Bari sen yapma, mmt ile ilgili onlarca konu var forumda. Hatta bazıları MMT baskı-balata vs. sorunu diye...
 Otomatikleştirilmiş düz vitesten kastım ise şudur;
 Debriyaj pedalı yok ama onun görevini yapan bir motor var, vitesi otomatik değiştiriyor çünkü o işi de yapan bir motor var...
 Bir kaç komplike parçanın senkronize şekilde çalışması sayesinde oluşan bir kavrama sistemi yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 15, 2010, 14:33:58 »
Düşündüğünüz fiyat nedir, forum üyelerine indirim varmı, arabanızın bir kaç resmini de görebilirmiyiz, sattıktan sonra ne almayı düşünüyorsunuz

16.750 tl. indirim yok.satıp honda alacağım.... :D

kızcağızın kafasını karıştırdık....

başlığı karıştırdık...

forum halkına veda edelim bari.... zira atılmak üzereyiz....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 15, 2010, 14:35:50 »

başlığı karıştırdık...

Suçu A.C.D. ye at abla  :ıslık: :ıslık: :ıslık:  :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 15, 2010, 15:09:43 »
Üretim hatasına karşı garantiye gerek yok ki zaten üretici kanunen sorumlu olur. Bu şuna benzer, ben birisini dövüyorum, o da şikayetçi oluyor, ben de diyorum ki "dövmeyeceğime dair garanti vermemiştim ki". Garanti "normal kullanımda şu kadar sene bozulmaz" anlamına gelir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 15, 2010, 20:45:01 »
Arkadaşlar;
Garanti konusunda çok iyimser ama yanlış bilgiler edinmişsiniz
şimdi ne akası var demeden sonuna kadar okuyunuz lütfen

Üniversitede (artık ilgili faküte hangisiyse) Proresör sınav yapıyor
bir kız öğrenciye soruyor
"aşırı heycan falan gibi durumlarda olduğunun 10 katı büyüyen organ nedir"
Kız kıpkırmızı olur "bu soruya cevap vermeyi reddediyorum hocam" der
Prof. gülümser
sıfır aldın ve bu dersten kaldın kızım der, ama dahada kötüsü ilerde evlenince çok büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaksın, zira on kat büyüyebilen organ göz bebeğidir

Garantiyi her şey zanneden arkadaşlar (İnşallah gelmez ama) başlarına bir şey gelirse hiçte sandıkları gibi bir şey olmadığını göreceklerdir
benim arabamın 5 yıl boya garantisi var, ama birisi çizdi diyelim, gidipte garantiden boyatamıyorum (Kaskodan boyatabilirim)

Üretim hatası dışındaki hiç bir motor aksamı garantiye girmez, nagihan hanımın mevcut arızası kesinlikle kullanım hatasıdır, boşuna kızcağızı yanıltmayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 15, 2010, 21:00:35 »
Alıntı

başlığı karıştırdık...

Gerçekten Honda alacaksanız, gelin takasa girelim, emin olun sıfır kadar temiz araba benimki
inanmazsan resmine bak, istersen başka detaylı resimler gönderirim; takas düşünmezseniz , son fiyatı ne olur (malum türkiyede yaşıyoruz , pazarlıksız alış veriş olmaz) bir kaç resimde görmem gerek, ya adresime mail olarak yada (olabiliyorsa) pm ... adresim proflimde var ama genede yazayım caucassianfolk@hotmail.com

Nagihanın kafası karışmış olabilir ama bence yarı şaka yarı ciddi çok şey öğreniyordur, en azından bi daha şirket arabası almaya kalkmaz

eğitim şart

siteden atılmayı gerektirecek birşey yapmadıkki, kardeş kardeş sohbet ediyoruz işte ne güzel
 aha bu da resim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 15, 2010, 21:17:20 »
Üretim hatası dışındaki hiç bir motor aksamı garantiye girmez, nagihan hanımın mevcut arızası kesinlikle kullanım hatasıdır, boşuna kızcağızı yanıltmayalım.

Kemal abi MMT ile ilgili olarak her gün en az bir arabanın mmt seti garantiden değişiyor. Canlı şahidi benim :)
 Ayrıca çizikle ilgili verdiğiniz örnek ise beni hüsrana uğrattı. Olaya sizin bakış açınızdan değil de bir de şöyle bakın...
 Diyelim ki sıfır bir araba aldım. 10.000 km'den fazla yol yaptım. 10.000 km. bakımını da zamanında yaptırdım. Yolda seyrederken ABS lambam yandı. Servise gittim ABS beyni bozulmuş dediler. Sizce bu garantiye girer mi girmez mi?
 Üretim hatası olsa 10.000 km sonra mı hatasını koyar ortaya???
 Kullanıcı hatası olsa kullanıcı nasıl bozabilir ki o beyni???
 Elbette ki garanti kapsamından değişecektir bu parça...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 15, 2010, 22:29:29 »
Kemal abiyi honda servisleri bayağı korkutmuş :-[ .Abi haklı olduğun yerler var ancak yanlış düşündüğün yerlerde var..Toyota bile MMt şanzımanın eksikliklerini gidermek için araçları servise alıp  kalibrasyon veya parça değişimi yapıyor.Mekanikte kullanıcı hatası diyorsun.Kullanıcı nasıl aracın direkiyon kutusunu veya etrafındaki parçalrada bir sorun yapabilit.Toyotada bir çok araçta direksiyon kutusu mafsalı değişti forumda çok kullanıcı şikayet etti..Başka bir örnek ise fren disk ve balatalarından ses geiyor diye forumdakli bazı arkadaşlar garantiden değişim yaptılar..
Abi 2004 model 45 bindeki aracın amortisörü patlak..Bu garantiden değişimi yapılırmı.Senin cevabın elbette hayır olacak.Ama kendi aracımın 45 binde amortisörü patladı ve garantiden değişimini yaptılar..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 16, 2010, 06:38:54 »
bazan ufak tefek istisnalar olabilir, 1997 de bir ford eskort almıştım, sıfır, plazadan eve gelirken havalandırmayı soğuk havaya almak istedim düğmesi elimde kaldı, o gece yağmur yağdı sabah arabanın içinde ve bagajında su vardı, lastiklerden biri delik çıktı....ford tan ölesiye nefret etmeme bir daha yanına bile yakşmama kararı almama sebep olan burada sayamayacağım pek çok arıza çıkaran arabanın hiç bir şeyini garantden yaptıramadım; 5 binde satıp kurtuldum,
toplam 8 kere toyota alıp sattım 4 tanesi sıfır alınmış olan genellikle arıza göstermeyen bu arabalarda nadirende olsa sorun çıktığında servisler hep "üretici hatası" dediler, hondada çok farklı değil...patlayan amotisörü garantiden değişecek servis düşünemiyorum bile, heleki 45 binde, o bir istisnaymış ..
Başa bela olan MMT  lerin değişmesi tabiki garantiden olacaktı, her kesin bildiğini saklayamazlardı
ama genellikle servisler gittiğinizd sorun ne olursa olsun kullanıcı hatası diyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 16, 2010, 21:54:20 »
Abi haklısın servis kullanıcı hatası garantiye girmez dedi.Toyotanın çagrı merkezi diğer firmalara göre çok önde.Oraya mail başvuruma 1-2 gün içinde geri dönüp bilgi aldılar.Sonra garantiden değiştiler.Diğer firmalara göre müşteri memnuniyeti ve şikayetlerin dikkate alınmasını toyota diğer firmalara göre daha fazla önemsiyor..Araçlarda bazen belli üretici hatası olabiliyor.Sonrasında tespit edildiğinde düzeltiyorlar..MMT şanzımanda biraz sorunlu.Toyotada bunu biliyor ve bazı değişiklikelri yapıyor.Nagiha hanımda garanti kapsamından değiştiribeliir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 17, 2010, 20:08:51 »
Nagihanın hiç şansı yok, şirket arabası almış, herşeyin kullanıcı hatası olduğu kesin
yarışta kulanılan arabalar, şirket arabaları zaten kara listede, üstelik toyota arıza vermemesiyle ünlü bir arabayken....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 17, 2010, 20:50:48 »
Nagihanın hiç şansı yok, şirket arabası almış, herşeyin kullanıcı hatası olduğu kesin
yarışta kulanılan arabalar, şirket arabaları zaten kara listede, üstelik toyota arıza vermemesiyle ünlü bir arabayken....

eksik olma Kemal abicim. şu final sınavları zamanında çok iyi geldi bu yazın.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 17, 2010, 20:52:54 »
valla hiç sıkma canını
kör atın kör alıcısı olur
zamanında  takla atmış bi ford almıştım, arabanın hiç bir şeyi tutmuyordu
bir ay sonra aldığım fiyata satıp kurtulmuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 17, 2010, 21:20:39 »
kör atın kör alıcısı olur

Kemal abi epeyce kırıcı konuşuyorsun. Anlaşılan o ki Nagihan Hn.'da söylediklerinize alınıyor. Konunun sapmaması için konuyu kilitliyorum.