Gönderen Konu: iç aydınlatma  (Okunma sayısı 8326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: iç aydınlatma
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2010, 21:44:19 »
elimde iç aydınlatmanın elektrik şeması var, fakat resim mesaja nasıl eklenir bilmiyorum.yardımcı olursanız göndere bilirim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2010, 21:44:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2010, 23:56:18 »
bence sadece kapı swicine bakman yeterli yada değiştireceksin ki abilerimde öle demişler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2010, 00:10:08 »
ama kapı swiçlerinin 4 ü de bozuk olamaz, eğer hiç bir kapıda çalışmıyorsa, sorun başka bir yerdedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 08, 2010, 00:55:50 »
moddel yanlıs oldu özur dilerim 2005 corolla
İsmail bey sizin söylediğiniz tahminimce dikiz aynasının ön tarafında bulunan okuma lambaları. :)

Diğer arkadaşların bahsettiği sürücü koltuğunda otururken sağ omzunuzun üst tarafında bulunan tavan lambası. :)
Orada da konu olan araçtaki gibi Door-Off-On  konumları mevcut.Yani sizin baktığınız lamba yanlış. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 08, 2010, 01:50:03 »
şöyle belirteyim o halde benim aracı alalı 1 ay oldu ve aldıgımdan bu yana 4 kapı da dahil aracı açarken hiçbir lamba yanmıyor ve lambayı açacak on/off butonu veya bununla ilgili bir parca da gözüme ilşmedi. derdimi anlatabildimmi acaba. aksamları çok sorun oluyor çunku.yardımcı olursanız sevinirim
2005 TOYOTA COROLLA TERRA SEDAN [/b][/center]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 08, 2010, 02:57:08 »
İsmail bey sizin söylediğiniz tahminimce dikiz aynasının ön tarafında bulunan okuma lambaları. :)

Diğer arkadaşların bahsettiği sürücü koltuğunda otururken sağ omzunuzun üst tarafında bulunan tavan lambası. :)
Orada da konu olan araçtaki gibi Door-Off-On  konumları mevcut.Yani sizin baktığınız lamba yanlış. :)
Benimde aklıma aynı şey geldi ama heralde arabasındaki lambaları görüyordur diye değinmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 08, 2010, 04:19:48 »

Canım Kardeşim efsanelerde öyle bir durum yok ortada tek bir ışık var sadece ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 08, 2010, 07:22:26 »

Canım kardeşim Emre 2005 model olan mesaja alıntı yapmış görmüyo musun?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #28 : Ocak 08, 2010, 09:56:43 »
arkadaşlar 93 corolla aracımın kapılar açıkken yanması gereken iç aydınlatma yanmıyor manuel müdahale edildiğinde yanıyor fakat ( door ) a getirdiğimde yanmıyor yardımcı olur musunuz..
murat bey,elimdeki iç aydınlatma elektrik şemasında (1992-1998corolla)entegre bir röle var içinde ise bir diod işareti görünüyor.sisdeki arızanın bu röleden kaynaklanıyor muhtemelen.                                           
selamlar aynı sotun bendede vardı hata kablo tesisatında çıktı ustam çok kaliteli biriymiş ekstra dan bana dört adet kapı  siviç i aldırmiıştı olsun bunlarda yedek kalır dedi
bu rölenin pasiv emniyet görevi gördüğü anlaşılıyor, anladığım kadarıyla.baypas etmek istenmeyen tatsız olayların yaşanmasına sebep olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 08, 2010, 11:26:21 »
murat bey,elimdeki iç aydınlatma elektrik şemasında (1992-1998corolla)entegre bir röle var içinde ise bir diod işareti görünüyor.sisdeki arızanın bu röleden kaynaklanıyor muhtemelen.                                            bu rölenin pasiv emniyet görevi gördüğü anlaşılıyor, anladığım kadarıyla.baypas etmek istenmeyen tatsız olayların yaşanmasına sebep olur.

Bahsi  geçen diodun görevi  kendi  mantığımca  şöyle. Normalde  kapının birisi  açılınca göstergedeki  kapı açık uyarısı pilot lambası  ve  tavan iç  lambası  beraber  yanıyor. Kapılar   kapalı iken    manuel olarak tavan lambasını  yaktığınızda diyot tersten akım geçirmediği  için göstergedeki pilot lamba  yanmıyor. Amaç  budur diye düşünüyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 08, 2010, 13:53:49 »
Amaç  budur diye düşünüyorum.
Aynen budur :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #31 : Ocak 08, 2010, 14:16:18 »
arkadaşlar  kapı açık iken iç aydınlatma yanmıyor ama km göstergesindeki kapı açık lambası yanıyor şaştım kaldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 08, 2010, 15:54:43 »
arkadaşlar  kapı açık iken iç aydınlatma yanmıyor ama km göstergesindeki kapı açık lambası yanıyor şaştım kaldım

Anlaşılan o ki  swiçler  sağlam. Problem ampülde veya  ara  kabloda. En basitinden  yani  ampülden  başlayın  kontrole. Bakalım  patlamışmı, sağlamsa anahtarı  kontrol  edin, o da  sağlamsa o zaman siwiçler ile iç aydınlatma lambsı  arasındaki  kabloyu kontrol etmeniz  gerekecek.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 08, 2010, 17:11:36 »
Oksitlenme vardır. Lambanın yanındaki anahtar Door ve On konumlarında ufak bir küre yardımı ile elektriksel temas sağlıyor ve bu küreler zamanla oksitleniyor. Tüm lambayı söküp elektronik spreyi ile temizlerseniz düzelecektir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #34 : Ocak 08, 2010, 20:17:48 »

arkadaşlar bu entegre diod,dört soketli (dört bağlantılı) bir şey.bir tarafı sürücü kapısı swiçine bağlı, 9(1I)olarak işaretlenmiş,dier bir tarafı yolcu kapılarına bağlı 1(1I) aynı zamanda sürücü kapısı swiçinden dier kapılara bir bağlantı var.dier iki çıkışlar, birisi 2(1F) tavan lambasının ''DOOR''a dieri 12(1E) gösterge panelindeki açık kapı uyarı ışığına na bağlı.Türkiye ve avrupa versionunda 1(1I) ,2(1F)ve 12(1E) bağlantıları birbiriyle köprü ile bağlanmış. bu durum da gösterge panelin de uyarı ışığının yanması normal oluyor.arızanın da 2(1F) ile tavan lambasının anahtarın ''DOOR'' arasındaki kabloda veya anahtarın kendisinde.önerim önce akünun -eksi kutup başını söküp çıkartmak ve gereken kontrolleri ölçü aletiyle yapmak, tavan lambasından başlamak en mantıklısı. kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 08, 2010, 23:04:42 »
şöyle belirteyim o halde benim aracı alalı 1 ay oldu ve aldıgımdan bu yana 4 kapı da dahil aracı açarken hiçbir lamba yanmıyor ve lambayı açacak on/off butonu veya bununla ilgili bir parca da gözüme ilşmedi. derdimi anlatabildimmi acaba. aksamları çok sorun oluyor çunku.yardımcı olursanız sevinirim
En iyisi resimli bir açıklama.

Abicim şimdi resimde gözüken araç AE101 ve tavan lambası da aynı yerde.Şimdi sen kendi aracında ki bu lambadan mı bahsediyorsun? eğer öyle ise dediğim gibi üzerinde ki düğme 3 kademeli (Door-Off-On) Eğer On kademesinde hiç yanmıyorsa büyük ihtimal içindeki lamba kesmiştir.(Tabi göstergede kapı açık uyarısı varsa).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 08, 2010, 23:05:25 »
Boşver canım benim sen takma beni. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 09, 2010, 21:33:14 »
aynı sorun bende de vardı.
geçen gün arabada siparişimin yapılmasını beklerken aklıma geldi söktüm. door pozisyonunda iletken bilyenin değmesi gereken metal perçinin gevşemesi sebebiyle yerinden kayıyormuş. 10 dakka sürmedi 50 kuruşluk japon yapıştırıcısı olayı halletti.

ayrıca göstergedeki kapı açık ışığı çalışıyorsa kapı switchleri sağlam demektir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ocak 10, 2010, 04:00:24 »
aynı sorun bende de vardı.
geçen gün arabada siparişimin yapılmasını beklerken aklıma geldi söktüm. door pozisyonunda iletken bilyenin değmesi gereken metal perçinin gevşemesi sebebiyle yerinden kayıyormuş. 10 dakka sürmedi 50 kuruşluk japon yapıştırıcısı olayı hal
ayrıca göstergedeki kapı açık ışığı çalışıyorsa kapı switchleri sağlam demektir.

işte çözüm diye buna derim, büyük olasılıkla problem aynıdır