Gönderen Konu: 1998 Toyota Supra 6 Speed TT  (Okunma sayısı 23957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Supra
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 1998 Toyota Supra 6 Speed TT
« Yanıtla #40 : Haziran 17, 2010, 02:36:32 »
Tesekkurler arkadaslar. Zaman buldukca daha da aktif olacam ve diger konularda da yorumlara baslayacam.

Gumus olani sattim :((( Soyle diyebilirim lisedeyken Suprayi dergilerde bakiyordum ve en buyuk hayalimdi. Allaha sukur buda oldu ama simdiki en buyuk hayalim bunu turkiyeye getirmek. Sene sonu yada gelecek senin ilk ayinda temelli donuyorum turkiyeye ve arastiriyorum. Simdilik buldugum bilgiler 3 yas alti olma sarti ama ben tr deki diger supralari kim nasil ne sartlarda getirdi onu ogrenmek istiyorum... Sahibinden sitesinde 94 model sari renkli otomatik vardi ve direksiyon tersden di... Bunu eminimki eleman yakin bir zaman da getirdi yani arac 3 yasindan ufakken degil...
Bakalim olurda imkanlar olusur ve getirebilirsem super olur ama eger getirmezsem uzulerek satacam ve turkiyeden birsey arastiracam... Tek uzuntum turbo lu arabaya binen turbosuz baska arabaya binmek istemez diye bir tabir var burada ve gercekden dogruymus :))) Simdi kara kara turbolu toyota ariyorum...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 17, 2010, 02:36:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #41 : Haziran 17, 2010, 03:21:32 »
Soyle diyebilirim lisedeyken Suprayi dergilerde bakiyordum ve en buyuk hayalimdi.
İşte bu yüzden darısı başıma demiştim Selçuk abi :)
Sanırım benimki hep hayal olarak kalacak Türkiye şartlarında böyle bir araçın bende olması imkansız çünki :(
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 17, 2010, 04:29:36 »
oo nasılsın selçuk abi türkiyeye mi geleceksiniz artık.Biraz zor olur artık buraya alışmak selçuk abi gazın lt si 3.64 tl senin supra ya binemezsin burda öleee :D
Selçuk abi senin supranın aynısını getiriyolar türkiyeye ben ankara da çok gördüm hatta bizim orda bi ara turuncu plakalı bi supra vardı oda sonradan türkiyede kaldı ama yeni yasa değişti ise onu bilemem ama bi tane getirebilme hakkın var die biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Haziran 17, 2010, 04:59:27 »
Valla benzin fiyalari ucmus turkiyede :)) Lpg de tailmaz heheh artik ayda bir binerim ama olsun yeterki bu turkiyede olsun :)))
Ufuk senin o elemanlarla hic baglantin var mi? En azindan biraz bilgi alabilirsek ona gore davranacam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 17, 2010, 10:42:53 »
bu ne yaaaa. kaldırın şu resimleri.. oldumu şimdi 3,0 twin turbo falan... bize 1,6 lt vergisi fazla gelirken.... şaka bir yana güzel araç kardeş güle güle kullan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 17, 2010, 11:31:01 »
... Simdilik buldugum bilgiler 3 yas alti olma sarti ama ben tr deki diger supralari kim nasil ne sartlarda getirdi onu ogrenmek istiyorum... Sahibinden sitesinde 94 model sari renkli otomatik vardi ve direksiyon tersden di... Bunu eminimki eleman yakin bir zaman da getirdi yani arac 3 yasindan ufakken degil...

Benim bildiğim kadarıyla aracın Türkiye'ye getirilme tarihi itibariyle üç yaşından küçük olması şart değil. Gümrük vergisini ödemek koşuluyla herhangibir yaştaki aracı getirebilirsiniz. Eğer bahsettiğiniz gümrük vergisi ödemeksizin aracı Türkiye'ye getirmekse; yanlış hatırlamıyorsam, aracı satın aldığınız tarih itibari ile üç yaşından küçük olması lazım. Benden bununla ilgili bir döküman vardı, eğer bulabilirsem özel mesaj gönderirim.

Ekleme: İlgili açıklamaları özel mesaj olarak gönderdim ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 17, 2010, 11:47:39 »
Valla benzin fiyalari ucmus turkiyede :)) Lpg de tailmaz heheh artik ayda bir binerim ama olsun yeterki bu turkiyede olsun :)))
Ufuk senin o elemanlarla hic baglantin var mi? En azindan biraz bilgi alabilirsek ona gore davranacam...

selçuk abi ayın 19 da gidicem ankaraya iki senedir göremiyorum okuduğum için ama ben bi araştırayım bakalım sana özel mesaj atarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Haziran 17, 2010, 14:18:41 »
Super ben ozel mesaji bir inceleyim :))

Ufuk valla cok buyuk sevaba girersin kardesim :) Soz getirirmsem ankaraya senin yanina arabam ile gelirim :)))

Birde arkadaslar luks araba vergisi ne tarz arabalarda aliniyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 17, 2010, 14:33:51 »

Sanırım lüks araba vergisi tamamen kalktı; sadece motor hacmi ve kullanım amacına göre (otobüs, otomobil. SUV vs.) vergilendirme yapılıyor. Yani sizi ilgilendirek kısım motor hacmi olacak. Gönderdiğim e-postada ayrıntılar var
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 18, 2010, 09:56:47 »
Super ben ozel mesaji bir inceleyim :))

Ufuk valla cok buyuk sevaba girersin kardesim :) Soz getirirmsem ankaraya senin yanina arabam ile gelirim :)))

selçuk abi o zaman bi an önce halletmeye bakayım :D şaka bi yana halledicem ben onu abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #50 : Haziran 18, 2010, 12:49:24 »
abi perma hakkını kullanıp sokarsın ama arabanın şuan ki satış fiyatı üzerinden ötv kdv ödemen gerek yüzde oranlarını bilmiyorum net ama %80leri buluyor.....bi tane var hatta istanbulda sarı avusturalyadan gelmiş oda sağdan dreksiyonlu....ama sana çok masraf çıkartcak onu satıp burdan almak daha mantıklı olcka gerçi satılık kalmadı diye biliyorum en son bi tane vardı onuda bi çocuk almış diye duydum başkada kalmadı :)
ama almak isteyince elbet çıkar okul bitsin bende alcam bi tane ama 4 sene var daha ne olcağı belli olmaz belki amerikaya yerleşirim :p

neyse konuya gelelim getirmek basit iş vergiler verildikten sonra....sdney de türk konsolosu varsa bi danış vergi oranlarını onlar daha net bilirler hatta ne kadara mal olcak onu bile sölyebilrler....ayrıca yedek parça diye bana 3sgte atsak yanına hiç fena olmaz bende bi swap yapmış olurum ahahaha :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Haziran 18, 2010, 13:20:25 »
Ufuk supersin ya kardesim eyvalla :))

Bende tr de bir arkadas vasitasi ile ogrendim ve oda ayni sekilde %80 civarinda vergi odemen lazim dedi. Benim merak ettigim vergi %80 ama degerini neye gore hesapliyorlar. Yani ona gore insan hesap yapar heheh :) Japonyadaki degeri olursa super olur :))))
Birde konsolosluga sordum ama onlar genelde benim bildiklerimi soyluyorlar. Hatta Mehmet arkadasimizin yolladigi bilgilerle ayni. Yani araci 3 yil icinde almis olman ve araci aldigin yil ihtibari ile 3 yili gecmemis.
Benim araba 98 model ondan o katagoriye dusmuyor :)))

Hmm demek o sari buradan geldi :)) hahah kim getiren taniyaniniz var mi? O sari 94 model vede otomatikdi. Burada onlar pek tutulmuyor otomatik diye ama o sari guzeldi acilir tavan :))) iki hafta once sahibinden.com da $70,000 e satilikdi,,,,
Birde vergi arastirmasi yaptim yillik 2800tl. Yuh dedim duyunca....heheh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Haziran 18, 2010, 13:55:09 »
türkiyedeki değerine göre verg,lendirilme yapılıyor diye biliyorum....4 metrelik bi konteynır kiralaman gerekçek oda nerden baksan 2000$dan aşağı değildir...bu arada 1600cc üzerine %210 vergi uygulanıyormuş ve aracın en az 1 sene getiren kişi üzerine olması gerekmiş....supra burda az var ama getirceksen gtr34 getir bence abi en azından burda 1-2 tane var satmak istersende anında gider :)
bu arada oraya japonyadan araba yada parça gelişi ne durumda
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #53 : Haziran 18, 2010, 14:26:35 »
eğer imkan varsa bi gtr34 bide supra getir. :) supra kalır gtr34 ü 1 sene sonra satarsın sağlam paraya gider. sende suprayı getirtmek için harcadığın parayı kapatırsın. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #54 : Haziran 18, 2010, 14:32:20 »
malesef permi hakkı tek arabayı ve bilirli bi kaç ev yada başka eşyyı kapsıyor :) yoksa o zaman burası arabadan geçilmez :)

selcuk abi bu arada kısmet olurda supra gelirse buraya dreksiyonu sağda kalsın ama bi kere sola oturup gitmek istiyorum nasıl bi his olcak acaba ahaha :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 18, 2010, 14:40:38 »
Selçuk sadece kendi konuna yorum yapmanı ve sadece bu konuyu takip etmeni hiç beyenmiyorum ;) forumda binlerce konu var , sadece bu konumu ilgini çekiyor senin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Haziran 18, 2010, 14:43:56 »
Tek araca izin varsa yapcak bişi yok :) supra kaçırılmaz :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Haziran 18, 2010, 14:55:35 »
Hehe Valla imkanim olsa okadar cok araba varki onlari getirim :)
Ornegin TRD Aurion var onden ceker supercharge sadece Australia icin uretilmis

, HSV Clubsport var

birde FPV

Bu yukarda gostermis oldugum araclar hem buranin yerli arabalari  ( sahin kartal dogan :)))) ) Hemde buranin polis arabalari ve otoban polis arabalari ( sivil olarak kullaniyorlar ayni bu renklerde farkli farkli )
Keske zengin olsam hepsinden birer tane getirim heheh Deli alet bunlar :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Haziran 18, 2010, 14:58:05 »
Selçuk sadece kendi konuna yorum yapmanı ve sadece bu konuyu takip etmeni hiç beyenmiyorum ;) forumda binlerce konu var , sadece bu konumu ilgini çekiyor senin :)
Eyvalla Mesut valla haklisin. Buaralar zamanim var ondan forumda daha cok zaman geciriyorum ve diger sayfalarda beni bol bol gorursunuz :)) Buarada senin araba onden guzel gozukuyor. Senin sayfan varsa incelemek isterim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 18, 2010, 15:07:53 »
gitmiş gitmişte benim konuya yapmış ilk yorumu :D hey Allahım ya :D hadi hayırlısı başladın yorum yapmaya ozaman değilmi :D geldiğinde tanışırız diğer konuya yazmışsın :) suprayı getir ama tanışmaya gelirken yoksa kabul etmem :D :P :P supra görelim hayatımızda bikerede olsa :D