Gönderen Konu: kışlık lastik yalnız önde olurmu?  (Okunma sayısı 8263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: kışlık lastik yalnız önde olurmu?
« Yanıtla #20 : Aralık 12, 2009, 12:35:40 »
arkadaşlar yapmayın ya, yine masraf yaptırtacaksınız bana neyse şaka bi yana herkese yorumları için teşekkür ederim gerçekten doğru şeyler söylemişsiniz büyük ihtimalle 2 lastik daha aldırtacaksınız bana ama bellide olmaz bizim burlarda fazla kış olmaz. bu arada bende eğlence aradığımda uludağın yoluna çıkıyorum malum genelde heryer kar, çeşitli varyasyonlarla spinler atıp yol kenarındaki karlarda son buluyoruz. 8-) çokda güzel oluyo...
:) :) ben de izmirden ankaraya gelen biriyim, karla ilk tanışmam dört gözle bekliyorum yağmasını çok eğlenceli :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 12, 2009, 12:35:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 12, 2009, 14:23:17 »
  Sadece sizde kış lastiği olmasıda çok birşey ifade etmeyebiliyor bazen (bu belli dönemlerde her araç için zorunlu olmalı). Çünkü önünüzdeki araç trafiği kapayabiliyor ve siz saatlerce bu yüzden mahsur kalabiliyorsunuz.
 Talip, 6 sene önce Bursa'dan Yalova'ya 12 saat civarında gidebilmiştim ve yolda gidebilen yegane araçlardan birisi bizimki idi (yakıtı tam doldurmuştum ve lastikler yeni ve havaları da arttırılmıştı). Tam bir tipi ve zorluk içinde o yolu tamamlanıştım (daha doğrusu yolun neresi olduğu görünmüyordu). Hele Süpürgelik tam bir kutup idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2009, 16:04:06 »
klozet kapağı vs eriyor hemen bu kış arkalara yazlıkları takıp denicem :) kar yağsın diye bekliyorum :P
   Zaten adam gibi lastiklerin yok.Olanıda kardamı eriteceksin.Kış bitince hepsini yenileyeceğim dersen amenna.Ama yok diyorsan öyleyse seni Ulus Çıkrıkçılar yokuşuna gönderelim.İki küçük çay tepsisi işini görecektir..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 12, 2009, 16:18:15 »
2 hafta önce dört adet yeni lastik aldım. niyetim 4 adet vakumlu lastik almaktı ve mevsimlikleri bir sezon daha kullanmaktı. fakat gelen vakumlu lastikler 2008 eylül üretimi idi. bayiye daha yeni lastik yok mu diye sorduğumda. kışlık lastikler böyle 1 sene önceki üretimler geliyor, nereye gidersen böyle dedi (belki en azından michelin için). bende neredeyse 1,5 sene yatmış lastik almak istemedim. ve 4 adet 38/09 almanya üretimi michelin energy saver aldım.

bu konu hakkında (kışlıkların 1 sene önce üretilmesi) bilgisi olan arkadaşlar bizleri de bilgilendirirlerse sevinirim.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #24 : Aralık 12, 2009, 16:40:49 »
Talip abi gecen sene babam işe giderken gizli buzlanma vardı ufuk dedi firene dokunmamla arabanın arkası başladı donmeye dedi etrafımda 4 veya 5 defa dondum sahedet getiriyodum dedi.sonra kanalızasyon suyu mu ne varmıs ona girince araba yavasladıbariyerlere arkası vurdum demişti araçta önler vakumlu arkalarda yazlıktı aman dikkat lastiğimiz iyi olsun abi ben 86 model golfle kumho lastikle yokus cıkıyodum yanımda trans portor vardı cıkamadı lastik cok cok önemli gecen gisvaled diye bi lastik aldık 14 inç tanesi 75 tl idi ve su ana kadar cok iyi düz yolda arabanın hızını cok kesiyo yokus asagı bile yavaslıyo araba insaallah kardada böyle olur sivasın karı meshur
Burda ne yazıyo
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 12, 2009, 19:16:47 »
2 hafta önce dört adet yeni lastik aldım. niyetim 4 adet vakumlu lastik almaktı ve mevsimlikleri bir sezon daha kullanmaktı. fakat gelen vakumlu lastikler 2008 eylül üretimi idi. bayiye daha yeni lastik yok mu diye sorduğumda. kışlık lastikler böyle 1 sene önceki üretimler geliyor, nereye gidersen böyle dedi (belki en azından michelin için). bende neredeyse 1,5 sene yatmış lastik almak istemedim. ve 4 adet 38/09 almanya üretimi michelin energy saver aldım.

bu konu hakkında (kışlıkların 1 sene önce üretilmesi) bilgisi olan arkadaşlar bizleri de bilgilendirirlerse sevinirim.

Hayirli olsun Murat, gule gule kullan. Ben de gecen hafta Kia'ya internetten 4 Yokohama Avid TRZ (4 mevsim) lastik aldim, dun taktirdik.
Bence saticilarin isi o. Lastikleri rotasyonla satiyorlar.Yenileri mutlaka geliyordur, onlari daha sonra satiyorlar.Eskileri ilk once.Elimizdekiler satilsin, sonra baska bir parti daha siparis ederiz de demis olabilirler...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 12, 2009, 19:18:42 »
  Zaten adam gibi lastiklerin yok.Olanıda kardamı eriteceksin.Kış bitince hepsini yenileyeceğim dersen amenna.Ama yok diyorsan öyleyse seni Ulus Çıkrıkçılar yokuşuna gönderelim.İki küçük çay tepsisi işini görecektir..
abi kışlıklarım yeni ya :D onlar varken az eğleniyorum zaten, onlar gider 3-4 yıl :) yazlıkları da yenilemeyi planlıyorum baharda bu kış eski lastiklerim yarılana kadar eğleneyim bari :)
Burda ne yazıyo

bunu anladığın gün o mesajı da anlayacaksın alperenim metin ol :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2009, 12:04:07 »
Hayirli olsun Murat, gule gule kullan. Ben de gecen hafta Kia'ya internetten 4 Yokohama Avid TRZ (4 mevsim) lastik aldim, dun taktirdik.
Bence saticilarin isi o. Lastikleri rotasyonla satiyorlar.Yenileri mutlaka geliyordur, onlari daha sonra satiyorlar.Eskileri ilk once.Elimizdekiler satilsin, sonra baska bir parti daha siparis ederiz de demis olabilirler...

sağol ahmet seninkiler de hayırlı olsun. bana da saçma geldi. o sebeple almadım. 4 mevsim aldım.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2009, 12:51:41 »
[quote author=Ahmet Ozkok link=topic=15550.msg211312#msg211312 date=1260638207]
[/quote]
süper yaaaa :alkis: :alkis:
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 13, 2009, 12:54:20 »
abi kışlıklarım yeni ya :D onlar varken az eğleniyorum zaten, onlar gider 3-4 yıl :) yazlıkları da yenilemeyi planlıyorum baharda bu kış eski lastiklerim yarılana kadar eğleneyim bari :)
bunu anladığın gün o mesajı da anlayacaksın alperenim metin ol :)
pardon murat yanlış alıntı yapmışım

iyi ki varsın toyota...