Gönderen Konu: Tahliye Kanalı Temizliği  (Okunma sayısı 17070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Tahliye Kanalı Temizliği
« Yanıtla #20 : Nisan 28, 2010, 12:23:50 »
Paylaşım için tesekkurler pratık ve guzel bılgı
toyota corolla 2009 comfort mmt d4d

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 28, 2010, 12:23:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 25, 2010, 16:08:48 »
abi çoooookk ama çooookk sağolsun keşke bu konuyu daha önce okuyup her yıl tahliye kanalını temizleseydim arabanın içi gölete dönmeden :((( ama gitti su doldu içi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 25, 2010, 16:55:08 »
Bende dün temizledim sağ paçalığın arkasından yarım kova çamur çıktı ama su akıyordu yine neyse temizledim ettim tel sokıyım dedim yok gitmedi takıldı birazda ince telde ama sararak kalınlaştırdım neyse yine gitmedi en sonunda 9-10 litreye yakın su harcadım içinden baya çıktı çamur falan kendine geldi sonra bide sol tarafa bakıyım dedim paçalığın arkası tertemizdi nasıl bir iştir anlamadım ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 25, 2010, 16:58:29 »
Bide bizimki aldığımızdan beri hiç temizlenmedi ve hep çamurun tozun pisin içindeydi hep ağaç altına çekiyoduk yaprak falan tıkamıştır kesin:(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 25, 2010, 17:00:22 »
Bizim cadde üstü sol taraf caddeye bakıyor mecburen sol taraf tertemiz çıktı sağ taraf kaldırıma bakıyor orası maşallah yarım kova çamur çıktı :wacko: bide bizimkilerde plastiği sökmeye gerek yok direk tel daldırıyorsun kaputu açıp :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 25, 2010, 17:27:14 »
Bizim cadde üstü sol taraf caddeye bakıyor mecburen sol taraf tertemiz çıktı sağ taraf kaldırıma bakıyor orası maşallah yarım kova çamur çıktı :wacko: bide bizimkilerde plastiği sökmeye gerek yok direk tel daldırıyorsun kaputu açıp :)
Ben mecbur sökecem oda garaj çok karanlık ya kapalı apartman altı park bi ton ampül var ama nafile allah yardımcım olsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 25, 2010, 17:28:30 »
Ben mecbur sökecem oda garaj çok karanlık ya kapalı apartman altı park bi ton ampül var ama nafile allah yardımcım olsun :D

ben arka bahçede yaptım herzamanki gibi parketmeyi öğrendiğim yer genel bakımlarımı yaptığım yer bisiklet ve araba için :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2010, 11:12:16 »
çok teşekkür ederim aynı sorun bende de var inşallah kendim halledebilirim resimleriniz sayesinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 14, 2010, 19:44:44 »
emeğinize sağlık teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 14, 2010, 20:20:56 »
Ben hıc temızlemedım ya da temızletmedım ama buna ragmen ne kosolda su sesı duydum nede kabın ıcıne su gırdı :D
Acaba sadece sanslımıyım yoksa ae101 lerde bu soruna rastlanmıyormu?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Kasım 14, 2010, 22:42:54 »
teşekkürler.........
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 05, 2013, 20:17:11 »
Horrttt :) Teşekkürler bir e12 ci arkadaşımın başına geldi bugün burdan nasıl olduğunu bende şansa bırakmadan temizleyim kendikimi. İçine su dolmasın :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Temmuz 27, 2013, 21:28:07 »
bende de aynı problem vardı. aracı yıkadıktan sonra neredeyse 4-5 saat paçalığın oradan su damlıyordu. bugün bende bu temizlik işine giriştim. cam altındaki ızgaraları söktüm. tabiki sol tarafı sökmek için mecburen silecek kollarınında sökülmesi gerekiyor. üst taraftaki gideri eski sileceklerden kalan ince demirle açmaya çalıştım. o kadar uğraşmama rağmen bir sürü çamur çıkmasına rağmen tam olarak açılmadı. gider kısmının bu kadar dar olması ve zor ulaşılması bence mühendislik hatası. ustalara soruyorum bu kısmı aynı lavabo açıcı gibi kimyasallarla açsak acaba bir aksama zarar verirmiyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 27, 2013, 21:32:14 »
bende de aynı problem vardı. aracı yıkadıktan sonra neredeyse 4-5 saat paçalığın oradan su damlıyordu. bugün bende bu temizlik işine giriştim. cam altındaki ızgaraları söktüm. tabiki sol tarafı sökmek için mecburen silecek kollarınında sökülmesi gerekiyor. üst taraftaki gideri eski sileceklerden kalan ince demirle açmaya çalıştım. o kadar uğraşmama rağmen bir sürü çamur çıkmasına rağmen tam olarak açılmadı. gider kısmının bu kadar dar olması ve zor ulaşılması bence mühendislik hatası. ustalara soruyorum bu kısmı aynı lavabo açıcı gibi kimyasallarla açsak acaba bir aksama zarar verirmiyiz.
Hocam kimyasal belki boyaya zarar verebilir ama bol suyla durularsaniz sonra belki bir etkisi olmayabilir :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ağustos 01, 2013, 21:20:17 »
dün ufuk sönmez arkadaşımıza bu konuda danıştım. Söylediği lavabo açıcı ve sıcak suyla açabilirsin diye söyledi. Yakın zamanda deneyip sonucu burada paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ağustos 02, 2013, 23:34:14 »
bugün tüm denemelerime  rağmen yine açılmayınca sonunda lavabo açıcıyı kullandım ve bariz bir şekilde su akışı arttı. 3-4 dakikada suyu boşalttı. lakin tekrar su doldurduğumda yine eski şekilde damla damla akmaya başladı. Başka bir konuda denk geldim herhalde corolla sedanlarda sol tahliye problemi kronik sorun bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 03, 2013, 12:10:21 »
Corolla sedan larda var bu tikanma.hb kasalarda yok.hocam en garantisi sileceklerin altindan izgaralar sokulup yukardan uzun bir tel yardimiyla temizlemek.kisin tikanirsa yagmurda torpido su dolar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • TOYO TOYOTA TOYO TOYOTA TOYOTAAA
« Yanıtla #37 : Mart 07, 2014, 12:21:23 »
Bende aynı model arabamda yaşadım.Sıkıntılı bir zamanda olduğundan yağ kontrol çubuğunu kullanarak açtım ama sorun tekrarlıyor.
Üst haznenin dibinden delik açarak (tabi deliğin metal kısımlarını izole edip su yükselmeden tahliye edecek bir modifikasyon düşünüyorum.Uygulayabilirsem paylaşacağım.Selamlar
2005 1.6 Terra Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • TOYO TOYOTA TOYO TOYOTA TOYOTAAA
« Yanıtla #38 : Mart 10, 2014, 15:54:22 »
Hafta sonu sanayide paçalığı söktükten sonra tekerlek davlumbazını binbir zorlukla açarak içindeki 1kg a aykın çamur ve çakılı çıkardıktan sonra alttan yukarıya tel uzatarak ancak açabildik.İçinden yukarıdan girmesi imkansız görünen 3-4cm lik çakıllar bile çıktı .Buda gösteriyor ki alttanda kanal ağzına tekerlekler çamurla birlikte bunları atıp tıkayabiliyor.Bu kadar tıkanmadan telle ara sıra temizlemekte yarar var.
Resimleri çektim bir ara yüklemek istiyorum.Kolay gelsin hepinize. 
2005 1.6 Terra Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 10, 2014, 15:58:35 »
Hafta sonu sanayide paçalığı söktükten sonra tekerlek davlumbazını binbir zorlukla açarak içindeki 1kg a aykın çamur ve çakılı çıkardıktan sonra alttan yukarıya tel uzatarak ancak açabildik.İçinden yukarıdan girmesi imkansız görünen 3-4cm lik çakıllar bile çıktı .Buda gösteriyor ki alttanda kanal ağzına tekerlekler çamurla birlikte bunları atıp tıkayabiliyor.Bu kadar tıkanmadan telle ara sıra temizlemekte yarar var.
Resimleri çektim bir ara yüklemek istiyorum.Kolay gelsin hepinize.

Bekliyoruz resimleri, bayağı pislik toplamış dediğinize göre..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.