Gönderen Konu: Buzdolabı Tavsiye  (Okunma sayısı 10761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Buzdolabı Tavsiye
« Yanıtla #20 : Kasım 14, 2009, 11:20:11 »
  Özellikle dar, ince uzunlardan kaçıyorum. Genişler bizim mutfağa daha uygun. Gözüm Gardrop tipi olanlarada kayıyor ama illa Gardrop tipi düşünmüyorum. Tabi Derin dondurucu olması şart. Sebil falan pek gerekli şeyler değil bizim için. Anti Bakteriyel olmasıda iyi olur.
 Aslında spotta hanım güzel bir Electrolux bulmuş. Ama bir dolapçıdan öğrendiğimiz kadarı ile kimileri avrupa ve iyi oluyormuş, kimileri ise Çin parçalı ve kısa ömürlü. Avrupa bulursanız kaçırmayın dedi. Dolabın üstünde küçük bir çizik varmış. Ama başka sorun varmı bilmiyorum doğrusu.
 Bosch'a da aklım gidiyor. Samsung'da iyi diyorlar. Ama servisde önemli tabi. Gidip mağaza mağaza da dolaşmak lazım ama aynı markada farklı kaliteler olabiliyormuş, o da insanın kafasını karıştırıyor.

Bu arada Emre, çalışman için benden 1 :alkis: . Seni alan kız yaşadı. :):):)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 14, 2009, 11:20:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 14, 2009, 12:28:52 »
  Özellikle dar, ince uzunlardan kaçıyorum. Genişler bizim mutfağa daha uygun. Gözüm Gardrop tipi olanlarada kayıyor ama illa Gardrop tipi düşünmüyorum. Tabi Derin dondurucu olması şart. Sebil falan pek gerekli şeyler değil bizim için. Anti Bakteriyel olmasıda iyi olur.
 Aslında spotta hanım güzel bir Electrolux bulmuş. Ama bir dolapçıdan öğrendiğimiz kadarı ile kimileri avrupa ve iyi oluyormuş, kimileri ise Çin parçalı ve kısa ömürlü. Avrupa bulursanız kaçırmayın dedi. Dolabın üstünde küçük bir çizik varmış. Ama başka sorun varmı bilmiyorum doğrusu.
 Bosch'a da aklım gidiyor. Samsung'da iyi diyorlar. Ama servisde önemli tabi. Gidip mağaza mağaza da dolaşmak lazım ama aynı markada farklı kaliteler olabiliyormuş, o da insanın kafasını karıştırıyor.

Bu arada Emre, çalışman için benden 1 :alkis: . Seni alan kız yaşadı. :):):)
Hakan abi Genişlik diyorsan gardroplar kasa görünümü olarak geniş baktığım kadarıyla.Yani kullanımda sıkıntılı gibi görünüyor.İç genişliğini istiyorsanız yine Sharp dolaplarını öneririm.Gidip yerinde izleyip de bakarsınız.Herhangi dolabın kapağını açın ve kenar duvarlarına bir bakın kalınlığı ne kadar? Birde Sharp lara bakın kenar kalınlıkları ne kadar? Sharp daha incedir genelde ve iç hacmi bu yüzden daha geniştir.Önceden ince olduğu için diğerleriyle aynı boyutta olanlardan az bir miktar daha fazla yakıyordu.Şimdi ise gelişen teknoloji ile onuda geliştirerek aradaki farkı kapatmışlar.Sorunsuzluk olarak da en azından bir bosch siemens kadar sorunsuzdur. ( kullanıcıları araştırdım :) )

Mesela iki örnek vererek aradaki bir kaç farkı göstereyim.
İlki Siemens bir dolap."SIEMENS KD49NA73NE ANTİBAKTERİYEL NO-FROST BUZDOLABI-A+ Enerji"

http://www.hepsiburada.com/siemens-kd49na73ne-antibakteriyel-no-frost-buzdolabi-a-enerji/productDetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtsiekd49na70ne

Boyut olarak baktığımızda siemens:
Genişlik (mm):700 mm
Yükseklik (mm):1.850 mm
Derinlik (mm):750 mm

İç Hacim olarak Siemens:
Toplam brüt kapasite (l):480 l
Toplam net kapasite (l):478 l
Soğutucu brüt kapasitesi (l):381 l
Dondurucu brüt kapasitesi (l):99 l

Ve yıllık tüketim olarak Siemens:
Enerji Tüketimi (kWh/yıl)     504

Bir de Bahsettiğimiz Sharp dolaplarını koyalım.
"SHARP SJPT69RBE NO FROST PLASMA BUZDOLABI-BEJ"
http://www.hepsiburada.com/sharp-sjpt69rbe-no-frost-plasma-buzdolabi-bej/productDetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtshsjpt69rbe

Boyut olarak Sharp:
Net Boyutlar (YxGxD) : 1770 x 800 x 720

İç hacim olarak Sharp:
Toplam Net Hacim : 555 Litre
Toplam Dondurucu Hacmi : 139 Litre
Toplam Buzdolabı Hacmi : 416 Litre

Yıllık tüketim olarak Sharp:
Enerji Tüketimi (kWh/yıl)     485

Fiyat olarak ikisi de solo üründür. (site üzerindeki fiyatlar)
Siemens:   Fiyat   1.766,95 TL + KDV
    KDV Dahil   2.085,00 TL
    Havale ile   2.001,60 TL
Sharp:   Fiyat   1.651,49 TL + KDV
    KDV Dahil   1.948,76 TL
    Havale ile   1.870,81 TL

Karşılaştırmaya göre sonuçları ve yorumları sizler yapın. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Kasım 14, 2009, 19:21:00 »
  Evet, Sharp da iyi diyorlar. Tek çekincem servis hizmetleri nasıldır diye olmuştu. Samsung'u da metediyorlar. Ama bu akşam hanımla gittik ve Vestel'in (hiç aklımda yoktu) bir modelini beğendik. İç hacmide iyi duruyordu. Garantisi falanda iyi. Aslında gördüklerimiz içinde (dıştan) arçelik, siemens (ki siemens den iyi şeyler bekliyordum) daha alımlı ve kullanışlı idi. İç aksamını herhalde zaman gösterecek. :) Gelsin detaylarını da yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 14, 2009, 19:27:23 »
Abicim konuyu yeni gördüm üstünkörü okudum yorumlarıda... Şahsen sharp electrolüx bana  markalar gibi geliyor nedense :) yıllardır Bosch kullanıyoruz, Bunda dayımın Bosch bayii olmasınında rolü büyük sanırm :) Bosch düşünürseniz fiyat alabilirim sizin için...

Ayrıca bahsettiğiniz gibi eskisi gibi sağlam üretilmiyor malum tüketimçağındayız.... Güncel bir örnek eskişehirdeki evimdede dolap değişikligine gittim halam saolsun 25 yıllık arçelik dolabini bize verdi başka bir arkadasımda 1 yıl kullanılmıs bir arcelkik dolap aldı yaklasık 2 haftadır kullanıyoruz ikimizde bizimkindeki performans kesinlikle yok yenisinde....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 14, 2009, 19:52:26 »
    Abi Media Markt'a git orada tüm markaların bir çok modelleri var.Dükkan dükkan dolaşmana gerek yok.Tek bir yerden bakıp gidip mağazasından alabilirsin.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Kasım 14, 2009, 19:59:03 »
  Bizdekide eski bir Arçelik dolaptı. Çocukluğum içinde geçmiştir. :) Yaptırmanın eskisi gibi uzun ömür getirmeyeceğini öğrendim ve bu yüzden değiştirme yoluna (motoru yanmış) gittim.
 Çok iyi olurdu aslında Bosch ama burada bir bayi ile anlaştık ve modeli bizim GK 'ın da hoşuna gitti. Derin, geniş falan. Ama artık hiçbirisi evladiyelik olsun diye üretilmiyor anladığım kadarı ile.
 Çok sağol Ahmet. Yine birşey olursa haberdar ederim.

Sağolasın Özcan. Bu hafta acayip hasta idim. Doğru düzgün hiç bir yere gidemedim. Akşam sonunda hanımla bir bakalım dedik (daha önce internetten araştırmıştım ama internette görme ile yerinde görme farklı oluyor) ve bir kaç yere gittik. Şansa hemen beğendik, sonra başka markaların ürünlerine de gidip bayilerde baktık ama bu beğendiğimiz şu an için en makulu gibi geldi ve daha uzatmayalım alalım dedik GK ile. Benimde içime sindi açıkçası.

Not: GK ne diye merak ediyorsanız bulmaya çalışın bakalım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 14, 2009, 20:04:02 »
  Bizdekide eski bir Arçelik dolaptı. Çocukluğum içinde geçmiştir. :) Yaptırmanın eskisi gibi uzun ömür getirmeyeceğini öğrendim ve bu yüzden değiştirme yoluna (motoru yanmış) gittim.
 Çok iyi olurdu aslında Bosch ama burada bir bayi ile anlaştık ve modeli bizim GK 'ın da hoşuna gitti. Derin, geniş falan. Ama artık hiçbirisi evladiyelik olsun diye üretilmiyor anladığım kadarı ile.
 Çok sağol Ahmet. Yine birşey olursa haberdar ederim.

Sağolasın Özcan. Bu hafta acayip hasta idim. Doğru düzgün hiç bir yere gidemedim. Akşam sonunda hanımla bir bakalım dedik (daha önce internetten araştırmıştım ama internette görme ile yerinde görme farklı oluyor) ve bir kaç yere gittik. Şansa hemen beğendik, sonra başka markaların ürünlerine de gidip bayilerde baktık ama bu beğendiğimiz şu an için en makulu gibi geldi ve daha uzatmayalım alalım dedik GK ile. Benimde içime sindi açıkçası.

Herzamana yardımcı olurum abicim ;)

GK yı aramaya gerek yok :D

Canım yengecim olur kendisi Genel Kurmay :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2009, 20:15:35 »
  Yengeden başkası olamaz elbette :). Bu arada geçmiş olsun Hakan abi.Umarım önemli bir rahatsızlık değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Kasım 14, 2009, 20:58:57 »
  Valla öksürmekten ciğerlerim söküldü. Doğru dürüst birşey yapamıyorum kaç gündür. Pek ateşim falan çıkmadı ama. Sadece öksürük, halsizlik ve burun akıntısı vardı. Birazda baş ağrısı.
 Herkese aman dikkat diyorum, acayip salgın şu sıralar (geçen gün tramvayda kaptım sanırım). İyi dilekleriniz içinde teşekkrüler arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 14, 2009, 21:01:13 »
  Valla öksürmekten ciğerlerim söküldü. Doğru dürüst birşey yapamıyorum kaç gündür. Pek ateşim falan çıkmadı ama. Sadece öksürük, halsizlik ve burun akıntısı vardı. Birazda baş ağrısı.
 Herkese aman dikkat diyorum, acayip salgın şu sıralar (geçen gün tramvayda kaptım sanırım). İyi dilekleriniz içinde teşekkrüler arkadaşlar.
  Abi faranjit varmı sende.Varsa öksürük çok kötü oluyor.Tekrar geçmiş olsun.Bu arada GK'yı doğru bildik mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 15, 2009, 04:11:09 »
bence derin donduruculu olnından alma, anormal elektrik tüketimi var, her kes "nofrost" olanı tercih ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Kasım 15, 2009, 10:27:12 »
  No frost aldım bende. Pazartesi getirecekler bakalım. Zaten A sınıfıdan aşağı almamak lazım.

Faranjit bildiğim kadarı ile yok Özcan ama kuru acayip bir öksürük var. Dayanamadım ve öksürük şurubu aldım zaten. Ciğerlerim acıdı artık öksürmekten.
 Evet, GK doğru. :)