selam .. arkadaşlar arabanın far ampullerini değiştiricem.. beyaz ampul alıcam bir tane buldum ama xenon ampulümü yoksa normal mi anlayamadım bir yardım ederseniz sevinirim..
Osram H4 Cool Blue Hyper White 5000K
link..
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/show_stock.asp?product=01142
linkteki ampul normal h4 ampulun beyazıdır.
eger farlarını beyaz yapmak istiyorsan xenon almanı tavsiye ederim .
bende normal ampul almıstım ama aydınlatması çok kötü diye gittim xenon takım aldım.
bende öyle düşünüyorumda para

stajer maaşıyla nasıl alıyım alırımda 1 aylık maaşı bi xenon a vermek koyar
2 Takitle ii ayda yarım maaşla alırsın

E babaya da biraz çıtlattırırsın
Osram night breaker tavsiye ederim.ben kullanıyorum.aydınlatması yağmurda güzel.tavsiye ederim
ömrü çok kısa, 3-4 ayda ikisi de kesti. (H7 tipi)
altı aydır kullanıyorum.Gündüzleride yanıyor üstelik şu ana kadar birsey olmadı
bizim arabanın
H4 tipi. ismail abi nerden aldın nekadara aldın aydınlatması nasıl marka model falan söyleyebilirmisin ?
Osram nightbrekearlarımı bayrampaşa bauhaustan almıstım.üstelik denemek için bir makine vardı deneyerek aldım.geceleri 25 metre rahat aydınlatıyor.fiyatı 30TL falandı sanırım.
Osram nightbrekearlarımı bayrampaşa bauhaustan almıstım.üstelik denemek için bir makine vardı deneyerek aldım.geceleri 25 metre rahat aydınlatıyor.fiyatı 30TL falandı sanırım.
aydınlatması çok güzel, xenon gibi beyaz değil, açık sarı. karşıdan gelenin gözünü almıyor. ama sitesinde de yazıyor ömrü kısa diye. ben çok kısa olacağını da sanmıyordum. ama bir akşam ikisi birden kesti. benden görerek alan bir arkadaşın arabasında da teki kesti. ben 20 tl den almıştım tekini. tekli kutuda satılıyordu.
aslında şu aralar araştırdığım ama bulamadığım bir ampul var. Philips nightguide double life diye. 3 renk ışık veriyor. bunu da tavsiye ederim. bir ara hepsiburada da vardı artık yok. 70 TL civarı birşeydi.
philips nightguide kullandım.3 renk olduğu doğru (sağ tarafa mavi,ortaya beyazımsı, sol tarafa ise sarımsı bir ışık veriyor) ama ben memnun kalmadım.Çünkü aydınlatma yetersiz gibi geldi ama BOSCH Xenon Silver diye ampul çıkarmış onuda denemek lazım.
benim dediğim osram ampulün çifti 25 tl praktikerde
ercan bence böyle bir şey dene senin arabanın rengi kapalı çok güzel yakışır
aracınızı ayaklı pavyona dönüştürmek istiyorsanız birebir
bosch un performansı iyi imiş fakat onunda ömrü kısaymış osram nb gibi.
boschu araçtırdıktan sonra gecekuşu forumunda buldum bir yorum. kullanan kişi çok methetmiş, gece, gündüz, yağmurda, siste vs. kullanmış çok memnunum demiş. ama ömrünü kullanıp göreceğiz dedikten sonra yeni bir mesaj yazmış ve tek taraf kesti 2. ay sonunda demiş. aynı sorunu osram nb ile de yaşamış. o da ampul arayışı içinde. 2-3 ayda bir ampul almaktan bıktım diyor. performans ampulleri ömürsüz diyor.
ozaman bizim sarı ampuller onlardan iyi demekki. tek çare xenon almak
arkadaşlar bu tür halojen ampuller çok hassas oluyor. mesela ömrünü kısaltan en önemli etmenlerden biri de araç çalışmadan önce marşa basarken ampullerin açık olması gibi. bu durumdayken araçlarda 12 voltun üstünde gerilim oluşuyor. (13.5 14 volt gibi olması lazım) işte oluşan bu yüksek gerilim de ampulun ömrünü kısaltıyor. dikkat edilmesi gerek buna. ayrıca halojen ampuller en ufak bir sarsıntıdan bile etkilenip patlayabilir. en iyisi paraya kıyıp xenon taktırmak diyemicem çünkü onun da eksileri var hem pahalı hem de yağmurlu havalarda ecu yu bozma riski var.
bizde de 2009 corolla var stok ampuller çok yetersiz. çok kararsız kaldım xenon mu halojen mi diye. halojen ucuz ve çok iyileri var ama 3 ayda bir de ampul değiştirilmez ki. en iyisi stoklarla idare etmek
Night breaker kullanıyorum 9 ay kadar sorunsuz kullandım H4 olanını.Gündüzleri sehir içi sehir dışı farketmeksizin kısaları yakarım.
okan bey aracınızda far sensörü var mı peki? 9 ay nightbreaker için uzun süre. 3 5 ayda bir değiştiren de var bunu..