0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet abi radyatörde değil, kaputu açınca sol kısımda kalan depoda azalmıştı. Sanırım bahsettiğin depo bu olsa gerek.
Sizin aracınızı bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla yedek/tahliye deposu, Toyotalarda soğutma sıvısı sirkülasyonun dışında kalıyor. Bu nedenle eksiğin radyatörden sorunundan kaynaklandığını sanmıyorum
Peki su eksilttigi zaman araç radyatöre nerden çekiyor suyu cidden merak ettim..radyatörün yanındaki yedek depodan çekmiyormu..Ben lpg takılırken su hortumlarını kestikleri için bir miktar çok az ama 1 parmak 2 defa eksiltti..Öncesinde 5 yıl gram eksiltmedi.Ben bakmazdsım bile
Eğer eksilme sadece yedek su (tahliye) haznesindeyse normal. Bunun için endişelenmeye gerek yok. Yedek (tahliye) deposunun kapağını kontrol etmekte fayda var. Ama eksilme radyatörde ise hiç vakit kaybetmeden kontrol ettirin
Hocam benim bildiğim bu yedek depo olarak bahsettiğiniz depo radyatör suyu taşırma kabıdır.Radyatörde kaynamadan ve basınçdan dolayı genleşen antifirizli saf su karışımı bu taşırma kabına dolar.Acaba doğru olan mı yoksa benim mantık yürütmem mi söylediklerim....?Kesin bilen varsa eğer yazarsa öğrenmiş oluruz...?
Fazla bir masrafı yoktur umarım.Onunla geçmiş olsun..