Gönderen Konu: Mobesa kameralar  (Okunma sayısı 6154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Mobesa kameralar
« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2009, 13:08:11 »
ben gecen hafta 2senedir ilk cezamı yedim ne hızdan ne ışıklardan SİS lambası acık seyir etmekten 62 lira

kusura bakmayın ama haketmişsiniz.
sisleri yakıp gelenlere selektör yapıyorum çoğu tın. adam önümde gidiyor arka sisleri yakmış. sıkışık trafikte takip ediyorum. kırmızı gözüme projektör gibi vuruyor. daha sonra adamı geçip önünde arka sisleri yakıyorum ben de anlasın diye. ama nerdeee. bu konuda çok dertliyim. özellikle de çakma xenonlardan. 1 sene kadar oluyor. şahin takmış Allah bilir 10 K mıydı bilmiyorum. gece saat 23 civarı. adama selektör yaptım. tınlamadı. ben de yaktım uzunları bu sefer o bana selektör yaptı. ben de kapatmadım. gidiş geliş E-80 de üzerime kırdı kafasına göre. devam ettik gittik.

bu sebeple gereksiz sis lambası kullanımı ve çakma xenon kullananları kınıyorum ve bu konuda bir tedbir alınmasını istiyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2009, 13:08:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ekim 31, 2009, 14:01:18 »
bu sebeple gereksiz sis lambası kullanımı ve çakma xenon kullananları kınıyorum ve bu konuda bir tedbir alınmasını istiyorum.
Katılmamak elde değil hocam, gereksiz sis lambası, kalitesiz ve ayarsız xenon,  ayarsız far. Gece sürüşünü riske sokan faktörler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 31, 2009, 15:33:50 »
Peki yolu genişletmesinler, var olan asfaltı birinci kalite yapsınlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 31, 2009, 15:54:53 »
Peki yolu genişletmesinler, var olan asfaltı birinci kalite yapsınlar?

Buna %100 katılıyorum :) hatta 1. kaliteden ziyade olması gereken yolda su birikintileri tutmayan sünger olarak tabir edilen asfalt cinsi yol direk olarak suyu emerek yanda bulunan giderlere gönderiyor... Böyleikle çukur v.b. yerlerin su ile domaması sürücülerinde bonus toplar gibi çukura düşmemesi için ilk önlem olabilir... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ekim 31, 2009, 17:38:43 »
Mesela istanbul da E-5 yapılan asfalt gerçekten kaliteli sanırım.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Ekim 31, 2009, 17:49:13 »
sisleri yakıp gelenlere selektör yapıyorum çoğu tın. adam önümde gidiyor arka sisleri yakmış. sıkışık trafikte takip ediyorum. kırmızı gözüme projektör gibi vuruyor. daha sonra adamı geçip önünde arka sisleri yakıyorum ben de anlasın diye. ama nerdeee. bu konuda çok dertliyim. özellikle de çakma xenonlardan. 1 sene kadar oluyor. şahin takmış Allah bilir 10 K mıydı bilmiyorum. gece saat 23 civarı. adama selektör yaptım. tınlamadı. ben de yaktım uzunları bu sefer o bana selektör yaptı. ben de kapatmadım. gidiş geliş E-80 de üzerime kırdı kafasına göre. devam ettik gittik.

yok abi haklısın öle artislik yapanlardan deglim hava kapalı oldugunda bazen sadece sisleri yakarım ama göz alan xenon sislerim yok ama o gun farkında olmadan parkların yanında onuda yakmısım normal farla sis farları aynı yerden yanıyor benim.Kasıtlı olarak acan hele arka sisleri açan tiplerde hemfikiriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #26 : Ekim 31, 2009, 18:58:09 »
Mesela istanbul da E-5 yapılan asfalt gerçekten kaliteli sanırım.

Görürüz bir sağlam yağmur ya da kardan sonra kalitesini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Ekim 31, 2009, 22:15:22 »
bu konu hakkında söylenecek çok şey var ancak tabi yol üzerinde yapılan radar uygulamaları biz vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına yapılan çalışmalardır. bu çalışmalar daha çok hız yapmayı önlemek amacıyla yapılmaktadır bence radar yerlerini tespit etmektense hız ve trafik kurallarına uyulursa meydana gelen kazalarda da azalmalar olacağına inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 31, 2009, 22:21:30 »

Murat senin bu anlattığını ben 10 sene önce kadar Etimesgutta yaşadım.Gece işim bitti eve dönüyorum.Zırhlı birlikler ile Hava hastanesi arasındaki yolda Jandarma'ya ait bir Transit önündeki ve üstteki bütün sisleri ve sanırım 6 taneydi.Hepsini yakmış ve uzunlarda dahil olmak üzere...Defalarca selektör yaptım ama asker arkadaş tınlamıyor bile.Bende uzunlarımı yaktım ve onun şeritine girdim.Birbirimize epeyce yaklaştıktan sonra sisler ve uzunlar söndü.Bunu yapmak istemezdim ve yaptığımın tehlikeli olduğunu biliyorum ama bu askerde olsa poliste olsa ortak kullanım alanlarını bilinçlice ve doğru kullanmak zorundalar.
   Asfalt konusuna gelecek olursak eğer en güzel asfalt balık sırtı diye tabir olandır.İSter yağmur isterse kar yağsın hiç fark etmez yol tertemiz kalır...Kullandım ve biliyorum bu yolu.Bingöl'de bir ara bu yol kullanılmıştı...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 01, 2009, 20:17:45 »
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 01, 2009, 23:17:01 »
Ne diyeyim erhan haksızmıyım kardeşim...Eline almıs bekliyorlar..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #31 : Kasım 02, 2009, 12:03:47 »
bu konu hakkında söylenecek çok şey var ancak tabi yol üzerinde yapılan radar uygulamaları biz vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına yapılan çalışmalardır. bu çalışmalar daha çok hız yapmayı önlemek amacıyla yapılmaktadır bence radar yerlerini tespit etmektense hız ve trafik kurallarına uyulursa meydana gelen kazalarda da azalmalar olacağına inanıyorum.

Evet, haklısınız ama Bakırköy sahil yolunu kullanıyorum her sabah 07.20 de oradan geçiyorum. Koca bir levha hız sınırı 50 KM diye, o yolda 50 KM hızla gidilir mi? En azında makul bir hız limiti belirlesinler. Tamam 100 KM olmasın fakat 50 KM çok abartılı.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 02, 2009, 14:35:42 »
Evet, haklısınız ama Bakırköy sahil yolunu kullanıyorum her sabah 07.20 de oradan geçiyorum. Koca bir levha hız sınırı 50 KM diye, o yolda 50 KM hızla gidilir mi? En azında makul bir hız limiti belirlesinler. Tamam 100 KM olmasın fakat 50 KM çok abartılı.

Bilgehan Abi sahil yolundah hız limiti 70km. çıkartıldı yakında levhaları güncellemeye başlarlar. Orada Koridor hız tespit diye bir radar uygulaması devreye girecek Türkiye'de ilk defa araç hızı nokta olarak değil yol üzerindeki ortalama hızı üzerinden tespit edilecek. (Tünel mantığı gibi) yani Sahil yolunda ortalama hızın 77 üzeri olura (70+ %10) ceza işlemi uygulanacak. Aslında bu sistem nokta radarlara göre daha insaflı çünkü değişken hızlarda seyir edebilirsiniz demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
« Yanıtla #33 : Kasım 02, 2009, 15:25:28 »
Aralığı ne olacak ama bunun o önemli. Bir keresinde hatırlıyorum Tekirdağ'a gidiyordum. Yol boyunca 90'ı geçtiysem namertim! Bir yerde yokuş aşağı iniyordu baya yol. Ben de yine hızlandım 90'a kadar ve boş vitese attım. Amaç az benzin yakmak (Yağmurlu havalarda boşa atmam merak etmeyin). 110 mu 100 km. mi ne hıza çıkmışım ve orada da radar varmış. Yedim tabi cezayı! Yani demek istediğim bu radarların yerleri tuzak gibi zaten. Ortalamasını da çok güzel bir arada alırlar zaten onun da merak etmeyelim.

Yahu ben çok mu karamsarlığa kapıldım bu ülkeyle ilgili? Böyle düşünmekte haksız mıyım haklı mıyım onu da bazen bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 02, 2009, 16:17:08 »
Dağhan hocam ben yaşanan ölümlü trafik kazalarını gördükçe denetim in şart olduğuna inandım (tabiki makul sınırlarda) Radar mevzuuuuuuuna gelince ortalama 1 ile 2 km. arasında ayrı ayrı koridorlardaki hızlar ölçülerek hesaplanacak. yani sahil yoluna girdin plakan okundu  2 km. sonra bir noktada tekrar plakan okunacak ve mesafeye bağlı olarak zamandan hız bilgin hesaplanacak. yani sen bu koridor boyunca 70 gibi gidresen çıkış noktasında 100 dahi yapsan (sollama anında :) ) bu anlık hızın değil ortalamaya etkisi alınacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 02, 2009, 20:17:25 »
Arkadaşlar Ankara genelindeki kameralarla ilgili mail aldım
sizlere nasıl göndereceğim yardım edin radara yakalanmayalım

Nedeni ne olursa olsun, lütfen hız sınırlarına uyalım. Bu sayede radarları düşünmek zorunda da kalmazsınız (bunun tek istisnası; örneğin ambulansın olmadığı yerde hastaneye birisini yetiştirmek gibi)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #36 : Kasım 03, 2009, 08:00:45 »
Bildiğim bir şeyi sizlerle de paylaşayım. İnşallah kimse böyle bir durumda kalmaz ama olurda bir gün başınıza gelirse haberiniz olsun.

Eğer hastaneye bir hasta taşımak zorunda kalırsanız ve mecburen emniyet şeridini kullanmak icap ediyorsa 155 polis imdatı arayarak durumunuzu iletip, emniyet şeridini kullanmak zorunda olduğunuzu söyleyerek plakanızı verip sizinle ilgili trafik işlemlerinden kurtulabiliyorsunuz. EDS veya MOBESA tarzı takip cihazlarından yasal işlem görmüyorsunuz. Hatta yolunuzun üzerinde trafikçiler varsa onlar da size öncelik tanıyor. 
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.