Gönderen Konu: Araç içi temizlik  (Okunma sayısı 21107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içi temizlik
« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2011, 23:06:27 »
Ben hiç bir araçımda göğüs parlatıcı krem vs. kullanmadım nedeni ise toz topluyor ve deformasyona yol açıyor bilmiyorum kuaför yaptıran varmı aramızda farklı kimyasallar kullanılıyor en güzel ıslak ılık suyla silmek ben krem veya parlatıcı sürme taraftarı değilim arkadaşlar göğüsdeki çatlamaların %70 sebebi sürmüş olduğunuz krem,parlatıcı ve torpido koruyucu kremlerdir.
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2011, 23:06:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 02, 2011, 23:17:25 »
evet bu yüzden aldığınız ürünlerde silikon maddesi içermemesine özen göstermek gerekir.çatlamasına sebep olan madde oymuş daha bugün araç iç temizliği yaptım ordan biliyorum  :)
bide sonax gibi kuruluşların ürünlerinde bu madde olmuyor fakat göğüsü parlatmıyor  (silikonun parlatma özelliğide varmış :) )  ama gayet mat ve temiz bir görüntü veriyor...
birde dip not sonax araç iç döşeme temizleyicisinin sprey olan sulu modelini kesinlikle tavsiye etmiyorum!! çok yorucu ve gerçekten pek işe yarmıyor tozunu alıyor desek doğru olabilir..:D fakat göğüs ve torpido temizleyicisi fena değil en azından göğüsü içerdiği maddelerle koruduğu yada zarar vermediği kesin gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 03, 2011, 02:56:49 »
ben  dolma lastik ihmalatında çalışmış birisi olarak krem sütü dediginiz. slikondur.. parlatıcı madde yani.

slikon nerde kullanılır diye soracak olursanız. lastiklerin yapımı esnasında kalıba sürülen bir maddedir. parlamasını saglar.ve lastigin kalıptan kolay cıkmasını saglar. içinde yag maddesi oldugu ıcın hem çıkması hemde parlatır.. bu madde araç plastik aksamlarını yada lastik vb. bölümleri parlatmayada yarar ama

şahsen tavsiye etmem çünkü. catlatma oranı ve toz tutma oranı cok yüksektir.. aldıgınız maddenin içeriginde bor yagı ve slikon olmamasına özen gösteriniz.