Gönderen Konu: Subaru mu ? Toyota mı ?  (Okunma sayısı 16394 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Subaru mu ? Toyota mı ?
« Yanıtla #20 : Ekim 29, 2009, 00:01:58 »
tabiki subaru
Toyota tmorrow

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 29, 2009, 00:01:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ekim 29, 2009, 00:13:59 »
bana görede subaru ama sti ama wrx ama 1.5 fark yapmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #22 : Şubat 17, 2012, 17:48:56 »
Öncelikle merhaba Uzun süre olmuş ama ben yinede yazayım arkadaşlar...Subarunun konforu ve rahatlığı tartışılmaz.Ayrıca 4 çeker olması fazlalaık değil bir avantajdır.Karda vakumlu lastikle çıkamayan araçların yanından kar buz demeden normal lastikle hiç ikilemeden çıkabildiğini denerseniz görürsünüz.En eskisinden en yenisine böyledir ve virajlarda bunun verdiği avantaj savurmaz.Yakıtının çok olduğuna gelince benim 1991 model legacy marka aracım var.sürekli 4 çeker klima hidrollik direksiyon içerden açılır bagaj ve benzin deposu,yokuş kalkış desteği,hidrolik direksiyon,4 cam otomatik daha saymayayım:)) araç uzun yolda 21 kuruştan tık yukarı demez arabayı üzerseniz yakıtıda sizi üzer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 19, 2012, 19:48:50 »
öncelikle Ahmet Egesoy abimize cevap vermek istiyorum Subaru logosunu anlamı 6 tane yıldız vardır 5i küçük 1i büyüktür 5 küçük yıldız diğer 5 japon otomobil markasını  temsil eder büyük olan yıldız ise Subaruyu temsil eder... şimdi gelelim asıl konumuza şu bir gerçekki japonların en iyi arabası Toyotadır bunu gerçekten tarafsız bir gözle sölüyorum ama gerçekten de bütün japon araçları gerçekten çok sağlan ve teknolojik araçlardır hatta hayalimde ki araç hp impreza sti dır.Subarunun binek araçları Toyotaya kıyasla çok daha az tutuluyo performans açısından bakarsanda aslında Toyotada bu konuda daha iyi ama Türkiyeye hiç bir modeli gelmediği için Subaru daha iyimiş gibi geliyo Türk halkını.Subarunun tek bitane performans aracı var oda wrx sti evet toyotanın bu modelle kıyaslayacağımız bir aracı yok ama her nekadar Türkiyede olmasa Toyotanın çok daha iyi ve daha çok çeşit performans araçları var en basitinden Supra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 19, 2012, 20:11:47 »
gönderdiğiniz konuları tek tek cevaplamak isterdim ama, impreza 1.5awd yi görünce, buna hiç gerek yok, subarunun tek artısı çekiş sistemi olabilir bu karşılaştırmada, bazı durumlarda 4 çeker her zaman avantajlıdır, onun dışında her konuda corolla açık ara önde, bırakın , 1.5ini, sti da bile, corolla kadar aksesuar yok, sürekli bindiğim araçlar, gidişleri, yürüyenleri, olan arabalar, ama onun dışındada hiç bişey yok araçlarda, gerçi bence gerek te yok ayrı konu
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 03, 2012, 21:54:18 »
Subaru ralli karakterinde arabalar yapar. Yani klasik japon tarzı bir marka değildir. Sürüşünde biraz Avrupalı havası vardır. Sağlam ama, masraf açtı mı da pahalıya malolan bir marka olarak bilinir. Turbo ve 4wd gibi fazlalıklar genelde arıza kaynağı olduğu için diğer japonlara göre biraz daha az güvenilir olduğu söylenebilir. Onlar hariç tutulursa diğer Japon markalar kadar güvenilir arabadır. Prestişli bir markadır ve ergonomi açısından kendine özgü yaklaşımları vardır. (Citroen'vari) Hatta Subaru ambleminin, subaru gezegeninden dünyaya dönüş için bir uzay haritası olduğu esprisi yapılır.
Muhtemelen en enteresan Japondur.
Marka hakkında bildiklerim bunlar

Ahmet beyin yorumlarını özlediğimizi belirtmek isterim önce...
subaru legacy ve forester araçlarım oldu. legacy mi sattım foresteri hala kullanmaktayım. toyotada carina ve camry araçları kısa süreli kullandım. özellikle legacy için konuşacak olursam; araca ilk oturduğunuzda gerçekten güvenli ve ergonomik kusuru bulunmayan bir kabinde olduğunuzu anlıyorsunuz.  yol tutuş mükemmel. yakıt tüketimi makul. 2000 model subaru legacy aracın arabam.com daki test verilerinde çıkan tüketim değeri 100km de 10,3 litre. 2.0 litre sürekli 4 çeker ve klasik otomatik şanzımanlı bir araç için gerçekten başarılı bir değer. otoban kullanımında benim testlerimde en az 6,4 litre/100 km  değerini yakaladım. aracın kullanırken verdiği en büyük keyif , ağırlık merkezinin aşağıda olmasının verdiği yol tutuş, viraj alma kabiliyeti ve genel sürüş dinamizmi. legacy 2 yıl kullandım, forester ise 4 yıldır kullanıyorum. periyodik bakımları dışında emin olun hiçbir sorun yaşamadım. yani tipik bir japon diyebiliriz. özellikle AWD sisteminde sorun çıktığını duymadım bile. bu konuda diğer markaların örnek aldığı bir 4 çeker sistemine sahiptir.
Toyota kısa süreli kullandım. Şunu söylemeliyim Camry hayatımda kullandığım en güzel - ama her bakımdan- en güzel araçtı.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 04, 2012, 01:32:36 »
Eniştemde var 2005-2006 forester motor felaket birşey otomatik vitesli LPG var üzerinde turbo intercooler 2.0 boxer motorlu basınca kükreme yaratıyor ve deli gidiyor buraya kadar herşey tamam. Amaaaaaa aracı 3-4 ay servisten çıkartamadı sebebi arka amortisörler bir türlü bulunmuyor. Araç 120yi geçtiği anda direk rüzgar sesiyle boğuşuyorsunuz ve motor yağ eksiltiyor bu LPGden kaynaklı ayrı konu ama gerçekten sevilecek ve binilecek araba deli gazlamak için 10 numara yardır git ama ince detaylar işin içine girince durmak lazım toyota Türkiye pazarında 1 değil 5 adım önde saygılar...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 04, 2012, 02:21:29 »
:)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...