0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar ben bugün oto Aygaz sitesinden müşteri hizmetlerne katkılı lpg nin beyinde ve filitrelerinde kir ve yağlanma yaptığını belirtir mail gönderdim ve beni telf. ile aradılar. Bahsekonu yağlanma aygazın temizleyici özelliğinden dolayı lpg tankındaki aygazdan önce kullanılan lpg nin kalıntıları olduğu. tankın temizlendikten sonra aygaz kullanıldığında bu sorunun olmayacağını, ayrıca piston, subap ve motor aksamını temizlediğini (bu sitede resimleri ile mevcut) belirtti. Aracına yeni LPG taktırdıktan sonra aygaza devam edip te böyle bir sorunla karşılaşan var mı. yoksa dedikleri gibi eski kullanılan lpg nin kalıntıları mı??? yoksa bildik esnaf ağzı mı?? tereddütte kaldım
valla ben eski aracımda devamlı olarak aygaz kullandım hiçbir sorunun olmadı km olarakta ortalamalr içindeydi ne öyle çok yakıyodu denir nede az.ama arabanın performansından memnundum.bu arada LPG alırken dikkat edilmesi gereken konuların başında gazı aldığınız saatin bile önemli rolü vardır.bunu unutmayın.yazın sıcak havada alınan gaz size daha az yol katettirir.çünkü sıcaktan ana depodaki gaz buhar hale geçtiğinde pompadan bir miktar buhar halde gazda araca giriyor.buu bazı sitelerdeki araştırmalarda okumuştum.en uygun saatler sabah erken ve akşam geç saatler gaz almak için
yağız çok mantıklı gerçekten. en iyisi geceleri yakıt almak lazım. zaten uzun yola her zaman geceleri çıkarım. hava sıcaklığının düşük olması nedeni ile hem klima kullanımı minimum oluyor hemde motor içine alınan hava nedeni ile düşük tüketim iyi performans oluyor.teşekkürler
Nerde beleş oraya yerleş.Neresi ucuzsa orası.fazla yol yaptırdı.