Gönderen Konu: AYGAZ MI??YOKSA BAŞKA OTOGAZ MI.?  (Okunma sayısı 28665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: AYGAZ MI??YOKSA BAŞKA OTOGAZ MI.?
« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2009, 00:30:06 »
Nerde beleş oraya yerleş.Neresi ucuzsa orası.Lpg de benzin veya mazottaki gibi çok 3kağıt yapamıyolar.Cebinize en uygun neresi ise ora.Gerçekten aygazın lpg si shell bpden aldıklarımdan daha fazla yol yaptırdı.Ama ondada yaglanıyo filtreler dendi..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2009, 00:30:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 08, 2009, 09:00:38 »
arkadaşlar ben bugün oto Aygaz sitesinden müşteri hizmetlerne katkılı lpg nin beyinde ve filitrelerinde kir ve  yağlanma yaptığını belirtir mail gönderdim ve beni telf. ile aradılar. Bahsekonu yağlanma aygazın temizleyici özelliğinden dolayı lpg tankındaki aygazdan önce kullanılan lpg nin kalıntıları olduğu. tankın temizlendikten sonra aygaz kullanıldığında bu sorunun olmayacağını, ayrıca piston, subap ve motor aksamını temizlediğini (bu sitede resimleri ile mevcut) belirtti. Aracına yeni LPG taktırdıktan sonra aygaza devam edip te böyle bir sorunla karşılaşan var mı. yoksa dedikleri gibi eski kullanılan lpg nin kalıntıları mı??? yoksa bildik esnaf ağzı mı???????? tereddütte kaldım

adaşım, lpg sistemi taktırdıktan sonra 50 bin km yol yaptım. sadece montaj esnasında konulan gaz milangazdı. onun haricinde tamamen aygaz euro lpg ve bununda % 90 a yakını aynı istasyondan. yani LPG sistemindeki tankta kalan pislik falan hikaye. filtrelerimin resimlerini görmüşsündür diğer konuda. motordaki kalıntılar deseler, onlar da LPG sistemine karışmaz. aygaz katkılıya geçmeden önce böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. hem istasyondan hem de aygazdan çok memnundum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Aralık 24, 2009, 16:59:53 »
herkese merhaba;
anadolu yakasında milangaz alabileceğin nereleri var. yardımcı olabilirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #23 : Şubat 08, 2010, 21:19:55 »
öncelikle selamlar.şuna karar vermemiz gerekiyor performans mı tasarruf mu.eğer performans diyorsanız aygaz +lpg derim çünkü performanslı bir lpg li araç biraz fazla yakar.eğer benim için tasarruf sa diğer katkısız oto gazlar denile bilir.ama şunu unutmayın performansız bir araç daha çok yakar ne kadar düşük vites o kadar fazla yakıt demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 09, 2010, 09:08:44 »
aygazdan olan şikayet performans düşüklüğü ya da ekonomik olmayışı değil.
katkılıya geçildikten sonraki sistemde yaptığı yağlama ve bu yağlama sonucu enjektörlerin tıkanması.
LPG sistemini montajını yaptığımda, usta aygaz almamamı önerdi. ben de kendileri milangaz satıyor diye böyle söylüyorlar diye daha önceki aracımda çok memnun olduğum aygaza devam ettim. bir sorunda yaşamadım. ama ne zaman aygaz katkılıya geçti yağlama sorunu yaşadım. erken farkettiğim ve km bakımı geldiği için servise gittiğimde filtreler değişti. ve

resimleri;

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/katkili-aygaz-otogazin-katkisinin-olumsuz-yonu/40/

konusunda mevcut. artık aygaz almıyorum. servis katkılı hiçbir gazı alma dedi. önce shell, ardından milangaz kullandım. shelli ekonomik olmadığı için, milangazı istasyonun çok ters yerde olduğu için bıraktım. şuan ipragaz kullanıyorum.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #25 : Ağustos 02, 2010, 14:02:32 »
Bende bu konuda araştırma yaptım ve artık katkılı kullanmamaya karar verdim ve ilk defa shell den otogaz alıp km yi sıfırladım.Bakalım kaç km götürecek bizi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Ağustos 02, 2010, 14:09:47 »
ben de 2005 Corolla 1.4. Terrar kullanıyordum. LPG taktırdığım servis, aygaz kullanma sakın dedi. aygaz kullanan arabaların bakımlarında, hep tortulu filtrelerle karşılaşmışlar. onun haricinde hangisini alırsan al demişti...

Ben çoğunlukla PoGaz kullanıyorum ve gayet memnunum. şehiriçi km'de 0,17 kr yakıyor. 35 lt'lik dolu tankla en az 400 km yol yapıyorum şehiriçinde...
Emre ERDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #27 : Eylül 13, 2010, 13:59:26 »
PO' den aldığım LPG' den memnunum. En uzun yolu bu yakıtla yapabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 13, 2010, 14:13:33 »
milan gaz mi kullanıyoruz yani :)

ya sıralı sistemin bakımı mı var? bizim taktıralı 50 bin km oldu hiç gitmedik :D
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 13, 2010, 14:30:23 »
valla ben eski aracımda devamlı olarak aygaz kullandım hiçbir sorunun olmadı km olarakta ortalamalr içindeydi ne öyle çok yakıyodu denir nede az.ama arabanın performansından memnundum.
bu arada LPG alırken dikkat edilmesi gereken konuların başında gazı aldığınız saatin bile önemli rolü vardır.bunu unutmayın.yazın sıcak havada alınan gaz size daha az yol katettirir.çünkü sıcaktan ana depodaki gaz buhar hale geçtiğinde pompadan bir miktar buhar halde gazda araca giriyor.buu bazı sitelerdeki araştırmalarda okumuştum.en uygun saatler sabah erken ve akşam geç saatler gaz almak için
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 13, 2010, 14:35:55 »
valla ben eski aracımda devamlı olarak aygaz kullandım hiçbir sorunun olmadı km olarakta ortalamalr içindeydi ne öyle çok yakıyodu denir nede az.ama arabanın performansından memnundum.
bu arada LPG alırken dikkat edilmesi gereken konuların başında gazı aldığınız saatin bile önemli rolü vardır.bunu unutmayın.yazın sıcak havada alınan gaz size daha az yol katettirir.çünkü sıcaktan ana depodaki gaz buhar hale geçtiğinde pompadan bir miktar buhar halde gazda araca giriyor.buu bazı sitelerdeki araştırmalarda okumuştum.en uygun saatler sabah erken ve akşam geç saatler gaz almak için

yağız çok mantıklı gerçekten. en iyisi geceleri yakıt almak lazım. zaten uzun yola her zaman geceleri çıkarım. hava sıcaklığının düşük olması nedeni ile hem klima kullanımı minimum oluyor hemde motor içine alınan hava nedeni ile düşük tüketim iyi performans oluyor.
teşekkürler
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 13, 2010, 14:45:45 »
yağız çok mantıklı gerçekten. en iyisi geceleri yakıt almak lazım. zaten uzun yola her zaman geceleri çıkarım. hava sıcaklığının düşük olması nedeni ile hem klima kullanımı minimum oluyor hemde motor içine alınan hava nedeni ile düşük tüketim iyi performans oluyor.
teşekkürler

eğer bi parça yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ben teşekkür ederim
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 13, 2010, 14:54:03 »
Total gaz hem ucuz hem ekonomik hem performans katkılı pogaz asla önermem
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 18, 2010, 19:20:09 »
Nerde beleş oraya yerleş.Neresi ucuzsa orası.fazla yol yaptırdı.
Ucuz etin yahnisi yavan olur :D :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #34 : Eylül 18, 2010, 20:18:10 »
Ben aygaz kullanmaktan vazgeçmiştim..Fakat 3 ay önce Aygazın katkı maddesini değiştirdiğini öğrendim..Şuanda reklamlarda geliştirilmiş formülden bahsediyor hatta..Gelen şikayetler üzerine aygaz değişikliğe gitmiş açıkçası..Daha önce aygazı önermeyen ustalar şimdi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyor...Ayrıca aygaz ile daha fazla km yapıyorumm..Shellden aldığımda ise daha az..Aracım 2003 1.4 corolla..Karar sizin fakat..Şuan kesinlikle aygaz kullanıyorumm..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 28, 2010, 21:07:20 »
yıllardır hemen hemen her zaman lpg yi aynı yerden alıyordum hç bir sorun yaşamadım. po bayisi idi. geçenlerde po bayiliğinden çıkmış başka firmaya geçmiş. gazı da aygaz ile anlaşmış. iki depo aldım araç resmen teklemeye başladı. depo azalınca başka marka gazlar kullandım. araç teklemeyi bıraktı. bence kesinlikle başka otogaz.  Şöyle bir ihtimal de olabilir. aracın gaaz ayarı yapılınca aygaz değildi. sonradan aygazı kulllanınca aradaki farktan arac böyle hatalr verebilir diye de düşünüyorum ama aracımı riske de atmıyorum. başka gaz diyorum..
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 29, 2010, 15:12:16 »
Aygazın yarini Ankarada hiçbir otogaz tutmuyor , ama ankarada 1.59 a bile otogaz var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 05, 2010, 21:46:01 »
arkadaşlar
ben yaklaşık 20000 km aynı tür beyni ile aygaz euro lpg kullandım.beyin değişimi için tüpçüye gittiğimde beyin sökül ve içinden epey yağ gibi birşey çıktı.usta nereden lpg aldığımı sordu.aygaz dediğimde ise bir daha ordan alma dedi.
ama ben aygazdan başka bir yerden almamaya söz verdiğim için hala ordan alıyorum.Ve performansından ve yakıttan memnunum.çünkü başka bir markadan lg aldığımda arabamın subab ayarları bozuldu.ve araç sibob kesti.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 06, 2010, 00:26:36 »
arkadaşlar ben bugün oto Aygaz sitesinden müşteri hizmetlerne katkılı lpg nin beyinde ve filitrelerinde kir ve  yağlanma yaptığını belirtir mail gönderdim ve beni telf. ile aradılar. Bahsekonu yağlanma aygazın temizleyici özelliğinden dolayı lpg tankındaki aygazdan önce kullanılan lpg nin kalıntıları olduğu. tankın temizlendikten sonra aygaz kullanıldığında bu sorunun olmayacağını, ayrıca piston, subap ve motor aksamını temizlediğini (bu sitede resimleri ile mevcut) belirtti. Aracına yeni LPG taktırdıktan sonra aygaza devam edip te böyle bir sorunla karşılaşan var mı. yoksa dedikleri gibi eski kullanılan lpg nin kalıntıları mı??? yoksa bildik esnaf ağzı mı???????? tereddütte kaldım

bencede üfürmüşler...
ben bizzat gözümle gördüm.adam sürekli opet'ten aldığını vede tekleme yaptığını söyleyerek lpg ustasına geldi.
usta filtreydi galiba söktüğünde yarım çay bardağı yağ aktı.vede bir daha opet'ten almamasını söyledi.
ben kulaklarımla duydum.
zaten opet'ten almıyorum lpg'yi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 06, 2010, 08:42:43 »
Bır kere 20 tl lık shell den ıkmal dısında sureklı aygaz kullandım. Bakımda yag gıbı bır sorun olmadı ama ozellıkle bır sonrakı bakımda daha dıkkatlı olacagım.
Bu arada aygaz hıc sorun yasatmadı shekkden aldıgımsa sankı buhar oldu gıttı. Cok cabuk tukendı.
Pruva Neta