Gönderen Konu: lastik ebatları ve çamurluğa sürtünme  (Okunma sayısı 15185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: lastik ebatları ve çamurluğa sürtünme
« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2009, 12:34:46 »
haklısında nasıl ekleyeceğimi bulamadım yahu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2009, 12:34:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
« Yanıtla #22 : Ekim 20, 2009, 12:51:20 »
ok bakabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ekim 27, 2009, 13:29:20 »
eğer yay takacaksan ki takacaksın çamurluklarını taşlatman gerek bunun başka yolu  yok 205/40/16 40 ofset taktırdım daha yayları taktırmadan sürtme yaptı mecbur bende taşlattım şimdi yayları taktırdım lastikle çamurluk arasına parmağım bile girmiyo bence ii düşün ama 17 de çok ii durur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
« Yanıtla #24 : Ekim 27, 2009, 13:55:26 »
parmağın girmio amasürtme yapıomu gökhan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ekim 27, 2009, 14:00:11 »
şöle sürtme yapmıyo ama ortalama 5 kişi bindiği zaman araca kasislerde ama oda hızlı girersen onun haricinde herhangi bir sorun yok yani araban fazla yük görmüyosa sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 27, 2009, 14:01:28 »
eğer yay takacaksan ki takacaksın çamurluklarını taşlatman gerek bunun başka yolu  yok 205/40/16 40 ofset taktırdım daha yayları taktırmadan sürtme yaptı mecbur bende taşlattım şimdi yayları taktırdım lastikle çamurluk arasına parmağım bile girmiyo bence ii düşün ama 17 de çok ii durur :)

Arkadaşım sen nerden geldin her konuya 40 ofset yazıp duruyosun, hiçmi yorumları okumadın kim ne tavsiye vermiş diye, yalan yanlış yönlndirme insanları

bak diğer konudada sana cevap yazdım ve aynı mesajı alıntı yapıp buraya ekliyorum >:(  >:(

Gökhan arkadaşımız bayadır uğramıyor foruma gördüğün gibi kendi açtığı konuya bile yazmıyor, herneyse gelelim senin söylediklerine, o kasaya (bendede HB si var) +40mm ofset demek jantların devamlı çamurluğa sürtmesi demektir yanlış bi bilgi vermiş oluyorsun, ben zamanında +40mm offsetli jant taktım ve devamlı sürtme yaptı, hatta aracıma yay taksam bile bu sürtme durmadı. bu kasalar için en ideali ofsetsiz olan jantlardır , ozaman 18 e kadar takılabilir, 18 olduğunda yanak 30 olmalı , bende 17 var lastik yanaklarımda 35 ve jant sıfır ofsetli, hiç ama hiç sürtme yok .

Ofset büyüdükçe göbek küçülmemi :) iyi araştırmışsın sen devam et millete yalan yanlış anlatmaya, ofset li janta göbek içerde olur,i bu nedenle jantın dış yüseyi aks hizasının dışına taşar ve çamurluğa yanaşır iyice

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 27, 2009, 14:13:48 »
Sen devam et millete yalan yanlış akıl vermeye

ofset dediğin olay budur

dışa doğru olan positive ofset yazan taraf (Road side ) yola bakan taraftır yani , göbek içerde kalır jant dışarı taşar

Aslında TR de + ofset sandıkları şey ,  - ofsettir ama TR de + ofset denince akla jantın aksa doğru değil dışa doğru taştığını sanırlar

bak bu janta ofset var : (Trede bu jantlara ofsetli der ve geçerler ama aslında bu Negative - yönde bir ofsettir)

ortadaki kırmızı çizgi jantın göbeğinin nerde olduğunu gösteriyor , üstteki ok ise jantın merkezden nekadar dışardas olduğunu gösteriyor

ofsetli jantların dışa taştığına dağir bikaç örnek:  

ofsetli jantların çamurluğa sürtmemesi için toe açısı ile lastikleri içeri kapatmak gerekir buda lastiklerin içten yenmesine neden olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ekim 27, 2009, 14:16:39 »
kardeşim sen anlamıyosun galiba 205/40/16 40 ofset taktırdım benim ilk taktığım jant 195/50/15 fakat 28 ofset di çamurluklarımdan yaklaşık 1.5 cm dışarı çıktı şimdi üzerinde olan lastik ve jant bi daha sölim sen anlamıyosun çünkü  205/40/16 40 ofset şimdi ise sadece taşlattım oda içten bilirsin sen çamurluğun içe doğru bi kıvrını vardır yaa orası ben çamurlukla oynamadım anladın sanırım ilki 28 ofsetti şimdiki 40 ofset... ikincisi ofsetim büyüdü jantın göbeği ofset büyüdükçe kampanaya doğru yaklaştı anladınmı böylece çamurluktan dışarı değil içeri doğru girdi... yakınlarında jantçı varsa git bi sor sen jantın dışındaki çıkıntı ofset değil jantın göbeğindeki incelik veya kalınlık ofseti gösterir... bunlarda sallamaysa 0212 668 02 82 autoshop mehmet bey var sorabilirsin arkadaşım yada internetten islam oto kyowa ,hijon bunlarda onların disbitörü olmadı onların telefonunu al ve ara bakalım sana ne anlatacaklar??? sonra bana tekrar yaz... neyse son mesajında ofseti göstermişsin aferin demekki aynı şeyden bahsediyoruz gösterdiğin resimler ofset sayıları az ama anlamıyosun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ekim 27, 2009, 14:19:17 »
artı bu resimde olan araba yabancı fakat jantlar benimkiyle aynı sadece arabanın rengi değişik benim jantlarım 205/40/16 ve 40 ofset

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 27, 2009, 14:19:36 »
Sakin Gökhan, yanlış anlama olmuş olabilir. "büyüdü" kelimesinden kaynaklanıyor galiba. Demek istediğin "40 offset ile jant daha içe doğru geçti." Ayrıca diğer konuda dediğim gibi "offsetli" kelimesinin kullanımında da genel bir hata var. Yüksek pozitif ofset ile jant dışa doğru çıkmıyor, tam tersi içe doğru giriyor. Bu genel bir hata.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ekim 27, 2009, 14:22:54 »
yok ben arkadaşın ne demek istediğini anlayabildim ama bende dedim benim ofset büyüdü lastik içe doğru girdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Ekim 27, 2009, 14:23:20 »
aslında zannedersem aynı şeyden bahsediyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 27, 2009, 14:25:22 »
aslında zannedersem aynı şeyden bahsediyoruz
bence de :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 27, 2009, 14:29:53 »
kardeşim sen anlamıyosun galiba 205/40/16 40 ofset taktırdım benim ilk taktığım jant 195/50/15 fakat 28 ofset di çamurluklarımdan yaklaşık 1.5 cm dışarı çıktı şimdi üzerinde olan lastik ve jant bi daha sölim sen anlamıyosun çünkü  205/40/16 40 ofset şimdi ise sadece taşlattım oda içten bilirsin sen çamurluğun içe doğru bi kıvrını vardır yaa orası ben çamurlukla oynamadım anladın sanırım ilki 28 ofsetti şimdiki 40 ofset... ikincisi ofsetim büyüdü jantın göbeği ofset büyüdükçe kampanaya doğru yaklaştı anladınmı böylece çamurluktan dışarı değil içeri doğru girdi... yakınlarında jantçı varsa git bi sor sen jantın dışındaki çıkıntı ofset değil jantın göbeğindeki incelik veya kalınlık ofseti gösterir... bunlarda sallamaysa 0212 668 02 82 autoshop mehmet bey var sorabilirsin arkadaşım yada internetten islam oto kyowa ,hijon bunlarda onların disbitörü olmadı onların telefonunu al ve ara bakalım sana ne anlatacaklar??? sonra bana tekrar yaz... neyse son mesajında ofseti göstermişsin aferin demekki aynı şeyden bahsediyoruz gösterdiğin resimler ofset sayıları az ama anlamıyosun

Arkadaşım benim kimseyi aramama gerek yok istersen sen ara ha ?

ofset yazarken artı veya eksi diye belirt madem bu işi biliyosun üstadım  oldumu ! ! ! ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ekim 27, 2009, 14:31:09 »
seninde bilmen gerekir türkiyede genelde ne olduğunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 27, 2009, 14:31:23 »
yok ben arkadaşın ne demek istediğini anlayabildim ama bende dedim benim ofset büyüdü lastik içe doğru girdi

bak bu doğru işte, yazarken daha dikkatli ve açıklayıcı yazarsan daha iyi olur. ofsetin  artı veya eksi olduğunu belirtmelisinki bizde ne demek istediğini anlıyalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 27, 2009, 14:33:51 »
seninde bilmen gerekir türkiyede genelde ne olduğunu

Ben zaten Türkiyede neler olduğunu biliyorum , o nedenle seni uyarıyorum yanlış bilgilendirme diye, düzgün ve tam yaz anlatmak istediğini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ekim 27, 2009, 14:41:58 »
en azından bişeyler öğrendik sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 27, 2009, 14:42:12 »
Karşılıklı mesajlara bir son verelim isterseniz, anlatılmak istenen anlatıldı diye düşünüyorum :)
İnsanlar 10'a ayrılır