0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımın motoru 1.3 ruhsatta motor gücü:74kw yazıyor.o zaman 74kw*1.36hp=100.64 cıkıyor.benim aracım 100 beygirmi yani
Valla bu beygir işi karışık. En iyisi ruhsatlara inanmayın, kullanım kitapçıklarınada inanmayın, gidin gözünüzün önünde serviste ölçsünler aracın gücünü. Benimki 109 beygir çıktı satarlarken 114 diye sattılar. 5 beygirim telef oldu, muhtemelen onlarda sucuk oldu piyasada tüketildi
2E motorum karbüratörlü
Birde bu bilgilere baktığım sitede çok eski 1600 cc sınıfı motorlarda 140 ps bilgisi olan araçlar var. Acaba yakıt tüketimi için zamanla motorların gücü düşürülmüş olabilirmi ?
çok doğru ruhsatlar aynı eski nüfüs cüzdanlarına yeni doğan çocuğun ismini (ayşe' yi ayşa, mehmet'i memmet gibi ) yanlış kaydeden memurların elinden çıkmış gibiler. benim ruhsatın bir sayfasında koltuk sayısı sürücü dahil 5 görünüyor. istihap haddinde 4 görünüyor. acaba istihap haddine sürücüyü dahil etmiyorlar mı diye abimin ruhsatına baktım onunkinde ikisi de 4 görünüyor. yani sürücü dahil olmasaydı 3 yazması gerekirdi. ruhsatında istihap haddi 3 olan var mı acaba. belli mi olur belki vardır
istihap haddi sürücü hariç olur. bende de 4 hatta 2 kişilik motor var onda 1 yazıyor
emin misin reşat kardeş? ruhsatında 3 kişilik yazan bir dört tekerlekli otomobil gördün mü?
Zaman içersinde aracın km'sine, aracın genel kullanım durumuna, havaya vs. gibi özelliklere bağlı olarak motor gücü farklılık gösterebilir. Tabii bu değer fabrikanın verdiği verilerin üstüne de çıkabilir (benim araçta fabrika verilerinin 11ps üzerinde çıktı). Yani farklı bir değerle karşışmak çok olası. Hatta yeni motorlar için (özellikle 10.000km yukarısı için), büyük ihtimalle fabrika verilerinin üzerinde değerler alırsınız. Tabi km'si 300.000'i bulmuş bir araçta da daha düşük sonuçlar almak normaldir.Özelliklerini katardığın motor toplamda 20 sübaplı (valfli) 4 silindirli araç, yani silindir başına 5 sübap düşüyor. Muhtemelen emme için 3, egsoz için 2 sübap var. Tabii doğal olarakta daha fazla benzin girişi ve daha güçlü bir motor. Şu anda üreticiler aynı anda; güç, yakıt ekonomisi ve emisyon değerleri üzerine odaklandıkları için en uygun değerleri bulmaya çalışıyorlar. Yarisle ilgili sorunuza gelinde burada yarisin sadece tek motor seçeneği var; 1.5 motor ve 109ps. Bunun en büyük sebebi ise bölgesel talepler. Yani yakıt ekonomosinin talep edildiği yerde ona uygun motor, performans talep edilen yerde ona uygun motor arz ediliyor
Diğer yorumun için ise şimdik silindir başına 1 valf fazla toplamda 4 valf fark varda demişinki daha fazla yakıt olunca daha fazla güç. Daha fazla yakıt için ekstra bir valfe gerek duyulcağını sanmıyorum ben şahsen. 2 valften 2 valfin geticeği yakıt rahatlıkla gelebilir bence. Asıl benim dikkat çekmek istediğim şey o motordan o kadar verim alınırken neden AE112 kasada 110 ps üretmişler. Diğer motorda aşırı besleme yada turbo üniteside yok. Demek istediğim şuki ilk nesil VVT-i teknolojisi motorlara güç kaybımı yaşatıyorduda Dual VVT-i çıkardılar sonraki nesil motorlar daha fazla güç üretmeye başladı . Biraz karışık yazdım ama olsun idare edin artık.