Gönderen Konu: İstanbul'da Sel Felaketi  (Okunma sayısı 2827 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: İstanbul'da Sel Felaketi
« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2009, 15:26:48 »
istanbul vatandaşları hepinize geçmiş olsun ankaradada çok kötü :(
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2009, 15:26:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Eylül 09, 2009, 16:18:27 »
İstanbuldaki sel felaketinden dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bunun dışında maddi zarar gören herkese de büyük geçmiş olsun. Felaket, afet tabii ki takdir-i İlahi. Ama yıllar boyunca güzelim İstanbulumuzu 3 kuruş para için bu hale getirenlere, dere yataklarını kurtup üzerine yol yapanlara, ormanları katledip üzerine siteler inşa edenlere ve buna göz yumanlara yazıklar olsun!!! Dere neden ve nasıl taştı diye merak eden arkadaşlara: Dere taşmadı. Dere orada zaten binlerce yıldır vardı. Bizler gelip o dereyi kurutup üzerine yol yaptık ev yaptık. Dere sadece alışık olduğu yoldan akmaya devam etti, hepsi bu!! Sakın yanlış anlaşılmasın, bu mesajım herhangi bir siyasi görüşü hedef almamaktadır. Zaten bu durum bugünün değil, son 50 yılın durumudur! Ben bu durumda olmamızdan dolayı çok üzgünüm ve bu halimizden ne yazık ki utanıyorum.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 09, 2009, 17:03:49 »
   Doğa ile şaka,doğaya artislik sökmez.Geldimi kötü gelir.Sabah haberleri syerettiğim şok oldum.Basınekspres gibi İstanbul can damarı olan caddelerden biri sel içinde kaybolmuş.Tam bir can pazarı yaşanıyordu.TIR parkında aracında uyuyan 6 şoför pisi pisine öldü.Toplam kayıp 23 kişi.
   NTV'de Oğuz Haksever Kızılay'ın 4.Sınıf ve üstü çocuklar için hazırlamış olduğu "Doğal afetlerde yapılması gerekenler" adlı kitaptan alıntılar yaptı.Yazılan şöyle;
"Sel durumunda büyüklerinize haber verin.Afet çantanızı hazır tutun ve sivil savunma uyarı sirenini bekleyin" gibi bir şey okudu.Stüdyoda ki konuk ise o bahsedilen sirenin sedec savaş halinde ve 10 Kasım'da kullanıldığını söyledi :wacko: Savaş olmadığına göre yılda sadece bir kere kullanılan siren ne diye var ki...Sirenler çalmadı,halk uyarılmadı,büyükler uyudu ve uykudaki insanlar öldü.Ölen insanların hesabını kim verecek....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 09, 2009, 17:25:56 »
  Birde Yağmacılar çıktı şimdi. Bence görüldükleri yerde...
 İnsanlar acı içinde, kimileri ise haksız kazanç derdinde. Çok yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 09, 2009, 19:51:56 »
Şuan haberleri seyrediyorum o kadar sinirliyim ki ne hale gelmişiz millet 3-5 kuruşun hesabına düşmüş.Pişkin pişkin yanıt veriyorlar birde.Galiba değerlerimizin tümünü kaybetmişiz.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 09, 2009, 20:54:15 »
Ölenlere Allah'tan rahmet diler, yakınlarına sabırlar dilerim. Gerçekten çok üzücü bir doğal afet yaşandı. Tüm bölge halkına da geçmiş olsun. :(

+1

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 09, 2009, 21:28:22 »
Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar ölenlere rahmet kalanlara sabır diliyorum. Ayrıca malesef güneydoğuda verdiğimiz şehitleride sayğı ve minnetle anıyorum vatan sağ olsun.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 10, 2009, 01:37:15 »
İstanbuldaki sel felaketinden dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bunun dışında maddi zarar gören herkese de büyük geçmiş olsun.Ayrıca güneydoguda şehit olan  askerlerimizin ailelerine rabbim sabır versin..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 10, 2009, 04:46:50 »
Ölenlere rahmet dileyip, tüm bölge hakına geçmiş olsun diyorum. Umarım tekrarı olmaz
katılıyorum.inşallah böyle felaketler bir daha yaşanmaz
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Eylül 10, 2009, 08:02:43 »
  Mehmet ve Tuncay. Özellikle şehitlerimiz konusundaki paylaşımlarınızada katılıyorum ve ''Kanıksama'' başlığınada göz atmanızı diliyorum.

Bu arada bazı yetkililerin yaptıkları açıklamaları hayret verici olarak dinliyorum. Bu açıklamalar felaketin sebeplerinden en önemlisini ortaya koyuyor bence. Bu düşünceler ile zaten felaketler her zaman can yakıcı olur. Doğa ile baş edebilmeye çalışmanın yanında (bunun için doğayı iyi anlamak lazım) birde bunlarla baş edilmesi lazım galiba.
 Yakında bu olay ile Ergenekonun da bağlantıları araştırılır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 10, 2009, 12:56:30 »
  Birde Yağmacılar çıktı şimdi. Bence görüldükleri yerde...
 İnsanlar acı içinde, kimileri ise haksız kazanç derdinde. Çok yazık.

Bende biraz önce haberleri okurken gördüm. Biz bu kadar bozulduk mu ? :( :( :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 10, 2009, 13:02:04 »
Abi bide pişkin pişkin cevaplar veriyolar ya o değil 2 tane şerefsizi polis ekipleri yakaladı hiç abartmıyorum 50NC kamyonet agzına kadar doluydu kaçmaya çalışıyolar !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 10, 2009, 13:03:57 »
Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar ölenlere rahmet kalanlara sabır diliyorum. Ayrıca malesef güneydoğuda verdiğimiz şehitleride sayğı ve minnetle anıyorum vatan sağ olsun.
+1
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Eylül 10, 2009, 13:11:27 »
    Su engel tanımaz... Allah rahmet eylesin. Allah ailelerine sabırlar ihsan eylesin. Çok üzücü bir olay. Allah kimsenin başına vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 10, 2009, 21:33:28 »
Selde  hayatını  kaybeden ve güneydoğuda şehit düşen kardeşlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum..........

Zaman suçlu arama zamanı değil diye düşünüyorum. Hepimiz suçluyuz dere yatağına ev yapanlarda ona göz yumanlarda.
Zaman toplum olarak yaralarımızı bir an önce sarma zamanıdır. Hatta tedbir alma zamanıdır.  Meteoroloji yarın ve cumartesi
günü için kuvvetli yağış ve ve sel uyarısı veriyor. Çalıştığım fabrika dere yatağına çok yakın olmasa da riskli bölgede yer
aldığından iki gündür işi gücü bıraktık su baskınlarına karşı önlem almaya çalışıyoruz.

Riskli bölgelerde olan ve yaşayan arkadaşlar varsa önlem alsınlar çünkü doğanın şakası yok... !!!

http://www.dmi.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=9020344e

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 10, 2009, 21:46:55 »
Allah yardımcıları olsun, geride kalanlarada sabır ve güç kuvvet versin...Dere yataklarını istimlak için 1997 de harekete geçen belediyeye karşı çıkmışlar bazı siyasi gruplar o semtteki kişileri gaza getirmiş diye okudum bugün bir gazete ama bilemiyorum artık. Burası Türkiye üç kuruş çıkar için insan hayatı hiçe sayılıyor olmuş malesef...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 10, 2009, 22:01:46 »
eyup abi hangi gazete o merak ettim.bide başka bir önemli olan dere yataklarındaki evlerin hepsinin  bütün kayıtları tamam bu izinleri kim vermiş.seçim sırasında bir çok dere yatağında bir çok ev yapıldı.başbakanın şu sözleri beni çığrımdan çıkardı 'dere yataklarına ev yapanlar zarar gördü' buna benzer bir sözdü acaba aşırı zeki başbakanımız otoyolda derenin ne işi vardı bunu açıklayabilirmi.ve seçim kaybedildi diye en fazla zarar gören bölgelere zamanında bütün yatırımları kesilmiş.ve uyarılara rağmen bazı derelr kaldırılmamış yollar yarım kalmış bunu kim açıklayacak.bu kadar ihmalden sonra halkın karşısına çıkıp halka sizin suçunuz diyen kişiler acaba nezaman yargılanacak?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 10, 2009, 22:33:24 »
Zaman gazetesinde okudum Atakan... Olmayacak şeyde değil yaparlar mı yaparlar. Bu milletin kanını yıllarca içmişler dahada doymamışlar...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #38 : Eylül 10, 2009, 22:50:04 »
  Burada işin diğer bir boyutu ortaya çıkıyor. Medya asla tek elde ve siyasi olmamalı. Tarafsız ve tam bağımsız olmalı. Ayrıca medya sektöründe işletmeci olanlar ve yakınları başka sektörlerde faaliyet gösterememeli. Yani medya sadece medyacıların işi olmalı. !!!

Çok doğru söylüyorsunuz arkadaşlar. Önemli olan suçlu aramak değil, olayı analiz edip doğruları yapmak. Yanlışları yapanların yanına her seferinde kar kalırsa bu işler asla düzelmez. Aynı durumlarla defalarca karşılaşırız.
 Çok daha ders alınası bir bilgiyide aktarayım izninizle. Sel güzergahındaki daha 1 sene önce yapılan köprüler dahi yıkılırken ulaşım Mimar Sinan Köprüleri üzerinden sürdürülüyor. !!! Demekki doğru yapınca oluyormuş.
 Ayrıca son bilmem kaç yılın en kuvvetli yağışı demek de bana anlamsız geliyor (kimi medya, sanırım gerçekleri yumuşatmaya çalıştığı için böyle diyor) fakat son 80-100 yıldır mühendislik mi gelişmedi, teknoloji mi? !!! Bence tek gelişen kimilerinin cepleri son 300 yıldır olduğu gibi. Doğruları yapıncada demekki ekmek olmuyor. !!! Ama herşeye rağmen doğruları yapmamız lazım, bu sayede bazı şeyler düzelecek ve ülke (özel olarak kimileri değil) refaha çıkacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 10, 2009, 22:55:08 »
eyup abi hiç şaşırmadım biliyormusun !!!
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif