Bu beklentilere göre değişebilir ama bu araçların içinde C5 bence bir adım önde.
Yeni Avensis ' e bir türlü ısınamadım . Corolla'nın biraz büyütülmüşü gibi geldi ama insanlar Corolla varken niye gidip daha fazla verip Avensis almalı işte buna tüketicileri Toyota ' nın ikna etmesi gerekir hemde Corolla'da 1.4 D4-D motor varken.
İnsignia dış ve iç görünüm olarak çekici olsa da bu kadar yakıt tüketen ve sorunlar çıkarması muhtemel bir otomobile bu kadar para vermek biraz riskli gibi görünüyor. ( Hele 1.6 turbo motor daha kendini arıza istatistiklerinde kanıtlamamışken )
Mondeo bence bu araçlar içinde en son şansa sahip zira her şeyi yarım yapabilen yetenekte ( fayda / kalite / fiyat denkleminde ) görünüyor.
Passat ise maalesef fiyatlandırma ve parça fiyatları açısından çok tehlikeli bir konumda. Tüketiciler açısından zaten Passat' ı almak kolay . Şöyle ki ; paran varsa gider passat ı alırsın , paran varsa servisteki faturalar senin için sorun olmaz ama zaten param varsa ben niye BMW / Mercedes varken passat alayım ?
İşte yukarıdaki açılımlardan sonra duyguları bir kenara bırakıp mantık silsilesi içerisinde düşünücek olursak C5 en mantıklı seçenek gibi duruyor. ( gerçi dışarıdan bakıldığında dahi duygu olarak da diğer araçlardan daha güzel göründüğü hissine kapılmamak mümkün değil ) Bu araçta kalite / motor / tüketim / yeterli iç mekan ve bagaj / dış görünüm / fiyatlandırma seçimleri doğru yapılmış intibaı var ancak tüm bu artılarına rağmen ilerleyen kilometrelerde çıkacak sorunlar otomobilkolikleri maallesef muammalı bir bekleyişe sürüklemekten alıkoyamıyor.