Gönderen Konu: alçaltma  (Okunma sayısı 4329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: alçaltma
« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2009, 22:05:35 »
Spor yada coilover yay gerisi yalan dolan

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2009, 22:05:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 07, 2009, 00:15:04 »
Arkadaşlar öncesinde bende bir not eklemiştim ama farkına vardım ki; yazıyı tamamlamadan göndermişim, bundan dolayı kusura bakmayın. Sadece olasılıklardan birini yazıp, herhangibir açıklama eklemediğimi farkettim.

Alçaltma işleminde bir çok yol kullanılabilir ama en doğru olanı amortisör ve yayı birlikte değiştirmektir. yani şöyle söyleyelim, takılan yaya göre amortisör seçilmelidir, bu noktada en doğru olanı takım olarak almaktır. Çünkü sadece yay değiştirirseniz, amortisörün hareket kabiliyeti ile yayın hareket kabiliyeti farklı olacağı için amortisörleriniz çok çabuk zarar görebilir (özellikle conta patlatıp, içerdeki basıncın kaybolması gibi). Araba alçaltılacaksa önce uygun yay seçilir (eğer alçatma işlemine girecekseniz, daha sert malzemeli ve / veya daha farklı desenli yay seçilmesi gerekir, bu konforu azaltacaktır ancak arabanın yere daha sağlam basmasını sağlayacaktır). Aynı zamanda kullandığınız yay ile uygun hareket kabiliyetine sahip bir amortisör kullanmanız gerekecektir. Bunun dışındaki tüm olasılıklar sürüş güvenliğinizi tehlikeye düşürecektir.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 07, 2009, 11:05:00 »
Burakcım bu tarz yorumlar yaparken oluşabilecek sıkıntıda katkın olabileceğini düşündün mü hiç ?

tek bir dişin zararı olacağını düşünmüyorum abi.doğan şahin kullanan apaçiler gibi 3-4 diş kestirmedikten sonra
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 07, 2009, 11:33:59 »
benim yaptırmak istediğim şu yayları ısıtıp basıyolarmış istediğim bu zaten spor yay alırsam onlarda basık olarak geliyo belli biryere kadar normal iki üç bakla basık yani aynı kapıya çıkıyo artı bu işlemi orjinal yaylarında yaptıracam pek bi farkı olmaz heralde ben bu düşüncedeyim

Forumda bu konu onlarca kere yazildi. Bir zahmet arama fonksiyonunu kullanin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #24 : Eylül 08, 2009, 02:26:52 »
arkadaşlar voglant marka 3.5 cm lik yayları aldım gelmesini bekliyorum taktırdıktan sonra resimleri eklerim herkese yorumlarından dolayı teşekkürler
D4D NUMBER ONE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 08, 2009, 04:04:31 »
Ne diyelim hayırlı uğurlu olsum :D(En iyisini yaptın spor yay almakla çok yararını göreceksin )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #26 : Eylül 08, 2009, 05:31:06 »
yay almakla iyi etmişsin güle güle kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 08, 2009, 15:07:08 »
iyi  marka  aracıda  güzel  düşürüyor  yere  hayırlı  olsun , lakasız  duzgun  yollarda  kullanman  dileğiyle :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 08, 2009, 18:29:50 »
Hayırlı olsun. Sanırım yazılmamış. Bir diğer yol da amortisörü tornalatarak alçaltma :) Ben öyle yaptım :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #29 : Eylül 08, 2009, 23:13:08 »
kardeşim daha önce çok modifiye uygulaması yapmış biri olarak sana tavsiyem eibach ın toyota için özel hazırlamış olduğu spor helezon yaylardan almalısın.diğer yapılacak uygulamalar kısa vadede çözücü uzun vadede ise sana ön takım sorunları yaratacaktır.pişman olrsun.eibach bu işin uzmanı.hem araba cok güzel alçalır hem yol tutuşu mükemmle olur.bu araç tofaş değil ki kes yayları gibi saçmalıklara giriryorsun.dediğimi yap.masraf 300-400 arası.kolay gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 09, 2009, 13:45:41 »
Hayırlı olsun. Sanırım yazılmamış. Bir diğer yol da amortisörü tornalatarak alçaltma :) Ben öyle yaptım :)

erhan abi o nasıl oluyor biraz bilgi verir misin ?
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 09, 2009, 13:58:35 »
konu kilitlense çok iyi olucak, diğer arkadaşlar burda yazılan birçok yanlış şeyi aracında uygulamya kalkabilir ve sonu üzücü olaylarla bitebilir,

Burak her duyduğun şeye atlama , tabirimi maruz karıla başka kelime bulamadım, ama amortisördeki en ufak parçayı değiştirmek bile hayatınla oynamak demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Eylül 09, 2009, 14:14:26 »
yani bütün mesajları okudum saolsun aramızda kör topal bilgiye sahip arkadaşlar var,yay kesmemi kaldı?bakla arttırma ne??kaç tane mühendisin kaç tane ar-ge çalışması yapılmış yayı al kes bırakın bu sanayideki ''oofff en kral usta,yiğenim yap bişe olmaz diyen tipleri''yayı kesip biçmek sadece dışardakilerin oooo araba güzel duruyo demesinden başka fayda sağlamaz.içinde tangır tungur zıplıcaksın sürüş güvenliğin çok azalıcak.orjinal yayı bir bakla kesmeye bişi olmaz diyip spor yay orjinal amortisörü pert eder diyen burak arkadaşıma biraz araştırma yapmasını tavsiye ediyorum,googleye yay kesme yazsan o bile sana en faydalı bilgiyi verir.spor yayı takıp paldır küldür çukurlara girersen tabi patlar amortisör orjinal yayda bile patlıyor