0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Köşem otomotivin Kazım Karabekir caddesindeki yeri Etlik-Tandoğan yönünde giderken sağda Garanti-Akbank ve Yapı kred bankalarını oldugu yerde köşe başında kocaman bir dükkan.Diğer dükkanları ise Büyük sanayi 1 caddede Ziraat bankasına varmadan 200 metre geride bir arka sokakta (1.Cad paralelrinde)
benim xenonlarımdan birinin rengi sarıya döndü ,neden acaba? bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? garanti kapsamına girer mi , 2 yıl garantisi var,geçen sene nisan ayında taktırmıştım , sarıya döneli de yaklaşık 1 ay falan oldu :S
Sadece kısa farlarımı xenon yapmak istediğimden H7 seçimi yaptım. Günlerdir araştırıyorum. Piyasada öyle çok çin malı çakma xenon kit varki anlatamam. Bostancı sanayiiden tutunda alışveriş mağazalarına kadar çoğuna baktım.Performans, dayanıklıklık, yeterlilik, garanti ve bilgisayarlı yeni model arabalara uyumluluk gibi bir çok etkeni göz önünde bulundurmanız gerekiyor.129 liradan başlayıp yüksek fiyatlara kadar bir çok marka ve model mevcut.Ben seçimimi xenon sistemlerini ilk icat eden PHILIPS den yana kullandım. Diğerlerinde olmayan farklar olarak şunları yazabilirim.PHILIPS FAR VE SİS AMPULLERİNİN TAMAMI QUARTZ CAM TEKNOLOJİSİ İLE KAPLIDIR. SADECE PHILIPS TE OLAN BU ÖZELLİKLİ TEKNOLOJİ FAR CAMINDAN İÇERİ GİREN SU DAMLACIKLARI ARACIN AMPULUNU NORMALDE PATLATMAKTADIR. PHILIPS AMPULLERDE İSE BU SORUN QUARTZ TEKNOLOJİSİ İLE ORTADAN KALKMIŞTIR.Aracım siyah olduğu için beyaz ışık tercih ettim.Model seçimim ise Philips Photon XenDrive H7 6000 K Xenon Kit 011274 (Beyaz)Hepsiburada.com da ürünün fiyatı 346,62 TL.http://www.hepsiburada.com/philips-photon-xendrive-h7-6000-k-xenon-kit-011274/productDetails.aspx?categoryid=271585&productid=otm011274Aynı ürünü www.deveyuku.com da 285.67 TLhttp://www.deveyuku.com/oto-aksesuar-c/xenon-far-kit-c/h7-c/philips-photon-xendrive-h7-6000-k-xenon-kit-011274.htmlYakında elime ulaşır. Bugün kargoya verilmesini bekliyorum.Gelince foto ve yorumlarımı eklemeye çalışacağım.
Evet,Kısa ve uzun farları ayrı ampüller şelklinde olduğu için aracımda. Ben kısa farlara Xenon kit satın aldım.Araç kullanım ve Bilgilendirme klavuzunda kısa far tipinin H7 olduğunu gördüm, ona göre sipariş ettim.Bu arada Xenon Kit kargodan geldi.Biraz dan resimlerini gönderiyorum.
itina ile ayrıntılı adres tarifi yapılır... özcan abi öyle bir tarif etmişsinki takılmadan duramadım kusura bakma...)))))))))))
Corolla hb lerin kısa ampulu h7 sadece kısalara xenon uygulanabliyor.Servis lerde de toyotasanın tedarik ettigi xenon takılıyor 2sene garantili.Ben serviste taktırdım açıkcası..nedeni ise geçen sene xenon un ecu larından biri arızalandı,servis elinde bulunan kutudan yenisini taktı kendisi için sipariş etti.Dışardan alınan larda genellikle muhattap bulamıyorsunuz yada parçayı bulmak zor oluyor......Görüntü olarak ta 6000 k beyaz karsıyıda çok rahatsız etmiyor aydınlatmasıda gayet güzel..
Arkadaşlar, ilandaki H3ten daha az fiyata H4 (330 TL- ilanda H4ler 414 TL) ; H3, H1-H11 farları ise 200 TL H7 leri de 230 TL'ye temininiz konusunda yardımcı olabilirim. Daha önce de bazı mesajlarımda belirttiğim gibi bazı akrabalarım kılıf, paspas, tarafik seti, xenon far, alarm, park sensörü imalat ve ithalatı yapıyorlar. Arkadaşlarımın ihtiyacı olduğunda piyasa fiyatından ucuza (toptan fiyatına) temin edebiliyoruz