Gönderen Konu: elektriğe %22 zam  (Okunma sayısı 2260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: elektriğe %22 zam
« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2009, 16:58:26 »
Bir ara sepette dinamit vardı. Çok alakasız ürünleri koyarak rakamlarla oynuyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2009, 16:58:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 04, 2009, 17:08:42 »
Bu zammı yapan şerefsizleri de, o enflasyonu hesaplarken pinpon topu, kibrit, faraş gibi saçmalıkları katanları da, o enflasyonu %4 çıkaranları daaaaa, enflasyon %4 diye %5 zam yapan patronları daaaaaaaaaaaaaaaaa, BİİİİİİİİİİPP BİİPPP BİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİPPPP BİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİP BİP BİP BİİİİİP!!!!!!!!!!!!

umut abi sadece bu kadarmı :)
sen bunun üzerine master yapmıştın,randımandan düşmüşsün  :lol:
bak böle konuşuyosun ama ergenekondan alırlar içeri, gerçi kötü de olmaz istanbula getirirler bu arada görüşürüz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Eylül 04, 2009, 18:42:27 »
Bu adamlara oy verenlerin eli kırılsın,kırılsında bir daha oy veremesinler..Gerçi adamlar düzeni kurmuşlar kimse oy vermesede gene gelirler başa (Melih gökçe.k örneği) Halada adamları savunuyorlar,yahu  bizim bilmediğimiz ne kazançları var güzelim ülkemi satanlardan,fakirleştirenlerden,dışa bağımlı edenlerden..Hiç mi Allah korkusu yok bunların..Direk Avrupalılaşıyoruz işte,orda hükümetler ağır vergilerle ayakta duruyor.Para tek kişide (kral vs..) gerisi eşit seviyede,sadece yaşıyor ancak insan gibi yaşıyor.Kaza yapınca 5dk içinde ambulansı geliyor,herkes ambulans helikopterden faydalanıyor..Dün haberlerde diyor sağlık harcamalarında kısıtlama gelecek ama bilmem kaç tane ambulans helikopter alınacak..Alıpta millet vekillerinin anne babalarını taşıyacak şeref..izler..Senin benim paramla krallar gibi yaşıyorlar.Al işte gene söylenmiş Doğu Anadoluda-Güney Anadolu da adamlar elektriği kaçak kullanıyor,para vermiyor bizim üstümüzden asalak gibi yaşıyorlar..Bölsünler bakalım ülkeyi o zaman kimin üzerinden geçinecekler merak ediyorum.Hala uyanamadılar destekliyorlar yada olan bitenden haberleri bile yok,özgür olacakları vaadiyle köle olacaklar haberleri yok..Off off konuyu nerden nereye getirdik,aslında söyleyecek çok şey varda yeri değil..Dediğiniz gibi bi gün sağlam bi patlama olacak ama ne zaman..biz Türkler hep yumurta ağıza gelene kadar bekleriz,huyumuz bu :D Ama hiç bir zamanda tek karış toprağımızıda vermeyiz  !!!

Konuya geri dönecek olursak;tamda evleniyorum,evime elektirkli kalorifer sistemi döşetecektim.en ekonomik ve en zahmetsiz olduğu için (birde evin yapısı uygun değil..) bu zamdan sonra tekrar düşünmekte fayda var ama mokoko yapıcaz yani kaçarı yok.. 10 km ötemden kaplıca suyu fışkırıyor ben faydalanamıyorum :( Tee Rusyadan doğal gaz kullanıyorum..İşte Türkiye'min hali bu,hakatten koyunuz biz yaww :( >:(

Not: Her toplumda,her iş yerinde,her forumda vs.. Ortama ayak uyduramayan kişi-kişiler vardır ancak onların içinde de iyiler vardır.Sözüm kötü olanlara,haince düşünenlere ;)
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 05, 2009, 01:03:04 »
Arkadaşlar, yorum yazarken politikadan mümkün olduğunca uzak duralım lütfen!

Bir ara sepette dinamit vardı. Çok alakasız ürünleri koyarak rakamlarla oynuyorlar.

Murat, bir zamanlar bir makalede okumuştum, ABD'de teknolojik fayda diye çok daha acayip bir sistem uygulanıyor. Örnek veriyorum, 1 ay önce 1000 $ olan dizüstü bilgisayar bu ay 1050 $ olsun. 1050 $'lık bilgisayarın 1000 $'lık olandan teknolojik olarak ne kadar üstün olduğu karmaşık formüllerle hesaplanıp, bu fazlalık fiyatından düşülüyor :) Böylece bu laptop 1050 $ yerine belkide 950 $ olarak hesaplamaya dahil ediliyor. Bu sadece laptop için değil bir çok üründe uygulanıyor. Libor faizlerindne tutundan ekonomik büyümeye kadar pek çok kritik rakamın hesaplanmasında kullanıldığı için çok fazla oynanıyor enflasyon rakamları ile.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Eylül 05, 2009, 01:10:06 »
yaa sakız alın sakız kriz bitsin !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #25 : Eylül 05, 2009, 01:11:40 »
hayatta duydugum en salak en aptal reklam milletin cebinde para yok gül alın oyuncak alın.sen bor madenlerini kullanma tekeli sat petkimi sat türk telekomu sat yakında VATANIMIZI SATACAKLAR!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 08, 2009, 15:13:53 »
Murat, bir zamanlar bir makalede okumuştum, ABD'de teknolojik fayda diye çok daha acayip bir sistem uygulanıyor. Örnek veriyorum, 1 ay önce 1000 $ olan dizüstü bilgisayar bu ay 1050 $ olsun. 1050 $'lık bilgisayarın 1000 $'lık olandan teknolojik olarak ne kadar üstün olduğu karmaşık formüllerle hesaplanıp, bu fazlalık fiyatından düşülüyor :) Böylece bu laptop 1050 $ yerine belkide 950 $ olarak hesaplamaya dahil ediliyor. Bu sadece laptop için değil bir çok üründe uygulanıyor. Libor faizlerindne tutundan ekonomik büyümeye kadar pek çok kritik rakamın hesaplanmasında kullanıldığı için çok fazla oynanıyor enflasyon rakamları ile.

Her ülkede belirli yöntemlerle rakamlarla oynuyorlar. Avrupa'da da enflasyon rakamlari bence gercegi yansitmiyor.
Yiyecek icecek su an her sene pahalaniyor. Arabalarin fiyatlari artiyor. Ama enflasyon yok deniyor veya %2 varmis.
Dedigin gibi özellikle Amerika'da bu daha da bir ilginc sekilde yapiliyor. Ve her kisiye enflasyonun etkisi farkli. Kisi veya hane bazinda hesaplamak lazim aslinda.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #27 : Eylül 08, 2009, 15:28:04 »
yaa sakız alın sakız kriz bitsin !!!
hayatta duydugum en salak en aptal reklam milletin cebinde para yok gül alın oyuncak alın.sen bor madenlerini kullanma tekeli sat petkimi sat türk telekomu sat yakında VATANIMIZI SATACAKLAR!!!

Aslında o reklam çok doğru... Paranın dolanımını ifade ediyor. O reklamda ifade edilen 1 sakız belki 1 lira bile değil ama kar tanesi gibi bir araya gelince büyüyerek kartopu oluyor. Kriz de paranın dolanımdan çekilmesi zaten..

Bir örnek vereyim; Ben kazanırsam mesela lastikçiye gideceğim 4 yeni lastik alacağım bayi kazanacak, bayide çalışan maaşını alacak, üretici kazanacak orada çalışan maaş alacak, lastiğe hammaddesini satan kazanacak vs ve bu arada kazananlar ve maaş alanlardan biri mutlaka tekrar sizin dükkanınıza gelecek.

Onun için sizde bir tane olsun sakız alın... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 08, 2009, 16:00:48 »
İlginçtir. Enflasyon sepetinin içinde Toyota Corolla 1.6 Comfort Düz viteste var. Her ay uğrayıp fiyat alıyorlar.

Abicim biz millet olarak ' Bana dokunmayan bin yaşasın ' demekteyiz. Bu sebeple hiçbişey yapamayız. Bu iktidar % 47 ile geldi, adamlar Anayasa değişikliği bile yaptılar kim ne yapabildi. Siyaseti sadece konuşmaktan öte geçirmedikçe sadece seyrederiz. Aman ha kalkında parti kuralım demeyin. :P
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 08, 2009, 17:59:56 »
Her ülkede belirli yöntemlerle rakamlarla oynuyorlar. Avrupa'da da enflasyon rakamlari bence gercegi yansitmiyor.
Yiyecek icecek su an her sene pahalaniyor. Arabalarin fiyatlari artiyor. Ama enflasyon yok deniyor veya %2 varmis.
Dedigin gibi özellikle Amerika'da bu daha da bir ilginc sekilde yapiliyor. Ve her kisiye enflasyonun etkisi farkli. Kisi veya hane bazinda hesaplamak lazim aslinda.

Murat abi, aslında rakamlarla oynamıyorlar ancak "deflatör" hesaplanırken üç farkllı yöntemden hangisi işlerine geliyorsa onu kullanıyorlar. Aynı zamanda çıkan sonuçlar için hangi deflatörün kullanıldığı da açıklanmıyor. Yani rakamlarla oynamaktan ziyade bazı önemli noktaları gizliyorlar; bizden at gözlüğü ile çevremize bakmamızı istiyorlar :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #30 : Eylül 08, 2009, 20:27:08 »
Arkadaşlar Kamu Maliyesi dersinden hatırladığım bir vergi toplama örneği vardı "Tavuğun önüne yem atarsın o yemi almak için eğildiğinde tüyünü yolarsın" derdi hocamız..

İşin acı tarafı artık hükümetler yem atma ihtiyacı duymadan yapıyorlar bunu......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
« Yanıtla #31 : Eylül 10, 2009, 18:31:08 »
Arkadaşlar Kamu Maliyesi dersinden hatırladığım bir vergi toplama örneği vardı "Tavuğun önüne yem atarsın o yemi almak için eğildiğinde tüyünü yolarsın" derdi hocamız..

İşin acı tarafı artık hükümetler yem atma ihtiyacı duymadan yapıyorlar bunu......

Dikkat etsinlerde tavuklar bi gün intikam almasın yemleyenlerden ;) :D
Bi Resim Koyamadım :(