0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Honda'nın 2.2 litreliği bu saydıklarının hepsini hem performans hem konfor hem ekonomi olarak cebinden çıkarıyor. Absürd olan Türkiye'nin vergi politikası. Sırf böyle bir iki ülkede bir kaç bin araba fazla satmak için de 1599cc motor geliştirmez kimse.[/quote]Arkdaş ben zaten performanstan bahsetmedim ki. 1100-1200 kg lik arabalara 2200cc 140HP dizel motora ne gerek var. Demekki tüm Avrupa motor üreticileri yanlış bir tek Honda doğru. Benim demek istediğim dizel motor seçenekli olmalı. Mesela Corolla'da da 1400cc Yaris'tede aynısı. Ford Focus 110HP kullanın sonra gelin 90 HP Corolla kullanın aradaki güç farkını anlarsınız. Her segmentte farklı motor seçenekleri olmalı. Bana mantıklı gelmeyen yada eksik gelen şey bu. İşin vergi tarafı yada bu ülkede 1-2 bin satacakmış tarafı farklı konular. Ben ürün gamından bahsediyorum. Zaten Türkiye pazarının özellikle Japonların baz almadığını sağır sultan dahi biliyor. Bu konular farklı değerlendirme konuları. Meseleye bakarken elma ile armutu karıştırmayalım.
Arkdaş ben zaten performanstan bahsetmedim ki. 1100-1200 kg lik arabalara 2200cc 140HP dizel motora ne gerek var. Demekki tüm Avrupa motor üreticileri yanlış bir tek Honda doğru. Benim demek istediğim dizel motor seçenekli olmalı. Mesela Corolla'da da 1400cc Yaris'tede aynısı. Ford Focus 110HP kullanın sonra gelin 90 HP Corolla kullanın aradaki güç farkını anlarsınız. Her segmentte farklı motor seçenekleri olmalı. Bana mantıklı gelmeyen yada eksik gelen şey bu. İşin vergi tarafı yada bu ülkede 1-2 bin satacakmış tarafı farklı konular. Ben ürün gamından bahsediyorum. Zaten Türkiye pazarının özellikle Japonların baz almadığını sağır sultan dahi biliyor. Bu konular farklı değerlendirme konuları. Meseleye bakarken elma ile armutu karıştırmayalım.[/quote]6 yildir Almanya'da oturuyorum. Ve 1.4 litre dizel arabayi anca Fiesta'da falan görebilirsin.Audi, VW, BMW, Mercedes en düsük 1.9 litre dizel üretiyor. 2.2 bu aralar revacta ama asil 2.0, 2.5 cok gözde. Paran varsa da 3.0 aliyorsun. Arkadasim daha 6 ay önce BMW 330 Xd touring aldi. Dehset gidiyor araba.Türkiye'deki vergi dilimleri herhalde dünyanin hicbir yerinde yok. Adamlarda burdaki 3 tane satacak araba icin komple motor gelistirmiyorlar. Ellerindeki modelleri pazarliyorlar. Istersen al veya alma. Karin cogu Türkiye'den gelmiyor ki. Cogu marka prestij olsun diye büyük modellerini de getiriyor.Japon üreticilerinin dizel motor gelistirme isi cok yeni. Yakinda cilkini cikarirlar. 10 tane model olur.
Fordun otomatik vites kutuları mazda üretimi, [/quote]CVT'si de mi Mazda?[quote=Mertol Kip]yeni focusların motor kapakları mazda üretimi vs vs vs...[/quote]Eski Focus'ların kafa ve işletim sistemi de Yamaha imiş.
Bugün Adapazarı Toyota fabriaksının yakınlarında auris'i gördüm resmen spy foto gibi kaplamışlar bantlarla arabayı bişi anlasılmıyordu.Aradan 20 dk geçmeden tır üstünde yeni corolla sedanları gördüm fabrikaya gidiyorlardı.İlk izlenimim çok büyüktü avensise yakın bir kasaya sahip...[/quote]Ardakaşlar bende bu yeni corollayı netten resimlerini görebildiğim kadarıyla takip ettim. Ama oldukça merak ediyorum. Acaba çektiğiniz resimler varsa paylaşabilirlermi? teşekkür ederim.
Ayrıca ben niye arkadaşlarıma özel mesaj gönderemiyorum.. [/quote]Gönderebiliyorusun Niyazi. Senin bir ayricaligin yok.
beğendim mi?[/quote]begenmek ne kelimeeeeeeee!!!!!